کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کارشناسان مذهبی:

الگوبرداری از سبک زندگی امام جعفرصادق(ع) کلید حل مشکلات است/ 4 هزار دانشمند، تربیت یافته مکتب امام ششم

16 خرداد 1400 ساعت 0:43

شماری از کارشناسان مذهبی با بیان اینکه صدق باطنی و حقیقی در بیان امام ششم باعث شد تا به صادق شهرت یابند، گفتند: الگوبرداری از سبک زندگی امام جعفرصادق(ع) کلید حل مشکلات است.


به گزارش عصرهامون، 25 شوال سالروز شهادت جانگداز ششمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت، حضرت امام جعفر صادق(ع) ششمین شمع روشنگر و وصی پیغمبر(ص) که دوران ۳۴ ساله امامتش، فرصتی طلایی بود تا تشنه کامانِ معارفِ نابِ الهی از سرچشمه زلال وحی سیراب شوند. او که به حق برجسته ترین وارث گنجینه علوم نبوی بود و با منطق استوار و علم سرشارش نور امید را در دل‌های خسته شیعیان روشن کرد.

علم امام صادق (ع) اسلام را از انحراف نجات داد

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا دهقان، امام جمعه شهرستان خاش در گفت و گو با خبرنگار ما، بیان کرد: امام صادق (ع) به دلیل مقام و منزلتی که دارند به عنوان رئیس مذهب جعفری مطرح شده اند و در تمام ابعاد علمی، قضایی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی و سیاسی جامعه و حتی تفاسیر آیات قرآن مطالبی را عنوان کردند که برای جامعه بشری راهگشاست.

وی افزود: امام جعفر صادق(ع) در دوران خلافت بنی عباس توانست چهار هزار شاگرد را تربیت کند و آنها با سفر به بلاد مختلف سبب گسترش و تبلیغ اسلام ناب محمدی شدند.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: امام ششم در دوره ای زندگی می کردند که شبهه افکنان شبهات زیادی را به وجود آوردند و امام در برابر آنان ایستادگی و به خاطر افراطی گری آنها را کافر معرفی کردند و به دلیل نفوذ معنوی ایشان خلفای بنی عباس نیز مانند بنی امیه نتوانستند جایگاه معنوی امام را تحمل کنند.

دهقان تاکید کرد: امام صادق از علم، دانش و زهد و تقوای فراوانی برخوردار بودند که دیگران جذب ایشان می شدند و خلفا نمی توانستند این محبوبیت و نفوذ را تحمل کنند و سعی می کردند این امام همام را تحت فشار و محذوریت قرار دهند و به بهانه های مختلف مانند دخالت در حکومت، خانه ایشان را آتش زدند.

امام جمعه خاش ادامه داد: امامان ما معصوم و علم و دانش آنها از جانب خداوند و برگزیده باری تعالی هستند و در شب معراج جانشینان پیامبر به ایشان معرفی و رسول اکرم نام آنها را برای اصحاب بیان می کند.

وی اذعان کرد: امام صادق(ع) به دلیل پایگاه شیعی که در زمان خود ایجاد کردند و از فرصت ایجاد شده تغییر حکومت برای روشنگری و بیان ویژگی های اسلام ناب و مقابله با شبهات پرداختند و اسلام را از شبهه های موجود نجات دادند.

منش امام صادق نماد وحدت اسلامی است

میثم درانی، یکی از کارشناسان مذهبی زاهدان نیز در این باره به خبرنگار ما ضمن تسلیت ایام به مناسبت شهادت حضرت امام صادق(ع)، گفت: موتور حرکت تمدنی علوم اسلامی، انسانی و مادی از دوران این امام همام به حرکت درآمد به گونه ای که امروز دوران زندگی امام صادق(ع) نقطه عطفی در تاریخ اسلام به شمار می رود.

وی بیان کرد: سیره مدیریتی و رفتاری امام ششم در دوران حیات و امامت، در عرصه های مختلف برای همگان یک الگوی ناب است که می طلبد مسلمانان از آن الگو گرفته و برای ایجاد وحدت اسلامی به آن تکیه کرد.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: صدق باطنی و حقیقی ایشان باعث شد تا لقب "صادق" بر وی نامیده شود، و امروز علم این امام به عنوان کامل ترین علوم در بشر به شمار می رود که از آن باید برای حل مشکلات بهره گرفت.

وی تصریح کرد: سیره و روش فردی و اجتماعی امام صادق علیه السلام از یک سو، و استکبارستیزی، ایستادگی و در مقابل دشمن کوتاه نیامدن از سوی دیگر در زمره ویژگی هایی است که امروز با الگوگیری و تبعیت از آنان می توان برای بسیاری از معضلات و مشکلات راهکار عملی جستجو کرد.
 
به گزارش عصرهامون امام صادق (ع) از بزرگترین خشوع کنندگان و دعاکنندگان بودند که در زمانه خود از همه مردم بیشتر خدا را عبادت می‌کرد و در عبادت خود اخلاص را به بزرگترین وجهی رعایت می‌کردند.

ایشان از لحاظ اخلاقی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و عبادی به عنوان الگوی کاملی برای همه مردم بودند با تمام سختگیری‌ها دوران امامت ۳۴ ساله ایشان مصادف با خلفای اموی و عباسی بود که سرانجام این امام بزرگوار در ۶۵ سالگی بر اثر توطئه‌های منصور عباسی در سال ۱۴۸ هجری به شهادت رسید.
 
 انتهای پیام/


کد مطلب: 138513

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/138513/الگوبرداری-سبک-زندگی-امام-جعفرصادق-ع-کلید-حل-مشکلات-4-هزار-دانشمند-تربیت-یافته-مکتب-ششم

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir