تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۴۴
فاطمه کمیلی، جانشین بسیج جامعه پزشکی سیستان وبلوچستان گفت: از آنجایی که بیماری در بعضی از افراد مبتلا شده منجر به ابتلا به نوع شدید بیماری یا مرگ می شود، با انجام واکسیناسیون می توان از خود و دیگران محافظت کرد.
افزایش ایمنی و محافظت از بدن با تزریق واکسن کرونا/ مردم به شایعات توجه نکنند
به گزارش عصرهامون، بازار شایعات تزریق واکسن کرونا و نگرانی مردم این روزها در فضای مجازی داغ داغ است، آهن ربایی شدن بدن، معلولیت یا مرگ از جمله مواردی است که این روزها دست به دست چرخیده و عده ای بدون در نظر گرفتن ایمنی جان افراد به ویژه بیماران خاص و سالمندان اقدام به شایعه پراکنی کرده تا مردم واهمه از تزریق این واکسن داشته باشند.

هرچند هنوز جمعیت زیادی در دنیا واکسینه نشده اند اما ایمنی بخشی واکسن های تولید شده و اینکه درصد زیادی میزان بدحال شدن و کشندگی را کاهش می دهد، نقطه قوت بالایی است که می طلبد به آن نگاه ویژه ای کرد.

تنور داغ شایعات با هدف ایجاد ترس و ناامیدی بین مردم در حالی هر روز بیش از گذشته می شود که تاکنون هیچ مرجع علمی این اخبار را تایید نکرده‌ است.

در حالی که اولین قدم و فاز تولید واکسن‌ها در عرصه بالینی بر ایمنی‌زایی در برابر بیماری‌ها متمرکز است و همه واکسن‌ها بر این اساس تولید می‌شوند که زیربنای آنها اثربخشی و ایمنی‌زایی در افراد است و نمی‌تواند سلامت فرد را به خطر بیندازد؛ با این تفاسیر ماهیت و اساس واکسن‌ها از جمله واکسن کرونا ایمن کردن بدن در مقابل بیماری‌هاست؛ از این رو، اخبار مربوط به مرگ ناشی از تزریق واکسن کرونا نمی‌تواند صحت داشته باشد.
 

 
ضرورت تزریق واکسن به افراد مسن و دارای بیماری های  خاص
 
فاطمه کمیلی، جانشین بسیج جامعه پزشکی سیستان وبلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه واکسیناسیون "کووید19" ابزاری مهم و ایمن برای کنترل و از بین بردن همه‌گیری این ویروس است، بیان کرد: از آنجایی که بیماری در بعضی از افراد مبتلا شده منجر به ابتلا به نوع شدید بیماری یا مرگ می شود، با انجام واکسیناسیون می توان از خود و دیگران محافظت کرد.

وی در خصوص شایعات و نگرانی های رایج شهروندان در تزریق این واکسن، افزود: تمامی کووید که در دست تولید هستند، در آزمایش‌ها و کارآزمایی های بالینی با دقت مورد ارزیابی قرار گرفته و فقط در صورت بی‌خطر بودن و عملکرد مناسب در کاهش احتمال ابتلا مجاز یا تأیید می‌شوند.

وی تصریح کرد: اگر چه ابتلا به این بیماری بدن را تا چند ماه پس از بهبودی ایمن می کند اما احتمال ابتلای مجدد دور از انتظار نیست درحالی‌که واکسینه شدن در برابر این بیماری با ایجاد پاسخ‌های قوی و پایدار سیستم ایمنی و تولید آنتی‌بادی بدون نیاز به ابتلا به بیماری در بدن محافظت ایجاد می‌کند.
 

 
این مقام مسئول ادامه داد: عوارض جانبی واکسن کرونا در برخی از افراد می تواند با تب همراه باشد، این علائم طبیعی است و نشانه‌هایی از فعالیت بدن برای ایجاد ایمنی بوده و در برخی افراد هیچ‌گونه عوارض جانبی هم ندارد.   

وی با اشاره به واهمه تزریق واکسن به سالمندان، اذعان کرد: افراد مسن و دارای بیماری های خاص حتما نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند چراکه ریسک بدحال شدن و مرگ و میر کرونایی در بیماری های زمینه ای بیش از دیگران است.

کمیلی خاطر نشان کرد: این واکسن‌ در برابر عفونت‌ها و ویروس‌ها، آنتی‌بادی‌های لازم را تولید و از بدن محافظت کرده تا در صورت ورود به بدن ما با آنها مبارزه کنند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzj0fjyt0s96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما