وقتی رونق و جهش تولید با حمایت از بخش کشاورزی محقق می شود؛

اشتغالزایی 4هزار نفره دستاورد شاه میوه گرمسیری بلوچستان/ترشی انبه، سوغات ارزشمند سیستان وبلوچستان ‏برای حوزه خليج فارس ‏

23 خرداد 1400 ساعت 10:54

سیستان و بلوچستان با وجود کشت حداقل١٠رقم انبه، نیازمند حمایت وپشتیبانی برای رفع موانع و راه اندازی کارخانه فرآوری ‏است تا بتوتند از این ظرفیت برای اشتغالزایی و رونق تولید بیشتر استفاده کند.


به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان در حالی مهد تولید میوه‌های گرمسیری کشور نام دارد که میوه‌هایی همچون کُنار، چیکو، تمبرهندی، نارگیل و گواوا، پاپایا، بیدام، پالسا، جمبولان، سیتاپل، موز و آناناس در آن کشت شده و این نوبرانه ها همه ساله راهی بازارها مصرف می شود.

این میوه های لاکچری که مشتریان پرورپاقرص و بازارپسندی مناسب دارند در صورت حمایت و پشتیبانی می توانند نیاز کشور را تامین و از واردات بی رویه جلوگیری کنند.

انبه، سلطان میوه های گرمسیری در سیستان وبلوچستان است میوه‌ای سرشار از خواص و ویتامین‌های بسیار، اسیدهای عالی، کربوهیدرات‌ها و مواد معدنی فراوان؛ این میوه شیرین و خوش طعم از جمله پرمصرف‌ترین میوه‌ها در جهان است و رویش آن مختص مناطق گرمسیری بوده و قدمت آن به بیش از چهار هزار سال پیش برمی گردد و مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.

شهرستان چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان به علت آب و هوا و شرایط اقلیمی گرم و مرطوب قابلیت تولید انواع میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری را داراست و بیشترین باغ های این منطقه به کاشت محصول انبه که سلطان میوه های گرمسیری است، اختصاص دارد.
 

 
این شاه میوه سوغات ارزشمند سیستان وبلوچستان بوده و همه ساله علاوه بر اینکه از آن به عنوان میوه ای پرخاصیت استفاده می شود، توسط زنان هنرمند این خطه از کشور انواع ترشی سرکه ای، روغنی، آناناسی، با پوست، بدون پوست تهیه و برای شهرهای مختلف کشور و حتی حوزه خلیج فارس صادر می شود.
 
کشت١٠ رقم انبه در جنوب سیستان وبلوچستان  

امان اله طوقی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه برداشت انبه از اردیبهشت آغاز و تا پایان تیر ادامه دارد، بیان کرد: یک هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات میوه های گرمسیری استان به انبه اختصاص دارد که از این میزان یک هزار و ۱۰۰ هکتار آن بارور و مابقی غیر بارور است.

به گفته وی، شهرستان‌های سرباز، نیکشهر، قصرقند و چابهار عمده مناطق کشت انبه در استان بوده و امسال پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت ۱۴ هزار و ۱۰۰ تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر حدود چهار هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر روی باغستان های موز مشغول به کار و فعالیت بوده و از این طریق درآمدزایی می کنند.
 

 
این مقام مسئول با بیان اینکه بخشی از تولید انبه برای تهیه ترشیجات و بخشی برای مصرف تازه خوری بکار گیری می شود، اذعان کرد:۹۰ درصد انبه تولیدی در استان به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه صادرات این محصول در بازارهای داخلی انجام می گیرد، گفت: حداقل ١٠ رقم انبه در جنوب استان کشت می‌شود که عمده ارقام شامل سندری، لیلوم، فجری، سده بهار، فن سیشن است.

طوقی تصریح کرد: امسال انبه استان سیستان و بلوچستان برای اولین بار با برند بلوچستان به بازار عرضه شد، در صورت حمایت از این بخش می توان علاوه بر اشتغالزایی منجر به رونق وجهش تولید شد.

گفتنی است نبود صنایع تبدیلی بزرگترین مشکل انبه کاران منطقه است چرا که محصولات آنان برای فرآوری باید به هرمزگان ارسال شود این در صورتی است که اگر زمینه ایجاد کارگاه های فرآوری بیشتری در استان ایجاد شود علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار سود بیشتری به کشاورزان خواهد رسید.

انتهای پیام/


کد مطلب: 138795

آدرس مطلب: http://www.asrehamoon.ir//fa/doc/report/138795/اشتغالزایی-4هزار-نفره-دستاورد-شاه-میوه-گرمسیری-بلوچستان-ترشی-انبه-سوغات-ارزشمند-سیستان-وبلوچستان-برای-حوزه-خليج-فارس

عصر هامون
  http://www.asrehamoon.ir/