تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۷ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۳
با وجود هشدار های مکرر مبنی بر شیوع سویه هندی کرونا و تهدید آن برای مرزهای شرقی، این روزها به دلیل اهمال کاری مسئولان امر و بی توجهی به انسداد مرز، شاهد فاجعه انسانی این ویروس کشنده در جنوب شرق کشور هستیم، اتفاقی که قابل پیش بینی بود اما عزمی برای پیشگیری از آن در دولت دیده نمی شد.
افزایش مهاجرت اتباع افغانی و فاجعه انسانی کرونا در جنوب شرق کشور/آتشی که در پی اهمال کاری مسئولان و نبستن مرزها شعله ور شد
به گزارش عصرهامون؛ درست در روزهایی که هنوز کادر درمان از زیر بار موج کرونای انگیسی قد راست نکرده بودند، اخباری مبنی بر شیوع بحرانی بزرگتر به نام ویروس جهش یافته هندی از سراسر دنیا مخابره می شد و هشدارها برای بحرانی شدن وضعیت شرق کشور در صورت بی توجهی جدی بود.
 
اتفاقی که خیلی ها از طریق رسانه ها هشدار بروز آن را داده بودند و ما نیز برای پیشگیری از وقوع بحرانی بزرگ نوشتیم و به مسئولان گوشزد کردیم که اگر ترددها با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان تداوم داشته باشد، شاهد فاجعه انسانی در مرزهای شرقی خواهیم بود.
 
از سوی دیگر از کمبود امکانات بهداشتی در جنوب شرق کشور گفتیم و اعلام کردیم که اگر به این منطقه توجهی نشود، امکانات افزایش نیابد و مرزها بسته نشود، وضعیت فوق بحرانی کرونایی در سیستان و بلوچستان رقم می خورد، اما "گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من آنچه البته به جایی نرسد فریاد است".
 
متاسفانه با وجود هشدارهای مکرر نه مرزی بسته شد و نه از مهاجرت غیر قانونی اتباع پاکستانی و افغانستانی جلوگیری شد، اتباعی که همچنان و حتی بیشتر از گذشته به دلیل وضعیت موجود در افغانستان و با وجود شرایط بحرانی منطقه، در سایه اهمال کاری متولیان به صورت غیر مجاز در حال تردد و ورد به خاک ایران هستند و هر روز شاهد ابتلای بیش از هزار نفر به کرونا و مرگ ده ها تن در این  خطه محروم هستیم.
 
بارها هشدار دادیم اما مرزها بسته نشد
 
حبیب‌الله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس در این باره به خبرنگار ما گفت: به دلیل اتفاق هایی که در افغانستان رخ داده بسیاری از جمعیت این کشور به سمت سیستان و بلوچستان در حال مهاجرت هستند که منطقه سیستان در خط مقدم قرار دارد.
 
وی ادامه داد: این سرریز جمعیت با توجه به بحران کرونا یکی از مشکلات جدی است که باید برای آن چاره ای اندیشید، کرونا مربوط به امروز نیست، پیوسته بعد از سویه انگلیسی، از موج هندی گفتیم و هشدار دادیم.
 
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان اضافه کرد: مسئولان وزارت بهداشت و درمان می دانستند که سیستان و بلوچستان هم مرز با افغانستان و پاکستان است، کشورهایی که با هند ارتباط دارند و مردم آن به راحتی وارد خاک ایران می شوند و تردد می کنند، از سویی تعداد زیادی از ایرانی ها نیز به آن سوی مرز در حال عبور و مرور هستند.
 
 
شیوع گسترده و کشنده کرونا به دلیل نبود برنامه در دولت
 
وی تصریح کرد: باز بودن مرز افغانستان و پاکستان و ورود کرونای هندی به سیستان و بلوچستان و نبود برنامه برای کنترل مرز موجب شیوع گسترده و کشنده این بیماری در استان شده است، این اتفاق قابل پیش بینی بود و هشدارهای لازم را هم داده بودیم.
 
دهمرده اظهار کرد: متاسفانه مسئولان زمانی که باید، پیشگیری نمی کنند و بعد که اتفاق رخ می دهد، شروع به فعالیت می کنند، در شرایط عادی بیمارستان‌های سیستان مملو از اتباع افغان است، چراکه بیمارستان‌های استان خدمات برابر و یکسانی به آن ها و هموطنان ایرانی ارائه می‌دهند، اتباعی که خیلی ها حتی پولی برای پرداخت هزینه خدمات درمانی ندارند.
 
وی با بیان این که در شرایط فعلی نیز روزی نیست که اتباع افغانی در بیمارستان ها بستری نباشند، اظهار کرد: وقتی هیچ اقدامی برای انسداد مرز صورت نگرفته و همچنان شاهد ترددها هستیم، آمار هم رو به افزایش خواهد بود.
 
بحرانی که قابل پیش بینی بود و است
 
نماینده مردم سیستان در مجلس تاکید کرد: به طور کامل قابل پیش بینی بوده و است که در نقاطی مانند زابل و زاهدان و کل سیستان و بلوچستان به دلیل این ترددها با کشورهای همسایه ضربه پذیر هستیم.
 
وی افزود: اگر با توجه به هشدارها و تهدیدهایی که وجود داشت، برای پیشگیری از این شرایط بحرانی انسداد مرز صورت می گرفت، اکنون نیازی به راه اندازی بیمارستان صحرایی نبود، چراکه پیشگیری بهتر از درمان است.
 
با گفتار و آرزو وضعیت تغییر نمی کند
 
دهمرده گفت: آرزو داریم داریم که سیستان و بلوچستان یکی از بهترین نقاط از نظر وضعیت کرونایی باشد، اما حرف با عمل خیلی متفاوت است و با گفتار و آرزو این مهم محقق نمی شود.
 
وی عنوان کرد: وقتی به زبانی می گوییم هیچ پاکستانی و افغانستانی و ایرانی در این اوضاع تردد نکنند، اما مشاهده می کنیم که هر روز هزاران نفر از خاک پاکستان و افغانستان وارد مرزهای ایران می شوند و بالعکس وضعیت از این بهتر نخواهد بود، بنابراین باید به مسئولان گفت که فقط نمی توان آرزو کرد، بلکه باید مرد عمل بود.
 
عضو مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان اذعان کرد: وزارت کشور فقط ادعا می کند، در حالی که تمام مسئولیت مرز با آن هاست، اما اقدامی که باید صورت نگرفت و به یکباره با آمار بالای بیماران کرونایی غافل گیر شدیم، در حالی که اگر پیشگیری می شد، شاید وضعیت بهتری را شاهد بودیم.
 
 
مهاجرت غیر قانونی و بی سابقه از افغانستان و افزایش آمار مبتلایان
 
اسماعیل حسین زهی، نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس نیز در این باره در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: با توجه به ناآرامی هایی که در کشور همسایه افغانستان ایجاد شده است، تعداد زیادی از اتباع این کشور به صورت غیرمجاز و از طریق مرزهای غیرقانونی وارد ایران می شوند.
 
وی ادامه داد: مهاجرت غیر قانونی و بی سابقه از افغانستان به سیستان و بلوچستان افزایش شمار مبتلایان کرونا در منطقه را رقم زده است، چراکه متاسفانه عمده این افراد بدون در نظر گرفتن پروتکل های بهداشتی و قرنطینه ای وارد کشور می شوند.
 
ضرورت کنترل مدیریت مرزها در شرایط بحرانی 
 
حسین زهی گفت: به واسطه ورود این حجم مهاجر غیر قانونی شاهد ابتلای روزانه بیش از هزار نفر در نقاط مختلف استان به کرونا هستیم، بدون تردید این موج به سمت مرکز کشور حرکت می کند، بنابراین می طلبد که با توجه به بحران کرونا، مسئولان امر برای مدیریت مرز و کنترل این وضعیت به ویژه این روزها که شاهد برخی اتفاقات در افغانستان هستیم تدبیر ویژه ای بیندیشند تا بیش از این شاهد تلفات نباشیم.
 
 
اردیبهشت ماه برای بستن مرزها هشدار دادیم اما توجهی نشد
 
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در این باره گفت: ۶ اردیبهشت طی نامه ای از رئیس جمهور خواستم برای کنترل مرزها و جلوگیری از بحران، برنامه ریزی لازم را انجام دهد اما به این درخواست توجهی نشد.
 
وی ادامه داد: با توجه به اینکه ما مرز هزار و ۲۰۰ کیلومتری با افغانستان و پاکستان داریم، کشورهایی که با هند همسایه هستند و پیش بینی می شد که خطر ورود دلتا ویروس به شرق کشور و از آنجا هم به کل کشور وجود دارد، بنابراین به رئیس جمهور هشدار داده شد و خواستیم مرزها را ببندد.
 
شهریاری اضافه کرد: رئیس‌جمهور ما را به وزرای بهداشت و کشور ارجاع داد، اما متاسفانه وزارت کشور نتوانست محدودیت‌های جدی در سیستان و بلوچستان ایجاد کند و همین موضوع باعث شد که دلتاویروس وارد این استان شود و شاهد وضعیت بحرانی باشیم.
 
افزایش مهاجران افغانی و آمار مبتلایان به کرونا
 
وی تاکید کرد: تردد غیرمجاز از سمت افغانستان به داخل کشور باعث افزایش ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان شده است، بدون تردید مرز خاکی پهناور با این کشور بدون بسیج سراسری و اراده ملی قابل مدیریت نیست.
 
نماینده مردم زاهدان اذعان کرد: این روزها نیز که ورود مهاجران غیر قانونی افغانستانی به کشور افزایش یافته و شاهد ابتلای به طور متوسط حدود هزار و  ۳۰۰ نفر به کرونا در این استان هستیم.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcd9n0fxyt0sk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما