تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۰ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۲۹
علیرضا کیخایی، بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور گفت: متولیان امر به مشابه بسیاری از اقدامات سوء مدیریتی دیگر روی به راحت ترین روش و آخرین گزینه که همانا قطعی‌های مقرر برق و خاموشی های گسترده است روی آورده وبدین طریق هزینه‌های مدیریت ناکارآمد خود را بر دوش مردم تحمیل کرده‌اند.
افت ولتاژ، قطعی آب و برق امان مردم را بریده است/ناتوانی در تامین برق مصرفی، نوبرانه دیگری از بی کفایتی در دولت ‏دوازدهم
به گزارش عصرهامون، قطعی مکرر برق و خاموشی‌های گسترده آن‌هم در گرمای نیمه تیرماه برای مشترکین خانگی از یک سو و از سوی دیگر برای اصناف و واحدهای تولیدی تحت عنوان مشترکان پرمصرف که محل خدمات‌رسانی به ارباب رجوع بوده، امان مردم را بریده است.  

این روزها قطعی‌های مکرر برق در اوج گرمای تابستان بیش از حد طاقت و امان مردم سیستان وبلوچستان به ویژه در جنوب استان را بریده است، خرابی و سوختن برخی وسایل همچون یخچال، تلویزیون به علت افت ولتاژ و یا روشن نشدن حتی یک پنکه مشکلات را برای ساکنین دوچندان کرده است.

ناتوانی در تامین برق مصرفی، نوبرانه دیگری از بی کفایتی در دولت دوازدهم

علیرضا کیخایی، بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور در گفت وگو با خبرنگار ما بیان کرد: در این واپسین روزهای دولت دوازدهم مردم یکی از تلخ ترین شرایط زندگی در دهه‌های اخیر روزگار خود را سپری می کنند.

وی گفت: مصائب فراوانی از مرگ و میرهای روز افزون کرونا، رکورد گسترده در کسب و کارها و گرانی های افسارگسیخته، خشکسالی و کمبود آب در مناطق محروم، کوچکتر شدن سفره مردم و بروز موجی از بی اعتمادی و انزجار نسبت به مسئولین امر بر سر آنان فرود آمده است که در بین تمام اینها متاسفانه شاهد نوبرانه دیگری از بی کفایتی و سوء مدیریت در تامین "برق مصرفی" مردم هستیم.

به گفته کیخایی، از آنجا که افزایش مصرف برق در فصل گرما همواره موضوعی متداول و طبیعی در تمام کشورهای جهان است و خاموشی های مکرر در سنوات قبل نیز تجربه های تلخی را از خود به جای گذاشته، پیش‌بینی تدابیر لازم و چاره اندیشی برای افزایش ظرفیت تولید و مدیریت مصرف با توجه به شرایط اقلیمی کشور از بدیهی ترین انتظاراتی است که مردم از کارگزاران خود در دولت دارند.

وی تصریح کرد: اینک تنها این امر محقق نشده بلکه متولیان امر به مشابه بسیاری از اقدامات سوء مدیریتی دیگر روی به راحت ترین روش و آخرین گزینه که همانا قطعی‌های مقرر برق و خاموشی های گسترده است روی آورده وبدین طریق هزینه‌های مدیریت ناکارآمد خود را بر دوش مردم تحمیل کرده‌اند.

بازرس انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان کشور ادامه داد: عدم پیش‌بینی لازم و فقدان راهکار برای مدیریت اوج مصرف متناسب با روند کاهشی تولید نیروگاه های برق آبی نسبت به سالهای قبل، از مدار خارج شدن برخی از نیروگاه های تولید برق به دلیل عدم بازسازی و نوسازی تاسیسات فرسوده آنها در زمان مناسب، عدم به روز رسانی تکنولوژی صنایع تولیدی تجهیزات سرمایشی با مصرف بهینه انرژی، عدم اطلاع رسانی صحیح و به موقع زمانبندی خاموشی‌ها به مصرف کنندگان، قطعی های مکرر و خارج از برنامه پیش بینی شده،  خسارات جانی به مردم و بیماران تحت مراقبت در خانه ها و بیمارستان ها، بروز خسارات مالی به لوازم برق خانگی و صنعتی به دلیل قطعی و نوسانات برق، بروز آسیب های روحی و روانی به مردم به جهت مختل شدن برنامه های روزمره و لعن و نفرین پراکنی های مکرر به مسببین آنان در محافل مختلف همه باعث به جوش آمدن خون مردم و به سر رسیدن آستانه صبر و تحمل آنان شده است.

وی اذعان کرد: با همه این اوصاف نه تنها نشانه‌هایی از بهبود و ساماندهی اوضاع به نفع مردم هنوز نمایان نشده بلکه به جای تلاش برای ارتقای فنی زیرساخت‌ها، مقابله جدی با استخراج قانونی و غیرقانونی رمز ارزها توسط واحدها و افراد مبهم و ناشناس، جلوگیری از صادرات برق و هدایت آن به جریان مصرف داخلی و جبران واقعی و به دور از شعارزدگی خسارات وارد شده به مردم و صنایع مختلف تولیدی و خدماتی شاهد این هستیم که متولیان صنعت برق کشور اقدام به قطع برق اصناف، واحدهای تولیدی و ادارات دولتی تحت عنوان مشترکان پرمصرف که محل خدمات‌رسانی به ارباب رجوع بوده کرده و این امر باعث شده مردم هم از قطعی برق رنج ببرند و از دریافت خدمات اداری و دولتی محروم شوند.
 
جنوب سیستان و بلوچستان پایین‌ترین شاخص دسترسی به آب و برق داراست

معین الدین سعیدی، نماینده مردم چابهار نیز در این‌باره گفت: قطعی آب و برق برای مردم کشور دردسرهای زیادی به دنبال داشته و این در حالیست که پایین‌ترین شاخص دسترسی به آب شرب و برق متعلق به جنوب استان سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: در حالی سیستان و بلوچستان روزهای تلخ و حتی سیاهی را به دلیل گسترش بیماری کرونا تجربه می‌کند که قطعی آب و برق مردم را به ستوه آورده و جان آنان را به لب رسانده است.

پروژه‌های آبرسانی نیازمند تامین اعتبار هستند

این نماینده مجلس با تاکید بر این مطلب که تنها 19 درصد مردم به آب دسترسی دارند، تصریح کرد: مابقی مردم در جنوب استان به صورت سقایی آبرسانی می‌شوند، این در حالیست که پروژه‌های آبرسانی استان برای بهره برداری نیازمند تامین اعتبار هستند؛ که مسئولان وزارت نیرو قول، ابلاغ بخشی از اعتبارات را با هدف ادامه این پروژه‌ها به ما داده‌اند.

وی اظهار کرد: افت ولتاژ اصلی‌ترین و بیشترین چالش را برای مردم ایجاد کرده است.

به گفته سعیدی، به دلیل افت ولتاژها حتی یک پنکه هم در برخی مناطق کار نمی‌کند، البته بنیاد مستضعفان قول نوسازی شبکه برق 150 روستا را در منطقه داده تا بخشی از مشکلات مرتفع شود اما انتظار است شرکت توانیر نیز پای کار بیاید و به تعهدات خود عمل کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchkwnzq23nx-d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما