> چگونگی تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونااز مصرف غذاهای التهاب آور پرهیز کنید | عصر هامون
تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۹
با توجه به این که پویش واکسیناسیون همگانی در سیستان و بلوچستان استارت خورد و در سراسر کشور نیز با جدیت در حال انجام است و بدن برای کاهش عوارض احتمالی نیاز به مقاومت دارد، باید قبل و بعد از تغذیه مناسبی بهره برد که در این مطلب به بسیاری از سوالات پاسخ داده می شود.
چگونگی تغذیه قبل و بعد از تزریق واکسن کرونا/از مصرف غذاهای التهاب آور پرهیز کنید
به گزارش عصرهامون؛ این روزها که کرونا بیش از پیش جولان می دهد، در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی، واکسیناسیون یکی از بهترین راه های پیشگیری از شدت بیماری و مرگ و میر و کاهش تراکم در بیمارستان ها و هزینه های درمان است که خوشبختانه تولید داخلی واکسن کووید به نتیجه و تولید انبوه رسیده و واکسیناسیون در سراسر کشور در حال انجام است. 

در سیستان و بلوچستان نیز که روزهاست شرایط بحرانی را پشت سر می گذارد، واکسیناسیون همگانی از روز گذشته استارت خورد و با تزریق به گروه سنی بالای ۵۰ سال شتاب گرفته و با ورود واکسن برکت استقبال مردم نیز بیشتر شده است که به طور قطع می تواند ضمن مقاومت عمومی، شرایط زندگی اجتماعی و اقتصادی را به سمت عادی سازی پیش ببرد.

از آنجایی که مردم باید قبل و بعد از تزریق واکسن از نظر جسمی، روحی و تغذیه آمادگی لازم را داشته باشند تا از بروز هر گونه عارضه احتمالی ناشی از تزریق واکسن جلوگیری شود، این موضوع را از دیدگاه تغذیه مورد بررسی قرار دادیم، چراکه برای دریافت واکسن کرونا و مقابله با عوارض احتمالی آن، باید سیستم ایمنی بدن قوی باشد و برای واکسینه شدن آماده شود.

با معده خالی واکسن نزنید

مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه در این باره به خبرنگار ما گفت: با معده خالی واکسن نزنید، به خصوص اگر استرس تزریق واکسن دارید، چرا که این موضوع باعث افت قند خون می شود و می تواند سرگیجه ایجاد کند، بدن نیز نباید کم آب باشد. بنابراین قبل از واکسیناسیون باید از صبحانه، میان وعده، سوپ و مایعات و غذای مقوی استفاده کرد و قبل از تزریق واکسن باید آب و مایعات کافی مصرف شود، چراکه وجود کافی آن در بدن، سبب کاهش عوارض واکسن می شود.

وی ادامه داد: شب قبل واکسیناسیون خواب خوب و راحتی داشته باشید، خواب خوب به دفع مواد زائد از بدن کمک می کند و نقش مهمی در آماده سازی سیستم ایمنی و تقویت بدن ایفا می کند، بنابراین از کار کردن با هر گونه دستگاه الکترونیکی شامل تلفن همراه، کامپیوتر و تماشای طولانی مدت تلویزیون از حداقل یک ساعت قبل خواب تا حد ممکن بپرهیزید.

فیروزکوهی با بیان این که مصرف غذاهای ساده و سبک می تواند زمینه ساز یک خواب خوب باشد، افزود: سعی کنید بین مصرف شام و زمان خواب حدود ۲ ساعت فاصله باشد، همچنین مصرف یک لیوان شیر گرم به داشتن یک خواب راحت می کند. 

قبل و بعد واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟

وی در پاسخ به این سوال که قبل و بعد واکسیناسیون کدام مواد غذایی را بیشتر بخوریم؟ بیان کرد: آب و مایعات، میوه و سبزیجات، سوپ و آبگوشت، آب میوه طبیعی، دوغ کم نمک، آجیل و مغزها، زنجبیل، فلفل و زردچوبه، سیر و پیاز، روغن کنجد و زیتون، گوشت سفید و لبنیات توصیه می شود،  ساعتی قبل از حضور در مرکز تزریق واکسن یک میان وعده مفید شامل تخم مرغ یا نان و پنیر و گردو، یا سوپ مرغ حاوی سبزیجات در مصرف و دمنوش، آب یا آبمیوه هم استفاده کنید.

این کارشناس با بیان این که مصرف مواد غذایی ضد التهاب از روز قبل تزریق واکسن توصیه می شود، اظهار کرد: پس از تزریق بدن با التهاب مواجه می شود، بنابراین از سبزیجات که از مواد ضد التهاب هستند، همراه وعده های غذایی استفاده کنید.

پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب و شور

وی تاکید کرد: در وعده های قبل از تزریق واکسن از مواد غذایی شامل فست فودها، سوسیس و کالباس، غذاهای چرب، شور و خیلی شیرین، سرخ کردنی ها که سبب تشدید التهاب می شود، پرهیز کنید، چرا که می تواند باعث تشنگی و کم آبی بدن و بدتر شدن عوارض احتمالی شود. 

فیروزکوهی افزود: هنگام حضور در مرکز تزریق واکسن، خوب است که بطری کوچک آب به همراه داشته باشید، حتما ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پس از تزریق در مرکز مورد نظر بمانید که اگر مشکلی بروز کرد، نیروهای آماده بتوانند خدمات لازم را ارائه کنند.

وی ادامه داد: در غذا و سالاد روغن زیتون اضافه و از زردچوبه به عنوان یک ضد التهاب قوی در تهیه غذا استفاده کنید، ماهی به دلیل دارا بودن امگا ۳ از غذاهای ضد التهاب خوب است، مصرف آن در وعده های روز و شب قبل از تزریق واکسن توصیه‌ می شود.

میوه ها و سبزی ها نیز ضد التهاب هستند

این کارشناس تغذیه با بیان این که بادام و گردو هم در میان وعده ها استفاده کنید، اذعان کرد: میوه ها و سبزی ها نیز ضد التهاب هستند و با مصرف آن املاح و ویتامین های مناسبی جذب بدن می شود و ایمنی لازم را ایجاد و از سویی آب را در خود حفظ و در طول روز به آرامی آزاد می کند، بنابراین بدن کمتر دچار کم آبی می شود که این برای تزریق واکسن اهمیت دارد.

وی گفت: مصرف ماست و مواد لبنی حاوی پروبیوتیک ها، میزان تولید پادتن را در بدن فردی که واکسن دریافت می کند، افزایش می دهد. پس از تزریق واکسن چای، دمنوش و مایعات و در اولین وعده سوپ مرغ حاوی سبزیجات استفاده کنید،  خواب کافی در شب قبل از تزریق، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

 به گفته فیروزکوهی، استراحت کافی، به تولید پادتن کمک می کند. بعد از تزریق واکسن هم علائمی مشاهده می شود که استراحت ۲۴ تا ۴۸ ساعته توصیه می شود. در صورت بروز علائمی مثل سردرد، ضعف، درد عضلانی، درد بازو و ... می توانید از استامینوفن به صورت قرص یا شیاف استفاده کنید.

بایدها و نبایدهای تغذیه در صورت بروز عوارض

وی اضافه کرد: در صورت داشتن تب آب سیب هر ۶ ساعت یک استکان، پاشویه با آب ولرم یا عرق بید، دمنوش گل ختمی و بنفشه، شکر سرخ و عرق شاهتره و کاسنی، سوپ مرغ و جو و گشنیز هر ۶ ساعت یک فنجان و عرق بید خوراکی توصیه می شود. 

این کارشناس گفت: در صورت مواجهه با بدن درد مصرف ماهی، تخمه کدو، بادام زمینی، سبزی های برگ سبز، غلات کامل و حبوبات و در مواجهه با بی اشتهایی گلپر، سیب، شله زرد، چای لیمو زنجبیل، شیر برنج با سیاه دانه و دارچین، اضافه کردن آرد برنج به سوپ توصیه می شود.

وی ادامه داد: در صورت بروز تهوع از آب سیب، ژلاتین، موز، آب مرغ یا گوشت، غذای بی بو، کم چرب و کم فیبر، کمپوت سیب بدون شکر و در مواجهه با اسهال موز رسیده، برنج سفید، سوپ مرغ، کمپوت سیب بدون شکر، نان سفید، پوره سیب زمینی آب پز و در صورت یبوست برنج قهوه ای، حبوبات، برگه آلو، نان گندم کامل، غلات پرک شده و انجیر خیسانده مصرف کنید.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdch6wnzz23nx6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها