تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۲۴
در پی تاخت و تاز مونسون و جولان طوفان و جاری شدن سیل خسارت های زیادی به مردم و تاسیسات جنوب شرق کشور وارد شد که با اسکان اضطراری ۲۲۳ نفرو از بین رفتن محصولات کشاورزی همراه بود.
ضربه سهمگین طوفان و سیل به مردم و تاسیسات جنوب شرق کشور/ از اسکان اضطراری ۲۲۳ نفر تا خسارت سنگین به کشاورزان
به گزارش عصرهامون؛ با ادامه فعالیت مونسون هند در جنوب شرق کشور و وقوع سیلاب های متعدد، مردم جنوب سیستان و بلوچستان شاهد تاخت و تاز طوفان و جاری شدن سیلاب بودند به گونه ای خسارت های زیادی را به ساکنان و تاسیسات دولتی وارد کرد. 

علیرضا شهرکی، مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: طوفان و سیل روزهای اخیر علاوه بر این که باعث انسداد و آبگرفتگی معابر شد، خسارت های سنگینی را به مردم و زیرساخت های جنوب سیستان و بلوچستان وارد کرد به گونه ای که در حوزه مردمی بخش کشاورزی، باغ ها و نخیلات بیشترین آسیب و خسارت را دیدند.
 
وی ادامه داد: منازل مسکونی خسارت آنچنانی ندیده است و بیشتر در حوزه کشاورزی به مردم خسارت وارد شد، گزارشی از صد درصد تخریب هیچ منزلی نداریم، تخریب یا آبگرفتگی سقف های قدیمی، خشتی و گلی از جمله خسارت های اعلام شده به منازل مسکونی است.
 
این مقام مسئول اضافه کرد: هر مشکلی که برای مردم بروز کرده، مجموعه هلال احمر هر شهرستان فوری اقدام کرده است و تیم های امدادی در منطقه مستقر شده اند.
 
وی گفت: در حوزه زیرساحت های دولتی در بخش برق، دکل ها ترانس و خطوط انتقال بیشترین خسارت را دیدند و راه ها و پل ها نیز در ردیف دوم آسیب دیدگی و خسارت ناشی از سیل قرار دارند.
 
شهرکی گفت: رقم نهایی خسارت ها هنوز مشخص نشده و دستگاه ها در حال جمع بندی آن هستند که بعد از تایید نهایی رسانه ای می شود، اما رقم قابل توجهی است، چراکه هزینه بازسازی راه ها و پل ها و خطوط انتقال برق به شدت بالا رفته و خسارت سنگینی به تاسیسات وارد شده است.
 
وی تاکید کرد: با توجه به این که گزارشی مبنی بر این که خانه یا روستایی را صد در صد آب برده باشد، به این ستاد اعلام نشد و صد درصد تخریب منازل مسکونی نداشتیم، هیچ گونه اسکان اضطراری و ایجاد کمپ توسط هلال احمر صورت نگرفت، اما خدماتی از سوی این مجموعه به آسیب دیدگان ارائه شد و اهدای موکت، چراغ و پتو از جمله امدادهای امدادگران به مردم بود.
 
مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری گفت: در حال حاضر پیش بینی جدید بارندگی از سوی هواشناسی اعلام نشده، در صورت صدور اخطاریه به دستگاه ها اعلام می شود تا در حالت آماده باش قرار بگیرند.
 
 
اسکان اضطراری ۲۲۳ نفر در چادرهای هلال احمر
 
اما در حالی که مدیرکل دفتر ستاد مدیریت بحران استانداری اعلام کرد که هیچ گونه اسکان اضطراری و ایجاد کمپ توسط هلال احمر در استان در پی سیل و بارندگی صورت نگرفت، علیرضا میربهاءالدین مدیرعامل جمعیت هلال احمر از اسکان اضطراری ۲۲۳ نفر در قالب ۴۵ خانوار سیل زده در چادرهای امدادی این جمعیت خبر داد.
 
وی ادامه داد: با توجه به بارندگی چند روز اخیر در جنوب سیستان و بلوچستان نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر به تعداد ۳۱۱ نفر آسیب دیده در سیلاب امدادرسانی کردند.
 
این مقام مسئول گفت: ۱۰ بسته غذایی یک ماهه،  ۶۰ کیلو گرم برنج، ۱۱۱ کیلوگرم حبوبات و ۳۴ کیلو گرم قند و شکر، ۱۰۰ قوطی کنسرو و اقلام ضروری دیگر نیز در بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
 
میربهاءالدین افزود: ۳۷ روستا در شهرستانهای سرباز نیکشهر، ایرانشهر، فنوج، چابهار و کنارک درگیر سیلاب و آبگرفتگی شدند که توسط  ۳۵  تیم عملیاتی و بکارگیری ۲۶ خودرو امدادی و عملیاتی از ۲۳  تا ۲۷ تیر ماه به مردم خدمات ارائه شد.
 
 
طوفان باعث ۳۰۰ مورد قطعی در شبکه توزیع برق چابهار شد
 
محمود رضا اکبری، مدیر امور توزیع برق شهرستان چابهار نیز به خبرنگار ما گفت: طوفان روزهای اخیر که در پی بارش های مونسون صورت گرفت، باعث قطع ۳۵ فیدر فشار متوسط در چابهار شد.
 
 وی ادامه داد: وزش باد شدید و طوفان یکی از معضلاتی است که همواره خسارت بسیاری به شبکه توزیع برق وارد می کند در حال حاضر حجم بسیاری از شبکه های آسیب دیده ترمیم و شبکه توزیع برق شهرستان چابهار در حالت پایدار است.
 
به گفته این مقام مسئول، ️سقوط درختان بر روی شبکه، تیرشکستگی و برخورد خودروها با تأسیسات برق، سیم پارگی و افتادن اشیاء خارجی در روی سیم ها سبب قطعی ها طولانی مدت در چابهار و پلان بود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchvwnz623nxwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها