تاریخ انتشار :جمعه ۱ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۴۸
شماری از سران طوایف و علمای اهل سنت سیستان و بلوچستان با توجه به شیوع ویروس کرونا در فصل گرما و افزایش مصرف آب و برق مردم را به صرفه جویی و همکاری در مدیریت مصرف بهینه دعوت کردند.
صرفه جویی در انرژی، مسئولیت اجتماعی تمامی مردم است/ گذر از بحران آب و برق نیازمند مدیریت شهروندان و همت مسئولان
به گزارش عصرهامون، در حالی که استان‌های جنوبی ایران به ویژه سیستان و بلوچستان و خوزستان همزمان با گرمای کم‌سابقه هوا با شیوع موج تازه‌ای از همه‌گیری ویروس کرونا مواجه شده‌اند، کمبود آب و قطعی های مکرر برق نیز مزید بر معضلات ساکنان این استان‌ها شده است.

بر پایه تازه‌ترین نقشه بروزرسانی شده شیوع ویروس کرونا در ایران تاکنون سه میلیون و 623 هزار و 840 نفر به این بیماری مبتلا و88 هزار و 63 نفر جان باخته اند؛ که سهم سیستان وبلوچستان از این آمار 2 هزار و 61 بیمار فوت شده است.

 در چنین شرایطی، بخش‌های گسترده‌ای از کشور طی روزهای گذشته با تشدید مساله کم‌آبی و قطع برق مواجه بوده‌اند، که این امر باعث شد تا شماری از سران طوایف و عشایر و علمای اهل سنت سیستان وبلوچستان از همه مردم برای مدیریت بهینه مصرف در بخش آب و برق دعوت کرده و گفتند: با توجه به افزایش دمای هوا و مصرف آب و برق در روزهای کرونایی ضروری است به منظور بهره مندی مستمر و پایدار از خدمات و جلوگیری از قطعی های مکرر، مدیریت بهینه مصرف در این بخش ها مدنظر همگان قرارگیرد.

مصرف بهینه آب و برق، راه حل کمبودها

سردار خوبیار شهنوازی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه صرفه جویی در مصرف آب و برق یک مسئولیت اجتماعی به شمار می‌رود، افزود: مردم باید در این روزهای گرم و کرونایی اقدام به مصرف بهینه کرده تا مشکلاتی که پیرامون قطع مکرر آب و برق به وجود می آید برطرف شود.

‏وی بیان کرد: خاموش کردن لامپ های اضافی، عدم استفاده از وسایل برقی پرمصرف، خاموش کردن وسایل غیرضروری و استفاده از دور کند کولر های آبی موجب کاهش مصرف و هزینه‌برق خواهد شد.

این بزرگ طایفه با بیان اینکه موثرترین راه مدیریت مصرف و صرفه جویی به همت مردم میسر خواهد شد،گفت: عده‌ای از مردم به علت وسواس بیش از حد آب را به کوچه و خیابان ها سرازیر کرده و با شستشوی ماشین و حیاط خانه ها آب این نعمت الهی را به هدر می دهند.

خوبیار تصریح کرد: مسئولان باید تدابیری اتخاذ کند تا با همکاری و همراهی مردم مانع از قطع مکرر آب و برق و افت فشار در برخی از نقاط شوند.

وی با بیان اینکه اگر همکاری و همراهی نباشد مشکلی حل نمی‌شود، افزود: روزانه شاهد هدر رفت حجم زیادی از آب توسط شکستگی یا ترکیدگی لوله در برخی از نقاط هستیم یا اینکه فضای سبز خیابان ها و بوستان ها در ساعاتی آبیاری می شود که گرما به اوج خود رسیده اینها باعث می‌شود آب هدر رفت زیادی داشته باشند و مردم با تماشای این صحنه ها صرفه‌جویی را کنار گذاشته و به آن پایبند نیستند، که این ماجرا می‌طلبد مسئولان در مدیریت آب صرفه جویی کرده چرا که الگوی همگان هستند.

این بزرگ طایفه اظهار کرد: آب و برق یک مسئله حیاتی برای زندگی به شمار می‌روند، برای گذر از بحران قطع مکرر آنها مردم و مسئولان باید با هم همراه بوده تا شاهد رفع هرگونه مشکلی در این روزهای گرم و کرونایی باشیم.
 
گذر از بحران ها نیازمند مدیریت شهروندان و همت مسئولان
 
محمدرضا سردار شهرکی بزرگ طایفه شهرستان سیستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما از همه مردم برای مدیریت بهینه مصرف در بخش آب و برق دعوت کرد و گفت: اگر مردم صرفه‌جویی داشته باشند مشکلات مربوط به قطع مکرر آب و برق به راحتی حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه استفاده از لامپ های کم مصرف روشی مفید در کاهش انرژی است، افزود: همگان باید درست مصرف کردن را بیاموزند و از کودکی به فرزندان خود آموزش دهند.

 این بزرگ طایفه ادامه داد: استفاده از وسایل و تجهیزات برقی کم مصرف یکی از مهم‌ترین راه‌های مصرف بهینه به شمار می رود.

وی با بیان اینکه گذر از بحران آب و برق نیازمند مدیریت شهروندان و همت مسئولان است، ادامه داد: از مردم درخواست می‌کنیم در ساعت اوج مصرف از روشن کردن وسایل پرمصرف خودداری کرده، همچنین باید با فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف در مصرف آب صرفه جویی کرد.

استفاده زیاد از برق و آب از لحاظ شرعی ناجایز است

حاج مهدی گرگیج، بزرگ طایفه گرگیچ در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه در هیچ مکتبی به اندازه اسلام به مصرف درست و منطقی سفارش نشده است، بیان کرد: با توجه به گرمای هوا خشکسالی‌های اخیر در شیوع ویروس کرونا مردم باید در مصرف آب و برق صرفه‌جویی کنند زیرا در این برهه از زمان اسراف در مصرف آب و برق اقدامی نادرست به شمار می‌رود.

وی افزود: استفاده زیاد از برق و آب از لحاظ شرعی ناجایز است چرا که این روزها مردم در برخی نقاط به ویژه مناطق محروم این خطه از کشور با بی برقی و قطع مکرر آب برق دست و پنجه نرم می‌کنند.

گرگیچ ادامه داد: استفاده از لامپهای کم مصرف، کشیدن لوازم برقی اضافه از پریز برق، عدم استفاده از وسایل برقی در زمان اوج مصرف و خاموش کردن چراغ های اضافه از جمله راهکارهای صرفه جویی در مصرف بهینه به شمار می‌رود.

 وی اذعان کرد: با پرهیز از شستشوی غیرضروری و مدیریت مصرف می تواند افت فشار و قطع آب جلوگیری کرد، همچنین استفاده از سیستم‌های قطره‌ای و چکه ای برای آبیاری فضای سبز یکی دیگر از راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب است.

این بزرگ طائفه ادامه داد: اصلاح زیرساخت‌ها یکی از وظایفی است که مسئولان باید در این زمینه تعمیراتی بیاندیشند چراکه مردم از قطع مکرر آب و برق به ستوه آمده اند.

گرگیچ گفت: امید است با همراهی مردم و مسئولان بتوانیم در مصرف آب و برق که نیاز اساسی همگان از صرفه جویی کنیم.

اسراف در مصرف آب و برق خيانت به مردم به شمار می‌رود

مولوی عنایت اله رسولی زاده،  امام جمعه اهل سنت "گونگان"شهرستان سرباز نیز در گفت وگو با خبرنگار ما با اشاره به مشکلات قطعی آب و برق از مردم استان خواست در راستای کاهش این قطعی ها در مصرف قناعت و صرفه ‏جویی کنند‎.

وی با تاکید بر اینکه صرفه جویی در مصرف آب و برق مانع از قطع و افت فشار خواهد شد، گفت: هیچ مکتبی به اندازه اسلام به مصرف درست و منطقی در همه منابع توصیه نکرده است‎.

این عالم اهل سنت اظهار کرد: بهره‌گیری از نور خورشید در طول روز به جای استفاده از لامپ  خود عامل مهمی در صرفه جویی به شمار می‌رود، همچنین مردم باید بدانند اسراف در مصرف برق آن هم در گرمای هوا اقدام نادرستی است چرا که قطع ناگهانی آن با توجه به شیوع ویروس کرونا  دردسرهای فراوانی را برای بیماران فراهم کرده است.

وی تاکید کرد: همگان باید بر اساس وظیفه شرعی خود در مصرف آب و برق صرفه جویی كرده و بدانیم بر اساس آیات قرآن كریم خداوند اسراف كاران را دوست ندارد.
 
رسولی زاده ادامه داد: زياده روی و اسراف در مصرف آب و برق خيانت به مردم به شمار می‌رود، درحقیقت از نظر اسلام و قرآن، اعتدال در مصرف و میانه روی و صرفه جویی به معنای مصرف درست و متناسب، اصلی اساسی است که مؤمنان برای دست یابی به کمال شخصی و جمعی باید آن را در ابعاد مختلف مدنظر قرار دهند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdccmoqse2bq1o8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها