تاریخ انتشار :سه شنبه ۵ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۰
کرونا و تحریم ها نیز مانع رونق تجارت، ترانزیت، صادرات و واردات در بزرگترین بندر اقیانوسی کشور نشده است، قدرتی نوظهور که می تواند اقتصاد منطقه و حتی جهان را متحول کند.
طوفان کرونا و تحریم ها دریای دروازه ملل را متلاطم نکرد/بندر چابهار؛ قدرتی نوظهور که اقتصاد جهان را متحول می کند
به گزارش عصرهامون؛ بندر چابهار در یکی از مهمترین کریدورهای حمل و نقل جهانی واقع شده است که در صورت استفاده از ظرفیت های آن در حمل و نقل بین المللی می تواند تحول بزرگی را به همراه داشت و بر اساس دیدگاه کلان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص سواحل مکران و قابلیت های این بندر استراتژیک، قدرتی نوظهور در تجارت منطقه محسوب می شود.

این بندر بزرگ اقیانوسی که در قلب سواحل مکران یا بهتر است بگوییم گنج پنهان ایران واقع شده، از ظرفیت های بی نظیری در تجارت فرا منطقه ای برخوردار است، بندری استراتژیک که نزدیک ترین و کم هزینه ترین مسیر دسترسی کشورهای حاشیه اقیانوس هند به بازار جهان محسوب می شود.

بدون تردید بهره گیری از ظرفیت های بی نظیر سواحل مکران و بندر اقیانوسی چابهار کاهش چشمگیری در زمان و هزینه انتقال بار کشورهای منطقه به همراه دارد و می تواند اقتصاد این کشورها را به هم متصل می کند.
 
خوشبختانه با تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری و توجه مقام های کشوری این بندر به دلیل اهمیتش و بهره مندی از تجهیزات استراتژیک به یکی از اولوتی های کشور برای تامین کالاهای اساسی تبدیل شده و نقش بزرگی را در این حوزه ایفا کرده است، به گونه ای که حتی کرونا و تحریم ها هم نتوانسته جلوی رونق تجارت را در این بندر استراتژیک بگیرد.

ورود ۱۶ فروند کشتی حامل کالای اساسی از طریق بندر چابهار

بهروز آقایی، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: از ابتدای امسال با وجود محدودیت‌های کرونا، فعالیت‌های بندری، تخلیه و بارگیری و ورود و خروج کامیون‌های حامل بار با تشدید پروتکل‌های بهداشتی تداوم داشته است.

وی ادامه داد: در چهار ماه اول امسال ۱۶ فروند کشتی حامل کالای اساسی وارد بندر چابهار شد که نشان از رونق تجارت در این بندر استراتژیک است.
 

تخلیه  ۵۰ درصد از برنج وارداتی کشور در دروازه ملل

این مقام مسئول با بیان این که ۹ درصد کل کالاهای اساسی کشور در این بندر تخلیه و به مقاصد هدف منتقل شد، اظهار کرد: همچنین ۵۰ درصد از برنج وارداتی کشور در بندر چابهار تخلیه شد، در تامین دیگر کالاهای اساسی نیز بندر چابهار رتبه اول تا سوم را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به این که جریان بار و کالا در بندر چابهار به شکل مدرنی اتفاق افتاده است، بیان کرد: این جریان به طور قطع پذیرش سرمایه گذاری برای کارخانجات فرآوری و پردازش را فراهم می کند.

به گفته آقایی، با رونق صادرات، واردات و تزانزیت در بندر چابهار ساخت انبارهای استاندارد و سیلوهای دپوی کالا در بندر چابهار توسط بخش خصوصی بیش از هر زمانی توجیه پذیر خواهد بود.

وی گفت: علاوه بر رونق ترانزیت از طریق بندر چابهار به کشورهای همسایه، شاهد ترانشیپ کالا از بنادر حوزه دریای عمان و اقیانوس هند از طریق این بندر بزرگ اقیانوسی به کشورهای حوزه خلیج فارس هستیم که در عمل باعث افزایش ترافیک دریایی و رونق کسب و کارهای محلی در این خطه می شود.
 

رونق اشتغال و پویایی اقتصاد

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به زیرساخت های ایجاد شده و تامین تجهیزات مدرن تخلیه و بارگیری و تسهیلات اعطایی به بخش های خصوصی و صاحبان کالا و تعامل و همکاری ارگان های مرتبط در بندر چابهار بخش های خصوصی و صاحبان کالا می توانند از این فرصت بی بدیل به بهترین نحو استفاده کنند.

به گفته وی، تداوم ورود و خروج کشتی از بندر چابهار و پروژه‌های سرمایه‌گذاری و زیرساختی این بندر زمینه ایجاد اشتغال، تحرک حمل و نقلی و پویایی اقتصادی را به ویژه در استان رونق بخشیده است.

آقایی افزود: فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار تکمیل و عملیاتی شده که با بهره‌برداری از آن ظرفیت بندر از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن در سال افزایش یافته است و عملیات اجرایی فاز دوم این بندر استراتژیک نیز در حال انجام است که با اتمام مراحل ساخت آن ظرفیت بندر به ۳۵ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.

انتهای پیام/ حمیده ذوالفقاری

 
https://www.asrehamoon.ir/vdccxxqso2bq0s8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها