تاریخ انتشار :جمعه ۱۹ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۹
طرح اقدام ملی مسکن اگرچه بسیاری از مردم را به خانه دار شدن امیدوار کرد، اما آورده سنگین آن و روند کند پرداخت تسهیلات بانکی تعداد زیادی از متقاضیان را از خانه دار شدن منصرف کرد که این را هم باید به لیست اقدامات نیمه تمام و وعده های پوشالی دولت روحانی اضافه کرد.
کابوس خانه دار شدن؛ میراث شوم دولت روحانی برای مستاجران/"اقدام ملی مسکن"، طرحی که برای قشر ضعیف راهگشا نیست
به گزارش عصرهامون؛ زمزمه های اجرای طرح اقدام ملی مسکن از اواخر سال ۹۸ به گوش رسید و امیدهای زیادی را در دل جوانان مستاجر و افراد بدون خانه برای خانه دار شدن زنده کرد.

از همان ابتدا در این طرح اعلام شد قیمت حدودی خانه دار شدن برای مردم ۲۵۰ میلیون تومان است که ممکن است افزایش هم داشته باشد.

بر این اساس بسیاری از مردم اگرچه در این طرح ثبت نام کردند، اما دیگر امیدی به خانه دار شدن نداشتند، زیرا با افزایش پلکانی قیمت مصالح ساختمانی امکان افزایش قیمت واحدهای ساخته شده هم وجود داشت و این امر با گذشت یک ونیم سال از آغاز طرح به وضوح قابل مشاهده است.

این در حالی است که در ۲ سال اخیر میزان درآمد مردم افزایش چندانی نداشته و حتی تعطیلی ها و محدودیت های کرونایی سبب کاهش درآمد آن ها هم شده است.

در این میان گرانی بی حد و اندازه بسیاری از کالاهای اساسی سبب شد دخل و خرج مردم با هم نسازد و بسیاری از آن ها در تامین مایحتاج روزانه خود دچار مشکل شوند و به همین دلیل رویای خانه دار شدن را از سر خود بیرون کنند و از حضور در تعاونی های طرح اقدام ملی مسکن انصراف دهند.
 
آورده بسیار سنگین و روند کند پرداخت تسهیلات
 
یکی از شهروندان زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: در دولت های گذشته اگر اقدامی برای خانه دار شدن انجام می شد به گونه ای بود که مردم توان پرداخت آورده را داشته باشند، اما در دولت دوازدهم طرح اقدام ملی مسکن انجام شد در حالی که بسیاری از مردم حتی توان تامین آورده اولیه را نداشتند.

وی بیان کرد: واحدهای این طرح به افرادی تعلق می گیرد که دغدغه مالی چندانی ندارند و می توانند آورده های ۵۰ میلیون تومانی این طرح را پرداخت کنند، برای خانه دار شدن از طریق این طرح تاکنون حدود ۲۰۰ میلیون تومان پرداخت کردم، آن هم با فروش وسایل خانه، طلا و خودرو، نمی دانم چند ماه دیگر که قسط ۵۰ میلیون تومانی دیگر را درخواست کنند چگونه باید آن را تامین کنم.

یکی دیگر از شهروندان هم که در آستانه ۴۰ سالگی قرار دارد و هنوز صاحبخانه نیست در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: با وجود اینکه من و همسرم هر دو مشغول به کار هستیم، اما نتوانستیم آورده اولیه ۴۰ میلیون تومانی را برای بانک مسکن آماده کنیم و با توجه به این که هر سه تا چهار ماه هم باید ۵۰ میلیون تومان پرداخت کردیم فعلا از خانه دار شدن منصرف شدیم.

یکی دیگر از شهروندان زاهدانی نیز در این زمینه بیان کرد: با وجود اینکه یک سال در این طرح حضور دارم و هر زمانی هم که نیاز به پرداخت آورده بوده آن را پرداخت کردم، اما هنوز بانک مسکن وام ۱۰۰ میلیون تومانی این طرح را پرداخت نکرده است، درصورتی که این وام زودتر پرداخت شود متقاضیان با خیال راحت تری به فکر تامین باقی آورده مورد نیاز هستند، در این یک سال ۴۰ میلیون تومان پول متقاضی در بانک بلوکه شده و هنوز وام به بسیاری از تعاونی های مسکن پرداخت نشده است.
 
آورده بسیار سنگین طرح اقدام ملی مسکن برای مردم
 
اسماعیل حسین زهی، عضو کمیسیون عمران مجلس شوراس اسلامی نیز پیش از این به خبرنگار ما گفته بود؛ در دولت های قبلی برای خانه دار شدن مردم طرح مسکن مهر اجرا شد که محاسن و معایبی داشت، اما محاسن آن بیش از معایبش بود و بسیاری از مردم صاحب خانه شدند.

به گفته وی، در زمینه معایب این طرح هم باید گفت که طرح خارج از شهر بود و زیرساخت های آماده نداشت و خود بناها هم ایرادهایی داشت، مجلس دولت های یازدهم و دوازدهم را موظف کرده بود مسکن مهر را به پایان برسانند که وزیر راه و شهرسازی سابق هم پیگیری هایی انجام داد تا طرح اقدام ملی مسکن را ایجاد کند، در این طرح زمین و مصالح قیمت گذاری می شد و به همین علت دهک پایین توان کافی را نداشتند که آورده لازم را بیاورند.
 
بر اساس اظهارات نماینده مردم خاش، میرجاوه و تفتان در مجلس شورای اسلامی، در طرح اقدام ملی آورده در نظر گرفته شده برای مردم بسیار سنگین است و بسیاری از آن ها نمی توانند آن را تامین کنند.
 
به گفته عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، بانک ها حداکثر می توانند ۱۵۰ میلیون تومان وام دهند، بنابراین حتی طبقه متوسط جامعه هم نمی توانند با طرح اقدام ملی مسکن صاحب خانه شوند، مگر کسانی که وضعیت مالی خوبی داشته باشند که اقدامات وزارت راه و شهرسازی در سال های اخیر سبب شده خیلی از مردم آرزوی خانه دار شدن را از سر بیرون ببرند.
 
​طرح اقدام ملی مسکن با پیشرفت میانگین ۳۵ درصدی درحال اجراست
 
ابوالفضل مهدیار، معاون مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: طرح اقدام ملی مسکن سیستان و بلوچستان در قالب ساخت پنج هزار و ۷۴۶ واحد با میانگین ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست.
وی اظهار کرد: به منظور بهره مندی بخش قابل توجهی از شهروندان استان از این طرح ملی، زمین برای احداث افزون بر ۱۶ هزار واحد مسکونی توسط این اداره کل تامین شد.
 
این مقام مسئول ادامه داد: مجموع ثبت نام کننده این طرح در سیستان و بلوچستان ۳۴ هزار و صد و چهل وسه نفر بودند که از این تعداد هفت هزار و هفتصد و پنجاه و دو نفر واجد شرایط شناخته شدند که  از میان آنها پنج هزار و هفتصد و چهل و شش نفر اقدام به واریز وجه مورد نظر کردند.
 
وی ادامه داد: میزان تسهیلات بانکی طرح اقدام ملی مسکن در حال حاضر ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۱۸ درصد و بازپرداخت ۱۲ ساله است، تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی برای کل مسکن شهری است و فقط به طرح اقدام ملی مسکن مربوط نمی شود.
 
این مقام مسئول تصریح کرد: برای استفاده از تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی تعاونی ها باید شرایط اعلام شده بانک از قبیل گردش مالی ۶ ماهه و یک ساله داشته باشند تا بتوانند از این وام استفاده کنند.
 
معاون مسکن و ساخت اداره کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان گفت: وام ۲۵۰ میلیون تومانی هم دارای سود ۱۸ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله است.
 
از ۱۲۴۲ نفر فقط ۱۹۴ نفر تسهیلات دریافت کردند
 
مهدیار افزود: هزینه تمام شده ساخت واحد‌های طرح اقدام ملی مسکن براساس قانون تعاون، بدون اعمال سود و مورد تایید حسابرس ذیصلاح، مجمع عمومی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی محاسبه می شود.
 
وی عنوان کرد: تاکنون هزار و ۲۴۲ نفر در قالب ۱۰ تعاونی برای تسهیلات طرح اقدام ملی مسکن معرفی شدند که از این تعداد ۱۹۴ نفر موفق به دریافت تسهیلات و هزار و ۴۸ نفر در حال طی فرآیند قانونی بانک هستند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcc1sqs02bq0i8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها