تاریخ انتشار :شنبه ۲۰ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۴
دیوار مرز ایران و افغانستان در زابل که برای ایجاد امنیت در این استان احداث شد نه تنها معیشت هزاران خانواده را به صفر رساند بلکه سبب گشت تا چند صد خانواده دیگر بار سفر از منطقه سیستان ببندند.
وقتی دیوار مرزی مانعی برای معیشت شهروندان می شود/سیستان و بلوچستان قابلیت تامین کالاهای اساسی کشور را داراست
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ مرز شمال سیستان و بلوچستان یک فرصت ویژه هم برای مسئولان و هم مردم است که در طول ۱۵ سال گذشته به درستی از آن استفاده نشده است.

دیوار مرز ایران و افغانستان در زابل که برای ایجاد امنیت در این استان احداث شد نه تنها معیشت هزاران خانواده را به صفر رساند بلکه سبب گشت تا چند صد خانواده دیگر بار سفر از منطقه سیستان ببندند.

معیشت مردم در گذشته با رفت و آمد مردم به افغانستان رونق خوبی گرفته بود به طوری که زابل را همانند یک شهر با منطقه آزاد تبدیل کرده بود.

وارد کردن ظرف های کریستالی و همچنین ضبط های صوت و ضبط خودرو توسط کوله بران باعث شده بود تا روزانه بسیاری از مسافران غیر بومی در زابل چند روزی را برای خرید مستقر شوند.

حالا پس از گذشته نزدیک به دو دهه رئیس جمهور کشورمان یک بار دیگر دستور سامان دهی بازارچه های مرزی را صادر کرده است تا مسئولان استان سریعاً برای این عمل اقدام کنند.

یک طرح اشتباه کوله بری را از مردم گرفت

حجت الاسلام ابراهیم گزمه امام جمعه شهرستان هامون در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: کوله بری در منطقه سیستان قدمت دیرینه ای دارد که با بسته شدن مرز از مردم گرفته شد.

وی افزود: اینکه مردم در رفت و آمد به افغانستان بودند و از آنجا اجناس قیمت پایین وارد می کردند برای اقتصاد منطقه یک ویژگی منحصر به فرد بود.

امام جمعه هامون تصریح کرد: ویژگی مرز در سیستان باعث شده بود تا بازار زابل همانند بازارهای بندرهای امروزی بدرخشد و خیل عظیمی از علاقه مندان را از سایر شهرها به خود جذب کند.

وی خاطرنشان کرد: مرز در معیشت کوله بران تاثیر نزاشت، بلکه با بستن مرز در آن موقع دولت با معیشت تمام مردم سیستان بازی کرد و هیچ وقت هم راه حلی برای آن پیدا نکرد.

حجت الاسلام گزمه گفت: اکنون با روی کار آمدن دولت برگرفته از خود مردم یک بار دیگردستور بازگشایی بازراچه های مرزی صادر شده است اما هنوز اقدامی در این صورت از سوی استانداری سیستان و بلوچستان انجام نگرفته است که باید بررسی شود.

وی بیان کرد: رسانه ها برای اینکه اینگونه فعالیت ها از سوی استاندار سیستان و بلوچستان پشت گوش انداخته نشود روزشمار بگذارند تا ببینیم کی دستورات رئیس دولت در این استان به انجام می رسد.

ورود کالاهای اساسی کشور از مرزهای سیستان و بلوچستان امکان پذیر است

ماندانا زنگنه معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این خصوص گفت: وجود مرز آبی همچنین خاکی با کشورهای مختلف در استان سیستان و بلوچستان یک مزیت بزرگ است که باید از آن استفاده شود.

وی افزود: برخورداری از این مرز فرصت بی نظیری را برای صادرات و واردات کالا برای کشور فراهم کرده است.

زنگنه تصریح کرد: رفع موانع تبادلات مرزی با کشور های همسایه و واگذاری ورود بخشی از نیاز کشور به کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت و نهاد های دامی و ظیور به تخصیص ارز از طریق مرز استان، به عنوان مهمترین راهکارها برای رفع مشکلات مرزی خواهد بود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcenz8z7jh8epi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها