تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۱۹
دیپلماسی اقتصادی یکی از حلقه های مفقوده در دولت گذشته بود که لازمه فعال شدن آن در اولین گام، تقویت روابط با همسایگان و توجه به ظرفیت های بالای کشور است.
تقویت روابط با همسایگان؛ لازمه فعال شدن دیپلماسی اقتصادی/بازار کشورهای همسایه فرصت ویژه صادرات و واردات است
به گزارش عصرهامون؛ مرز و بازارچه های مرزی را می توان از مهم ترین ظرفیت های تجارت با کشورهای همسایه دانست، ظرفیت ویژه ای که رونق کسب و کار مرزنشینان و بهبود فضای کسب و کار را در پی دارد.

در این میان سیستان و بلوچستان را می توان یکی از مهم ترین استان‌ها برای استفاده از استفاده از ظرفیت بازارچه های مرزی و مرز دانست، زیرا مرز پهناور خاکی و آبی این استان می تواند ارتباط با بسیاری از کشورهای دنیا و صادرات و واردات خرد و کلان را رقم بزند.

بازارچه های مرزی گذرگاه هایی که امکان تجارت خرد را فراهم می کند و نیازی به پرداخت مالیات و عوارض ندارد می تواند زمینه را برای اشتغال مرزنشینان و صادرات کالاهای ایرانی و ورود کالاهای مورد نیاز از کشورهای خارجی فراهم کند.

در این میان اگرچه استان های زیادی در کشور از مزیت مرز برخوردار هستند، اما سایه شوم تصمیمات غلط و ضعف در دیپلماسی اقتصادی در دولت های قبلی موجب شده است تا این استان ها به رغم داشتن یکی از مهم ترین ظرفیت های اقتصادی از مشکلات زیادی در این حوزه رنج ببرد.

همجواری سیستان و بلوچستان با ۲ کشور افغانستان و پاکستان که بازار گسترده ای برای صادرات محصولات ایرانی محسوب می شوند، ظرفیت ویژه ای که متاسفانه به رغم ارزآوری و درآمدزایی هنوز به درستی از آن استفاده نشده است.

شاید بتوان گفت در سال های اخیر این ظرفیت بیش از گذشته نادیده گرفته شده و بیکاری جوانان مرزنشین در این خطه از کشور هم گواه همین موضوع است.

غفلت از بازار کشورهای همسایه

عبدالناصر درخشان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پیش از این در این زمینه به خبرنگار ما گفت: با رسمی شدن گذرگاه های مرزی رفت و آمدها، تبادل ها، عزت و احترام دوطرفه ایران و پاکستان حفظ می شود.

وی تصریح کرد: ما در شرایط تحریم هستیم و پاکستان کشوری است که می توانیم به آن اعتماد داشته باشیم، بازار بالقوه بیش از ۲۰۰ میلیون نفری پاکستان می تواند برای تولیدات و خدمات ما بسیار مهم باشد که متاسفانه از این بازار بزرگ تا امروز غافل بودیم.

درخشان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه همه نیازهای حوزه بلوچستان پاکستان از تولیدات ما تامین می شود، چنانچه تولیدات ما از مجاری قانونی وارد پاکستان شود حق الزحمه دولت هم داده می شود.

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پیش از این میلیون ها دلار کالا از سمت ایران به صورت قاچاق وارد پاکستان می شد و برای دولت آن منفعتی نداشت که با رسمی شدن مرز پیشین دولت و مردم در هر دو طرف سود خود را خواهند داشت و روال قانونی هم طی می شود و برای دولت پاکستان هم مفید است.

دیپلماسی اقتصادی، حلقه مفقوده در دولت گذشته

فداحسین مالکی، رئیس فراکسیون مرزنشینان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در دوره جدید وزارت امور خارجه گفت: موضوع دیپلماسی اقتصادی یکی از حلقه های مفقوده ای بوده که در دولت گذشته داشتیم به این جهت که تمرکز دولت سابق بر روی کشورهای غربی بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: از این قسمت آسیب‌های زیادی به کشور وارد شد چون از ظرفیت‌های واردات و صادرات نتوانستیم به خوبی استفاده کنیم.

وی افزود: دولت سیزدهم بر فعال شدن دیپلماسی اقتصادی مصمم است و در سفر آیت الله رئیسی به زاهدان دیپلماسی اقتصادی و آب مطرح شد، همچنین بر این نکته تاکید شد که نگاه ویژه باید کشورهای همسایه داشته باشیم.

مالکی تصریح کرد: امیرعبداللهیان برای فعال شدن دیپلماسی اقتصادی مصمم است و وزیر امور خارجه بر استفاده از ظرفیت مهم این موضوع تاکید دارد.

روابط با همسایگان، اولین گام در فعال شدن دیپلماسی اقتصادی

وی اظهار کرد: به منظور فعال شدن دیپلماسی اقتصادی در اولین گام تقویت روابط با همسایگان باید مورد توجه قرار بگیرد چراکه کشورهای همسایه نیازهای چند جانبه دارند و از جمله اقداماتی که در این راستا باید انجام شود؛ اجلاس وزاری خارجه کشورهای همسایه مانند افغانستان، پاکستان و ترکیه است.

مالکی گفت: همچنین لازم است اجلاس روسای کشور و کمیسیون‌های مشترک نیز بین ایران و سایر کشورهای همسایه باید فعال شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcewz8zwjh8efi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها