کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رجز خوانانی که کمتر دیده شدند؛

آهنگران سیستان و بلوچستانی در دفاع مقدس که بود+تصاویر

27 شهريور 1400 ساعت 0:20

نوحه خوانی به سبک آهنگران در جبهه جنگ باعث می شد تا رزمندگان به یاد سید و سالار دشت کربلا پا به میدان نبرد بگذارند و با مدد گرفتن از مولای خود به دشمن غلبه کنند.


به گزارش عصرهامون به نقل از اوشیدا؛ هشت سال دفاع مقدس ماندگارترین صحنه های مقاومت ملت ایران در برابر قدرت های جهانی است که با تحریک صدام تمام توان خود را برای سرنگونی انقلاب به کار گرفتند.

در این بین رزمندگان اسلام صحنه های بی نظیری از فداکاری، وطن پرستی و دفاع از ناموس به جای گذاشتند که بسیاری از مردم جهان را هنوز هم حیرت زده می کند.

اما هستند افرادی که در دفاع مقدس نقش بسزایی را ایفا کرده اند اما در سال های اخیر کمتر به آنها پرداخته شده است.

نوحه خوانی به سبک آهنگران در جبهه جنگ باعث می شد تا رزمندگان به یاد سید و سالار دشت کربلا پا به میدان نبرد بگذارند و با مدد گرفتن از مولای خود به دشمن غلبه کنند.

یکی از افرادی که در همین رابطه در جبهه جنگ نوحه خوانی می کرد و بیشتر به آهنگران سیستانی معروف بود نیز امروز از خاطرات آن دوران می گوید.
 

نوحه خوانی در دفاع مقدس باعث ایجاد روحیه در بین رزمندگان می شد

امیر فرزادی رزمنده دفاع مقدس در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: نوحه خوانی در جبهه جنگ نقش مهمی در حوزه فرهنگ و مذهب داشت.

وی افزود: آواها و اشعار حماسی از روحیه بخش ترین عوامل برای رزمندگان اسلام بود،اصولا نوحه خوانی و مداحی در جنگ یک نوع حماسه سرایی و به طوری رجز خوانی برای دشمنان بود.

فرزادی بیان کرد: شعرای متعهد در دفاع مقدس شعر می سرودند و رزمندگان خوش صدا با تاسی از فرهنگ عاشورا ، فرهنگ مقاومت و ایثار آن اشعار را می خواندند.

این رزمنده دفاع مقدس ادامه داد: حماسه سرایی و نوحه خوانی که به پاس خدمات و احیای روحیه رزمندگان خوانده می شد از محل اعزام و در میادین شهرها با شور و حال خاصی خوانده می شد.

فرزادی تصریح کرد: در فرهنگ جبهه و جنگ حاج صادق آهنگران شخصیتی بود که رزمندگان در نوحه خوانی به آن تاسی می کردند.

وی ادامه داد: معمولا در هر لشکر و یا حتی گردان بودند افرادی که شبیه حاج صادق آهنگران نوحه خوانی می کردند حتی بعد از دفاع مقدس نیز سبک نوحه خوانی او در بین افراد مرسوم بود.

فرزادی همچنین گفت: من نیز به واسطه صدایی که داشتم در دوران دانش آموزی به سبک نوحه خوانی آهنگران روی آوردم و دست بر قضا شباهتی نیز بین صدای من و آهنگران وجود داشت.

 


هنگامی که نوحه می خواندم همه فکر می کردند آهنگران آمده

وی خاطرنشان کرد: صدای من و آهنگران به قدری در آن موقع شبیه بود که گاهی رزمندگان اگر صدای من را از بلندگو ها می شنیدند ابتدا گمان می کردند که حاج صادق آهنگران است که می خواند.

فرزادی تصریح کرد: یک شب من از محل خدمتم با همراهی فرمانده گردان ۴۱۲ لشکر ثارالله برای قرائت زیارت عاشورا و نوحه خوانی حضور یافتم، رسم بود که هنگام قرائت دعا چراغ ها را خاموش می کردند پس از خاموشی به محض خواندن نوحه متوجه همهمه ای در بین رزمندگان شدم.

وی ادامه داد: پس از آن مسئولان که دیدند همهمه بالا گرفته است چراغ ها را روشن کردند و از من خواستند تا خودم را معرفی کنم تا رزمندگان متوجه شوند من آهنگران نیستم.

وی با اشاره به یک خاطره دیگر از حضور خود در دفاع مقدس گفت: یک شب دیگر نیز رزمندگان اسلام برای شهدای خود یادواره برگزار کردند و از من در شهرستان سقز کردستان دعوت به عمل آمد تا در آن شرکت کنم.

این رزمنده دفاع مقدس بیان کرد: به محض اجرا در این یادواره شهدا برخی از مسئولان که گمان می کردند نوار ضبط است که از حاج صادق آهنگران می خواند گفتند که ضبط را خاموش کنید تا برای کسانی که استراحت می کنند مزاحمت ایجاد نشود.

وی ادامه داد: سبک نوحه خوانی در دفاع مقدس به همین شکل بود که حقیقتاً هم تاثیرگذار و روحیه بخش بود.

فرزادی خاطرنشان کرد: پس از جنگ نیز به فعالیت های فرهنگی روی آوردم و دانش آموزان را با این سبک از شعر خوانی و نوحه سرایی آشنا می کردم که در یک برهه از زمان گروه سرودی از منطقه سیستان به دلیل اجرای این نوع از شعر خوانی شهرت کشوری یافت.


انتهای پیام/


کد مطلب: 141790

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/141790/آهنگران-سیستان-بلوچستانی-دفاع-مقدس-تصاویر

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir