تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۳۲
آسیب های روانی یکی از تحفه های شوم کروناست، ویروس منحوسی که نشاط و شادابی خانواده ها را تحت تاثیر قرار داده و استرس را به آن ها تحمیل کرده است، شرایطی که با توجه به توصیه های روانشناسان می توان بر آن غلبه کرد.
استرس؛ قاتل اصلی سیستم ایمنی بدن/ چگونه بر اضطراب روزهای کرونایی غلبه کنیم؟
به گزارش عصرهامون؛ ماه هاست ویروس منحوس کرونا نشاط جامعه را نشانه گرفته و بار روانی منفی بر سلامت مردم بر جای گذاشته است، وضعیتی که هر چه از آن می گذرد بر استرس خانواده ها می افزاید و سبب ضعف سیستم ایمنی بدنشان می شود.
 
شرایطی که می تواند به جولان بیش از پیش کرونا دامن بزند و سلامت جامعه را به خطر بیندازد، بسیار هستند کسانی که این روزها با وجود بهتر شدن شرایط کرونایی، برای بیرون رفتن از خانه آن هم از سر نیاز، با وجود رعایت همه پروتکل ها، استرس همه وجودشان را فرا می گیرد.
 
افرادی نیز که در خانواده بیمار دارند یا کسانی که نزدیکانشان را از دست داده اند، برخی هم به دلیل بیکاری ناشی از این بیماری این روزها اضطراب زیادی را متحمل می شوند. به همین منظور با یک روانشناس در این باره گفت و گویی انجام شد.
 
چرا استرس و فشار روانی می شویم؟

 
حسینعلی شیرازی، مشاور و روانشناس در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: برای همه ما اتفاقات ناگواری از جمله بیکاری، بیماری، از دست دادن اطرافیان و نزدیکان و ... در زندگی افتاده است، به ویژه این روزها که گرفتار بیماری کرونا هستیم، گاهی کنار آمدن با این اتفاقات در توان ما نیست. در نتیجه دچار استرس و فشار روانی می شویم.
 
وی از استرس به عنوان قاتل اصلی سیستم ایمنی بدن یاد کرد و ادامه داد: بدن انسان برای مقابله با این استرس و فشار روانی اقدام به ترشح کورتیزول می کند، نقش کورتیزول و اپینفرین کاهش استرس است، اما وقتی که فشار ها بیشتر و به مرور زمان بدن به کورتیزول در خون وابسته می شود، در نتیجه سیستم ایمنی بیشتر از توان خود فعالیت می کند و قادر به محافظت از بدن در مقابل مریضی های دیگر نیست.
 
به گفته شیرازی، در چنین حالاتی افسردگی، به هم ریختگی در سیستم سوخت و ساز بدن و در نتیجه تغییرات ناموزون در وزن، فشارخون، بیخوابی، کاهش سلول های کشنده (killer)طبیعی و کاهش ایمنی بیشتر خواهد شد.
 
راهکارهای غلبه بر استرس
 

وی با اشاره به راهکارهایی برای از بین بردن استرس گفت: نخستین تکنیکی که هنگام رویارویی با استرس می‌توانید انجام دهید، تنفس عمیق است. در واقع تنفس عمیق شکمی ‌یک تکنیک قدرتمند و موثر در کاهش استرس است، چرا که واکنش‌های مثبت بدن را فعال می‌کند و واکنش‌های عصبی ناشی از نگرانی‌های مختلف را متوقف می‌سازد.
 
این مشاور اظهار کرد: به خاطر داشته باشید که استرس تنها یک حس و پاسخ احساسی بدن است و شما باید آن را بپذیرید، چرا که نپذیرفتن آن اغلب شرایط را حادتر می‌کند. پذیرفتن نگرانی به هیچ عنوان به معنای دوست داشتن این احساس منفی نیست، بلکه با پذیرش واقعیت به بهتر شدن شرایط کمک می‌کنید و در واقع انگیزه شما برای بهبود حالتان و استفاده از تکنیک‌های درمانی بیشتر و واقعی تر می‌شود.
 
حملات قلبی؛ نتیجه ترس و رویدادهای استرس زا
 
وی افزود: تعدادی از حملات قلبی به دنبال ترس‌ها و رویدادهای استرس‌زا رخ می‌دهند. پس اجازه ندهید ذهنتان کنترل بدن شما را به عهده بگیرد، بلکه شما با کنترل ذهن می‌توانید سلامت بدن خود را مدیریت کنید.
 
شیرازی اذعان کرد: زمانی که افراد دچار استرس می‌شوند، تفکرات عجیبی به سراغشان می آید که این تفکرات، استرس را تشدید می‌کند. پس به خاطر داشته باشید که این حالت یک وضعیت فاجعه‌ بار نیست و از خودتان بپرسید که آیا این نگرانی‌ها منطقی است؟ چقدر احتمال دارد این نگرانی‌ها در واقعیت اتفاق بیفتند؟ اگر اتفاق بدی هم رخ دهد تا چه حد ارزش نگران شدن دارد؟ آیا این اتفاق منفی است یا فقط تصور من اینگونه است؟
 
وی با اشاره به اهمیت کمک گرفتن از تصاویر ذهنی آرامش‌بخش، افزود: مدیتیشن یا مراقبه با تصاویر ذهنی آرامش بخش، شما را سریعتر به آرامش می‌رساند. خود را در کنار دریا و فضاهایی که دوست دارید و آرامش بخش هستند، تصور کنید تا شدت این استرس‌ها را کاهش دهید.
 
به خودتان جملات مثبت القا کنید
 
این روانشناس افزود: هرچه را تصور می‌کنید، می‌بینید و حس می‌کنید، بدون هیچ گونه قضاوتی، فقط مشاهده کنید! این تمرین ذهن شما را آرام می‌کند. استرس موجب تفکرات و در نتیجه گفت و گوی درونی منفی می‌شود. پس به خودتان جملات مثبت القا کنید، جملاتی که به مدیریت این نگرانی کمک کند.
 
به گفته وی، زمانی که افراد دچار استرس می‌شوند معمولا در حال فکر به آینده هستند. به جای این تفکرات واهی، نفس عمیقی بکشید و به حال حاضر فکر کنید. حتی اگر رویدادهای جدی در حال رخ دادن باشد، فکر کردن به حال، توانایی شما را در مدیریت کردن شرایط بهبود می‌بخشد.
 
شیرازی افزود: در مواقع نگرانی، کارهایی را انجام دهید که در مواقع عادی انجام می‌دهید، چرا که نشستن و فکر کردن به نگرانی، آن را تشدید می‌کند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcf0ydy0w6djca.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها