تاریخ انتشار :جمعه ۹ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۷:۵۵
روابط غیرمتعارف و فرازناشویی با جنس مخالف، خیانت، پرخاشگری جسمی و ارتباطی میان زوجین، اعتیاد جنسی و تماشای فیلم های مستهجن از جمله آسیب هایی است که فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به زندگی مشترک و بنیان خانواده وارد می کند.
روابط غیرمتعارف در دنیای بی قید و بند مجازی/ خیانت؛ آسیب بزرگی که شبکه های اجتماعی بر تعهد زناشویی وارد می کند
به گزارش عصرهامون؛ جستجو در میان صفحات و پست های اینستاگرامی نشان می دهد این روزها روابط خارج از عرف بیش از گذشته رواج پیدا کرده است، همسرانی هستند که با عشق تند و آتشین به تازگی با هم ازدواج کردند اما در همان چند ماه اول زندگی مشترک زن یا شوهر متوجه خیانت طرف مقابل می شود. 

از آن سو برخی از همسران هم با وجود آن که نزدیک به ۳۰ سال از شروع زندگی مشترک آن ها می گذرد اما به دلیل حضور اعتیادگونه در صفحات مجازی روابط پنهانی با دیگران برقرار می کنند که این اقدام اصل تعهد در زندگی زناشویی را با چالش رو به رو می کند. 

نقض تعهد در زندگی مشترک از سوی زوجین

یکی از بانوان زاهدانی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: ۲۱ ساله هستم و کمتر از یک سال از ازدواجم با همسرم می گذرد، پیش از ازدواج نیز با او دوست بودم و به دلیل علاقه زیادی که به همدیگر داشتیم تصمیم به ازدواج گرفتم، اما در همان ماه های اول ازدواج پیام های عاشقانه میان همسرم و خانم دیگری را دیدم و اعتماد به او کاملا از بین رفت. 

وی ادامه داد: شبی که این موضوع را فهمیدم خانه برادرم دعوت بودیم و هنگامی که این موضوع را به همسر برادرم گفتم متوجه شدم او هم سال هاست صورتش را با سیلی سرخ می کند و همین مشکل را با برادرم دارد و جالب اینکه برادرم وقتی این موضوع را فهمید با شوخی و خنده از آن گذشت و کاری کرد که همسرم بی پرواتر به این روابط ادامه دهد و اکنون من در دوراهی ماندن در این زندگی یا جداشدن هستم. 

البته این نقض تعهد در زندگی مشترک فقط از سوی مردان نیست، بلکه برخی از بانوان هم با داشتن روابط خارج از عرف سبب ویرانی زندگی مشترک می شوند. 

یکی از آقایان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: من و همسرم به یکدیگر بسیار متعهد هستیم و اعتماد داریم، در یک جمع دوستانه حضور داشتیم که خانم تازه وارد از آشنایان میزبان هم حضور داشت، با اینکه ما هیچ شناختی از او نداشتیم اما این خانم تلاش می کرد سر صحبت را با من باز کند که برایم بسیار ناخوشایند بود و او به رغم حضور همسرم در همان جمع به کارش ادامه می داد که سرانجام هم نتوانست به خواسته اش برسد. 

بانوی دیگری هم در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: با همسرم در دانشگاه آشنا شدیم، هر دو تحصیلکرده و دارای مدرک فوق لیسانس هستیم، همسرم را بسیار دوست داشتم اما چون همشهری نبودیم شناخت چندانی از او نداشتم، پس از گذشت یک سال از ازدواج او به همراه دوستانش به مسافرت کاری رفت و چون به برخی از رفتارهایش مشکوک بودم با هک اکانت اینستاگرامش متوجه شدم دوستی های غیرمتعارف زیادی دارد که از آن ها بی خبرم و اکنون هم در آستانه جدایی هستم. 

وی ادامه داد: اگرچه همسرم به من بسیار زیاد ابراز علاقه می کند و اعلام کرده از کرده اش پشیمان است، اما نمی توانم دیگر به آن زندگی برگردم، زیرا گمان می کنم به داشتن دوستان ایسنتاگرامی عادت کرده و نمی تواند این کار را ترک کند. 

شبکه های اجتماعی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر روابط همسران است

مهدیه حسین زاده، روانشناس عمومی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: تاثیر شبکه های اجتماعی و فضای مجازی در روابط همسران بستگی به مقطع زمانی دارد که زوجین در آن به سر می‌برند، مثلا زمانی که زوج تازه با هم آشنا شده اند و تجربه زیست مشترک خود را آغاز نکرده باشند، استفاده از شبکه های اجتماعی به عنوان پل ارتباطی برای برقراری ارتباط میان آن ها به شمار می‌رود و پیام های اینترنتی می ‌توانند نقشی به سان نامه نگاری عاشقانه سنتی ایفا کند.

وی ادامه داد: اما اگر بعد از ازدواج و در فضای زندگی مشترک که افراد نیاز به تعامل رو در رو دارند، یکی از زوجین نتواند رفتار مناسب با موقعیت را جایگزین ارتباط با اینترنت کند مشکل جدی در فضای تعاملی با همسر ایجاد شده و اثرات مخربی بر سلامت روابط زوجین و دوام زندگی خواهد گذاشت.

این روانشناس عمومی اظهار کرد: خانواده پایه بنیادین اجتماع و سلول سازنده زندگی انسان و کانون اصلی حفظ سنت ها، هنجارها و ارزش های اجتماعی است. 

حسین زاده عنوان کرد: خانواده که با ازدواج ۲ فرد شروع می شود، حریمی امن برای زندگی انسان را ایجاد و در بستر خانواده شخصیت همسران حتی تغییر می کند و شخصیت فرزندان که نسل فردای جامعه هستند، شکل می گیرد.

وی تصریح کرد: روابط همسران تاثیر بسیار مهمی بر حفظ خانواده و تربیت نسل آینده دارد، هر عاملی که باعث اثرات منفی بر این روابط شود باید خانه و خانواده را از آن دور نگه داشت، شبکه های اجتماعی یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار بر روابط همسران است.

ارتباط آسان با جنس مخالف و تهدید تعهد زوجین

روانشناس عمومی گفت: همه ما در اطراف خود اثرات منفی و یا مثبت این شبکه ها را بر روابط افراد مختلف از جمله همسران و اعضای خانواده شاهد هستیم، دسترسی آسان به شبکه های اجتماعی و عادت به استفاده از این فضاها، تاثیراتی را بر روابط افراد مختلف، مخصوصا روابط همسران می گذارد.

حسین زاده بیان کرد: از جمله مسائلی که نقض آن با استفاده از شبکه های اجتماعی آسانتر و به واسطه شکل متفاوت ارتباط پذیرفتنی تر است تعهد در ارتباط زوجین است که رعایت آن اصل بدیهی برای دوام زندگی زناشویی محسوب می شود.

وی عنوان کرد: با توجه به گسترش دامنه ارتباطی در شبکه های اجتماعی، برقراری ارتباط با جنس مخالف بسیار آسان شده است و همین سهولت می‌تواند تعهد زوجین را تهدید کند.

وی بیان کرد: در ارتباط مجازی و با فاصله ای بعید میان بدن ها، این که کدام رفتار و چه گستره ‌ای از آن را می‌ توان به عنوان تهدیدی‌ برای روابط زناشویی محسوب و یا در حیطه خیانت زناشویی طبقه بندی کرد، به امری مبهم بدل شده است.

روانشناس عمومی اظهار کرد: از تاثیرات دیگر اینترنت و شبکه اجتماعی بر روابط همسران، کاهش تعامل با همسر به واسطه پرداختن اعتیاد وار به فعالیت‌های آنلاین است که همین صرف زمان زیاد در فضای مجازی باعث پررنگ شدن تعارضات بین همسران و به تبع آن افزایش پرخاشگری جسمی و ارتباطی میان زوجین می‌شود.

پناه بردن به شبکه های اجتماعی روابط فرا زناشویی را افزایش می دهد

حسین زاده عنوان کرد: حتی برخی از زوجین که در ارتباط با همسر خود دچار مشکل و سردی عاطفی و ارتباطی شده اند ممکن است بجای مراجعه به درمانگر و حل آن به شبکه های اجتماعی پناه ببرند و همین مسئله زمینه را برای روابط فرا زناشویی مساعد می‌کند.

وی ادامه داد: از جمله مسائلی که با سهولت دسترسی در شبکه اجتماعی همراه است و اگر به آن توجه نشود علاوه بر آسیب به روابط زوجین، ممکن است سلامت روان فرد را به خطر بیندازد پرداختن به روابط جنسی و تماشای فیلم های مستهجن در شبکه های اجتماعی است.

روانشناس عمومی بیان کرد: این کار علاوه بر اینکه ممکن است توقع زوجین را ازکیفیت و نوع ارتباط زناشویی تغییر بدهد و آن ها را با مشکلات بسیاری در این حیطه مواجه کند می‌تواند باعث اعتیاد جنسی شود که این مسائل سلامت روان فرد را مختل خواهد کرد.

حسین زاده افزود: در کنار معایب فضای مجازی مزایای فوق العاده  اینترنت و فضای مجازی را نمی توان انکار کرد، زیرا در حال حاضر اینترنت ابزاری مناسب برای توسعه افکار و اندیشه های بشری محسوب می شود به شرط آن که در راه صحیح و هدفمند استفاده شود.

وی اظهار کرد: با توجه به اهمیت و گستردگی شبکه های اجتماعی لازم است در آموزش های قبل از ازدواج افراد را از اثرات منفی و مثبت شبکه های اجتماعی و ارتباطات مجازی بر روابط زناشویی آگاه کرد.

پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی برای روابط همسران

روانشناس عمومی گفت: خیانت در فضای مجازی انواع مختلفی دارد از جمله رفتاری که ارتباط یکی از همسران با شخصی خارج از سیستم خانواده را شامل می شود.

حسین زاده بیان کرد: خیانت ذهنی مقایسه دائمی فرد ایده آل ساخته ذهن خود با همسر واقعی و سردی رابطه و نوع کلامی هم زن یا مرد تلفنی یا اینترنتی در هر موقعیتی که فراهم شود با افرادی از جنس مخالف صحبت می کند و گرم می گیرد را شامل می شود.

وی تصریح کرد: پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی برای روابط همسران بسیار زیاد است و باید باید زوجین آگاهی های لازم را در این زمینه فراگیرند. 

روانشناس عمومی عنوان کرد: ایجاد پیوندهای مجازی و قطع پیوندهای حقیقی، بی توجهی به نیازهای عاطفی و روانی زوجین، کاستن از فرصت گفتگو و اعتماد آفرینی، شکل گیری روابط نامشروع به صورت خزنده پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی برای روابط همسران است.

حسین زاده بیان کرد: رواج بی وفایی، تنوع گرایی در روابط جنسی و عاطفی، افزایش خیانت با شکستن عهد و در نهایت طلاق و طلاق عاطفی از دیگر پیامدهای منفی شبکه های اجتماعی برای روابط همسران است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbz5b8grhbagp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما