تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۰۹
شماری از علمای اهل سنت سیستان وبلوچستان با بیان اینکه اختلاف افکنی بین شیعه و سنی اصلی ترین توطئه استکبار علیه مسلمانان است، گفتند: سيستان و بلوچستان نماد وحدت جامعه اسلامی در ايران شناخته می شود.
وحدت؛ مهمترین نقطه هراس دشمنان از جامعه اسلامی/ سيستان و بلوچستان سمبل وحدت و اتحاد در كشور
به گزارش عصرهامون، دشمنان اسلام با توجه به وحشتی که از وحدت مسلمانان دارند، از صدر اسلام تاکنون با ایجاد تفرقه در بین مسلمان، اتحاد و همبستگی جهان اسلام را مورد هدف قرار داده اند که البته بخش عظیمی از آنان با هوشیاری مسلمانان نقش برآب شده و پس از این نیز، با شکست مواجه خواهد شد.

در همین راستا شماری از علمای اهل سنت سیستان وبلوچستان با بیان اینکه اختلاف افکنی بین شیعه و سنی اصلی ترین توطئه استکبار علیه مسلمانان است، گفتند: هفته وحدت باید الگویی از وحدت عقیده و استراتژی برای کل سال باشد، همان گونه که آیت الله سیستانی فرمود ما برادران اهل سنت را مانند جان خود عزیز می دانیم اهل سنت نیز شیعیان را عزیز می دانند.
 
هفته وحدت میراث ماندگار امام راحل برای مسلمانان جهان است

مولوی عنایت اله رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت شهرستان سرباز در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه اتحاد بین اقوام و مذاهب مهمترین عامل خنثی سازی توطئه های استکبار جهانی است، بیان کرد: وحدن بین مسلمانان جهان به ویژه شیعه و سنی خاری در چشم دشمنان است.

وی تصریح کرد: دشمنان از وحدت بین شیعه و سنی هراس داشته و تمام سعی و تلاش خود را برای اختلاف پراکنی بین مذاهب و اقوام بکار می گیرند، در این زمینه وظیفه ما روشنگری و بصیرت افزایی به ویژه در بین نسل جوان است تا بتوانیم با اتحاد و همبستگی بیشتر همواره دشمنان را در اجرای توطئه های شوم‌شان ناکام بگذرایم مردم باید بدانند توهین کنندگان به مقدسات اهل سنت سربازان استکبار جهانی هستند و توهین کنندگان به مقدسات برادران شیعه بی تردید خود فروختگان به غرب هستند.

این خطیب جمعه با اشاره به اینکه هفته وحدت میراث ماندگار امام راحل برای مسلمانان جهان است، اذعان کرد: مردم سيستان و بلوچستان با وجود همه توطئه هاي دشمن و عمليات هاي كور گروهك هاي تروريستي همچنان در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیز داشته و بر این امر واقف هستند که اتحاد، برادری، وحدت و همدلی منجر به امنیت، توسعه، پیشرفت و آبادانی می شود.
 
پیامبر اسلام (ص) منادی و مظهر وحدت مسلمانان است

وی با بیان اینکه پیامبر اسلام (ص) به عنوان مهمترین نماد وحدت بین مسلمانان به شمار می روند،گفت: ایشان منادی و مظهر وحدت مسلمانان است.

رسولی زاده با تاکید بر این مطلب که وحدت و انسجام مسلمانان منجر به عزت و عظمت اسلام و مسلمین می شود، خاطر نشان کرد: پایه و اساس جمهوری اسلامی وحدت است به گونه ای که  سفارشات زیادی در دین مبین اسلام مبنی بر پرهیز از تفرقه و حفظ انسجام و یکپارچگی میان مسلمانان شده است.
 
 سیاست دشمنان، تضعیف مسلمین و تفرقه افکنی در جهان اسلام است

مولوی عبدالصمد دامنی، امام جمعه اهل سنت ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: امام خمینی (ره) یکی از منادیان بزرگ وحدت در جهان اسلام به شمار می‌‌‌ رود و تأکیدات فراوانی در بیانات، نظرات فقهی و سیره عملی خود بر ضرورت اتحاد ملل و طوائف مسلمین و جلوگیری از تفرقه در صفوف امت اسلامی دارند.

وی افزود: قدرتمند شدن جهان اسلام یکی از آرمان های اساسی در اندیشه سیاسی امام خمینی بوده و در این راستا وجود وحدت و اتحاد در صفوف داخلی مسلمین از نظر ایشان، یکی از مهم ترین عوامل قدرت به ویژه در مبارزه با دشمن جهانی به شمار می‌‌‌ آید.

دامنی تصریح کرد: نظام جمهوری اسلامی از معمار کبیر انقلاب امام خمینی (ره) برای این که روایات مختلف درباره روز ولادت پیامبر مکرم اسلام به عامل وحدت بخشی میان مسلمانان تبدیل شود، از دوازدهم تا هفدهم ربیع الاول را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کرد تا به نمادی از اتحاد و همبستگی امت واحده تبدیل شود.

وی اضافه کرد: مسلمانان باید همیشه و در همه حال وحدت و اتحاد بین خود را حفظ کنند و این امر مستلزم این است که هرگز اجاره ندهند که‌ در صفوف مسلمین چه برادران اهل‌سنت و اهل تشیع جملات، کلماتی گفته شود که سبب رنجش آنان شود.

امام جمعه اهل سنت ایرانشهر خاطرنشان کرد: در حقیقت از عمده موارد ایجاد تفرقه بین مسلمانان توهین بوده که دشمنان نظام اسلامی هم از این امر سو استفاده می کنند تا به این وسیله به اهداف خود برسند.

وی عنوان کرد: وحدت اسلامی به معنای یکی شدن مذاهب نیست، بلکه وحدت به معنای اتحاد و همبستگی پیروان مذاهب مختلف اسلامی بوده و در قرآن و احادیث بسیاری از رسول اکرم (ص) بر ضرورت حفظ همدلی میان مسلمانان تاکید شده است.

این خطیب جمعه بیان کرد: نامگذاری هفته وحدت موجب وحدت آفرینی بیشتر میان مسلمانان شد و در واقع توانست از همه عواملی که سبب تشدید اختلاف میان مسلمانان شیعه و سنی شود جلوگیری کرد.

وی اذعان کرد: با بیان اینکه بسیاری از مشکلات به ظاهر حل نشدنی جهان اسلام، با وحدت و همدلی مسلمانان جهان، قابل حل است، گفت: نامگذاری هفته وحدت، فرصت مغتنمی است تا مسلمانان جهان در برابر فتنه انگیزی دشمنان اسلام از جمله شیطان بزرگ و رژیم صهیونیستی متحد شوند و در برابر زیاده خواهی های استکبار جهانی بایستند.
 
زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در سیستان و بلوچستان خار چشم دشمن است

مولوی عبدالخالق حسین زهی، امام جمعه اهل سنت مهرستان در گفت و گو با شستون بیان کرد: دوازدهم ربیع الاول به روایت اهل سنت و هفدهم ربیع الاول از منظر تشیع میلاد نبی مکرم اسلام است که به همین منظور رهبر فقید انقلاب اسلامی ایران این ایام را هفته وحدت نامگذاری کرده است.

وی افزود:  شیعه و سنی در ایران اسلامی به ویژه استان پهناور سیستان و بلوچستان در کنار هم زندگی مسالمت آمیزی دارد که خار چشم دشمن شده است.

امام جمعه موقت اهل سنت مهرستان ادامه داد: مسلمانان چه شیعه و سنی باید در از صفات و ویژگی های رسول مکرم اسلام (ص) الگو گیری کنند تا در جهان اسوه باشند‌.
 
تلاش دشمن برای ایجاد افتراق در پایتخت وحدت ایران

مولوی حسین زهی خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی ایران هر کس در مسائل دینی مطابق فقه و مذهب خود عمل می کند و در این رابطه هیچ گونه مشکلی وجود ندارد.

وی اذعان کرد: زندگی شیعه و سنی در اقصی نقاط ایران اسلامی توأم با سازش و همیاری و همکاری در بسیاری از مسائل نشان از وحدت میان این دو مذهب در کشور را دارد.

امام جمعه اهل سنت مهرستان گفت: بهترین وحدت مثال زدنی در ایران در استان پهناور سیستان و بلوچستان وجود دارد که شهروندان شیعه و سنی در این منطقه به مقدسات یکدیگر احترام می گذارند.

مولوی حسین زهی اذعان کرد: احترام به مقدسات در ایران به گونه ای باید باشد که در جهان به الگو تبدیل شویم و امید دیگر ممالک اسلامی و جهانیان به ما باشد‌.

وی بیان کرد: دشمن تلاش می کند تا میان فرق اختلاف با توجه به اختلافات موجود در مذاهب افتراق ایجاد کند اما با توجه به هوشیاری علما، فرهنگیان، اندیشمندان و مردم این آرزو را به گور خواهند برد.

مولوی حسین زهی گفت: به دلیل وحدت بی نظیری که در سیستان و بلوچستان وجود دارد تلاش دشمن برای جدایی و اختلاف در این استان دوچندان است اما زمانی که احترام به صحابه و اهل بیت از سوی شهروندان شیعه و سنی وجود دارد هرگز نمی تواند نقشه های شوم خود را عملی کند.
 
جمهوری اسلامی پیشگام در وحدت جهان اسلام

مولوی عبدالرحمن ترنجزر، امام جمعه اهل سنت مسجد زین العابدین چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: مستکبران تاکنون به شیوه های مختلفی سعی در خدشه دار کردن و مانع از گسترش دین اسلام داشتند اسلامی که همواره بر پایه انسانیت، مهربانی و همدلی بوده است.

وی افزود: داشتن یک وحدت و انسجام بهترین راه مقابله با دشمن است و در یک جبهه مقاومت و متحدالشکل از ضربه های سهمگین آنها به دین مبین الهی در امان باشیم و همیشه در برابر شرک و کفر پرچم جهان اسلام در دنیا سربلند و سرافراز باشد.

امام جمعه اهل سنت چابهار با اشاره به نقش جمهوری اسلامی در حفظ و وحدت بین کشورهای مسلمان تصریح کرد: حضرت امام خمینی(ره) از ابتدا تشکیل انقلاب موضع خود را نسبت به دشمنان آشکار بیان و عمل کرد و خدا را شاکر هستیم که امروز یک بازوی قوی برای حفظ، بقا و گسترش جهان اسلام هستیم و همیشه با ایجاد وحدت و همدلی بین سایر ملت ها در برابر زیاده خواهی دشمنان ایستاده است.
 
نیاز اصلی مسلمانان برای مقابله با دشمن اتحاد و همدلی است

وی ادامه داد: اگر حمایت و پشتیبانی جمهوری اسلامی از کشورها و جبهه های مقاومت منطقه علیه دشمنان قسم خورده اسلام نبود قطعا امروز با وضعیت نابسامانی روبرو بودیم و کفر و شرک بر دین رحمانی و مهربانی اسلام غلبه می کرد.

مولوی ترنجزر گفت: بدون شک نیاز مسلمانان به اتحاد و همدلی از مبرم‌ترین نیازها است و درد اساسی جهان اسلام همین کینه‌های کهنه میان مردم مسلمان می باشد که خوشبختانه مردم این استان به عنوان یکی از امن‌ترین استان‌ها و نماد وحدت و انسجام می باشد.

وی با بیان اینکه بزرگترین اثر وحدت در جوامع بین المللی، این است که دشمنان به اهداف شومی که در سر می پرورانند نمی رسند خاطرنشان کرد: کشورهای مخالف اسلام می بینند که مسئولین، علمای شیعه و سنی با هم متحد هستند و در مقابل کفار ایستاده اند با دیدن اتحادمان در دل هایشان ترسی می افتد و نقشه های خود را نقش بر آب می بینند.
 
تبعیت از ولایت فقیه رمز پیروزی در برابر دشمنان

مولوی عبدالغنی دهانی، مدیر امور روحانیون در مساجد اهل سنت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: وحدت یکی از نعمت های الهی است که خداوند به بندگانش عنایت می کند، خدای متعال در قرآن بارها کلمه وحدت را بیان کرده و به بندگانش این نوید را داده که رمز پیروزی شما وحدت و همبستگی است.

وی افزود: خدا در قرآن نسبت به تفرقه هشدار داده و تفرقه افکنانه را از عذابی دردناک بیم داده و بیان داشته که این اختلاف سبب هلاکت بسیاری از اقوام گذشته شده است بنابراین مسلمانان باد بر وحدت و همدلی تاکید کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما در جامعه اسلامی زندگی می کنیم و جهان اسلام باید در کنار هم بوده، وحدت کلمه را حفظ کنند و دشمنی را کنار بگذارند اینگونه سران استکبار نمی توانند سرمایه مسلمانان را چپاول کنن چراکه دشمنان برای غارت سرمایه کشورهای اسلامی به تفرقه بین مسلمانان دست می زنند.
 
وحدت جهان اسلام توطئه های استکبار را خنثی می کند

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: انقلاب ما با اتحاد و همبستگی به پیروزی رسید و رمز پیروزی کشور ما در توطئه های مختلف دشمنان، وحدت و همبستگی ملت بوده، همچنین رهبری این وحدت مقوله ای بسیار مهم است چرا که انسان وارسته ای باید این اتحاد را راهبری و هدایت کند.

وی اذعان کرد: اگر در سال ۵۷ توانستیم انقلاب را به ثمر برسانیم به سبب هدایت حکیمانه امام راحل بود که توانست وحدت اسلامی مثال زدنی را در کشور به وجود بیاورد که تمام اقوام مذاهب زیر پرچم جمهوری اسلامی در آرامش و یکدلی زندگی کنند.

مولوی دهانی ادامه داد: بسیاری از کشورها مانند افغانستان تلاش هایی برای ایجاد وحدت کردند و توانستند کشورشان را از دست شوروی خارج کنند اما در ادامه رهبری واحد برای هدایت این وحدت نداشتند و هنوز امنیت و آرامش در کشور آنها حاکم نشده و علل عدم امنیت آنها فقدان وحدت و همبستگی است.

وی تصریح کرد: ما باید پشتیبان ولایت فقیه بوده و زیر نظر ایشان بر ریسمان وحدت چنگ بزنیم و از آنچه باعث تفرقه است بپرهیزیم و به سمت مسائل وحدت آفرین که باعث تقویت همبستگی و پیشرفت می شود پیش برویم و شیعه و سنی بر اشتراکات تکیه کرده و اختلافات جزئی را کنار بگذارند.

وی افزود: همان گونه که رهبر انقلاب نیز تاکید داشتند برخی جیره خواران دشمن چه سنی آمریکایی و شیعه انگلیسی سعی دارند با ایجاد اختلاف آتش تفرقه را بین مسلمانان شعله ور کنند و با اهانت به مقدسات شیعه و سنی بر طبل تفرقه می کوبند و اینها خائن هستند و نمی خواهند مسلمانان به اهداف بزرگ خود دست یابند مسلمانان باید کنار هم با همبستگی زندگی کنند تا مشکلات آنها برطرف شود.

مولوی دهانی گفت: هفته وحدت باید الگویی از وحدت عقیده و استراتژی برای کل سال باشد ، همان گونه که آیت الله سیستانی فرمود ما برادران اهل سنت را مانند جان خود عزیز می دانیم اهل سنت نیز شیعیان را عزیز می دانند هنگامی که این عقیده بر جامعه اسلام حاکم شود دشمن نمی تواند بین آنان نفوذ کند و به آنها ضربه بزند و با این وحدت و یکدلی می توانند جرثومه فساد اسرائیل را از جهان محو کنند.
 
سیستان و بلوچستان نماد وحدت در کشور است

مولوی دوست محمد درواخ، امام جمعه شهرکهک زهک در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا گفت: امت اسلامی یک ید واحد هستند که با اتحاد و وحدت می توانند قدرتمندترین دسیسه های دشمن را هم خنثی کنند.

وی افزود: بنیانگذار انقلاب اسلامی همواره بر پرهیز از تفرقه بین مسلمانان و ایجاد وحدت و اتحاد تاکید داشت که امروز به وضوح معنای دقیق آن را درک می کنیم.

مولوی درواخ تصریح کرد: امروز رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را بر ایجاد شکاف و فاصله بین جهان اسلام  کرده که به گونه ای در برخی از کشورهای عربی موفق نیز شده است.

وی ادامه داد: امروز ضعف برخی از کشورهای عربی حکام آنها هستند که باید اختلافات را کنار بگذارند و زیر یک پرچم با نام اسلام کشور خود را مدیریت کنند.

مولوی درواخ خاطرنشان کرد: خوشبختانه با گذشت بیش از چهار دهه از عمر پر برکت انقلاب اسلامی امروز تمدن اسلامی شکل گرفته است که باید در سراسر جهان اسلام گسترش یابد.

امام جمعه اهل سنت کهک شهرستان زهک تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران پایه گذار بیداری اسلامی در جهان بود که امروز باعث شده است تا وحدت بین شیعه و سنی افزایش یابد.

وی گفت: بسیاری از افراد وحدت بین مسلمانان را وارونه جلوه می دهند لذا باید گفت که منظور از وحدت، وحدت مذاهب نیست اتحاد و یکپارچگی بین مذاهب است.

مولوی درواخ خاطرنشان کرد: سیستان و بلوچستان نماد وحدت در کشور است چرا که به دلیل همدلی و اتحاد شیعه و سنی در این استان صحنه های زیبایی شکل می‌گیرد.

امام حسین(ع) الگوی عملی جهان اسلام در مبارزه با استکبار است

مولوی عبدالرحیم ریگیان پور، امام جمعه اهل سنت شهرستان مرزی میرجاوه در گفتگو با خبرنگار لادیر، گفت: معنای اتحاد شیعه و سنی، دست برداشتن و کوتاه آمدن از اصول و اعتقادات خویش نیست، بلکه وحدت یعنی ۲ گروه باید بر محورمشترکات به هم نزدیک شوند و برای حفظ و تعالی اسلام با یکدیگر همکاری و همیاری داشته باشند.

وی افزود: ما ائمه جمعه، جماعت مساجد و مدیران و مدرسین حوزه‌های علمیه اهل سنت استان به طور قاطع و صریح به سران کفر و جیره خواران آمریکای جنایتکار و اسرائیل غاصب اعلان می‌کنیم که همه‌ ما مسلمانان متحد هستیم؛ ما همه با هم برادریم و اگر کسی کلامی بگوید که باعث تفرقه بین ما مسلمان‌ها شود می دانیم که یا جاهل اند یا از کسانی هستند که می‌خواهند بین مسلمانان اختلاف بیندازند.

مولوی ریگیان پوراذعان کرد: در آیات و روایات متعدد، حفظ وحدت میان مسلمانان از جمله اموری است که مورد توجه قرار گرفته است و همواره مورد اهتمام بزرگان و رهبران مذهبی مسلمانان بوده است به روایت اهل سنت ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) است و اهل تشیع معتقدند که آن حضرت در ۱۷ ربیع الاول متولد شده است و به همین دلیل بین این دو تاریخ را با ابتکار حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی از ۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است که این تفکر هوشمندانه امام راحل عامل اصلی وحدت بین تشیع و اهل سنت شد و از آن تاریخ به بعد همه کشورهای اسلامی در این هفته فرهنگ وحدت اسلامی را  اشاعه و گسترش می دهند.

وی با اشاره به این مطلب که علما باید در جهت تحکیم وحدت مذاهب از هیچ کوششی مضایقه نکنند، تصریح کرد: مسلمانان امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند وحدت و همبستگی هستند و امید می‌رود همه مسلمانان به‌خصوص عالمان، فرهیختگان و ملت شریف ایران با تأسی به شیوه وحدت‌آفرین علمای بزرگ، به‌ویژه امام راحل و مقام معظم رهبری، در این مسیر قدم بردارند و از هیچ کوششی برای حفظ اتحاد و انسجام اسلامی دریغ نکنند.

امام جمعه اهل سنت شهرستان مرزی میرجاوه خاطر نشان کرد: اهل سنت، اهل بیت پیامبر(ص)، علی(ع)، فاطمه(س)، حسن(ع) و حسین(ع) و همه صحابه را دوست دارند و سایر امامان در بزرگی و قداست مورد احترام هستند و در شخصیت والای آنان هیچ اختلافی نیست و جزو اولیا‌ءالله می باشند .

وی با بیان این مطلب که سیره زندگی اهل بیت برگرفته از سنت پیامبر وکلام الهی است،تاکید کرد: اهل‌بیت شاگردان مکتب حضرت رسول(ص) هستند و نزول قرآن را دیده‌اند و هر عمل آنها برای اهل سنت الگو و مستند است. قیام امام حسین(ع) در عصری بوده که دین و عدالت به خطر افتاده و خون شهدای بدر و اُحد پایمال شد و یزید اسلام را ضایع کرد؛ امام حسین (ع) احساس مسئولیت کرد تا با خون خود و فرزندان و یارانش ارزشهای اسلام و سنت پیامبر(ص) حفظ شود، سخنان زیبا و رسای امام حسین(ع) در کربلا با بیعت‌شکنان کوفی هم در مکتب شیعه و هم در مکتب اهل سنت وجود دارد، امام حسین(ع) در کربلا برای جنگ نیامده بود، بنابراین توازن قدرت نبود و ایشان تشخیص داد که به‌جای ذلت و خواری در برابر یزید بایستد و تن به ذلت ندهد.

امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه از مشترکات اهل تسنن و تشیع به علاقه و ارادت به اهل بیت(ع) اشاره کرد و با محدود و جزئی دانستن اختلافات، افزود: امام حسین(ع) الگوی عملی جهان اسلام در مبارزه با استکبار است، اگر ما در عصر امام حسین(ع) زنده بودیم به کمک قیام ایشان می‌آمدیم .

وی با اشاره  به رشادت های  رزمندگان شیعه و سنی درهشت سال دفاع مقدس  یکی از عوامل  پیروزی در این جنگ نابرابر را  وحدت بین همه اقشار جامعه در زمان جنگ تحمیلی دانست و گفت: ایران وطن ماست و همان‌طور که در هشت سال دفاع مقدس از کشور دفاع کردیم، حال اگر دشمن قصد تعرض به میهن را داشته باشد، همچنان دفاع می‌کنیم محبت بین شیعه و سنی در کشور ما وجود دارد؛ دیدگاه رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهور ما را به وحدت نزدیک می‌کند و چنانچه یک قطره خون از بینی برادر شیعه ما خارج شود، ناراحت می‌شویم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjx8evtuqexoz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما