تاریخ انتشار :شنبه ۱ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۱
متاسفانه این روزها با توسعه تکنولوژی و افزایش سرسام ‌آور شبکه های اجتماعی شاهد ازدواج ها و عشق و عاشقی های مجازی هستیم که جز زندگی سراسر تلخی و حسرت نتیجه دیگری برای نسل جوان به همراه ندارد.
پاندمی عشق و عاشقی های بی سرانجام در شبکه های اجتماعی/ ازدواج سفید؛ رهاورد شوم فضای مجازی
به گزارش عصرهامون؛ متاسفانه با توسعه فضای رها شده مجازی نه تنها معیارهای یک زندگی ساده و سالم تحت تاثیر قرار گرفته است، بلکه همه انتخاب های بسیاری از مردم به شبکه های اجتماعی ختم می شود.
 
اما در این میان ازدواج که یکی از مهم ترین انتخاب های زندگی هر فردی است نیز تحت تاثیر فضای مجازی قرار گرفته، ازدواج هایی که با یک لایک شروع می شود و در نهایت به ازدواج سفید یا طلاق ختم می شود.
 
این در حالی است که همه ما ریشه در خانواده داریم که با توجه به توسعه فضای مجازی و استفاده بیش از پیش نسل جوان از تلفن همراه، خانواده ها باید بیشتر گوش به زنگ آسیب های آن باشند و بهترین فرصت انتخاب را برای فرزندانشان رقم زنند.

رسیدن به خودآگاهی؛ مهم ترین قدم در انتخاب همسر
 
رضا وردانی، روانشناس در این باره به خبرنگار ما گفت: مهمترین قدم در انتخاب همسر و ازدواج موفق، رسیدن به خودآگاهی و طی کردن مراحل خودشناسی است.
 
به گفته وی، فرد باید قبل از هر انتخابی، نقاط ضعف و قوت خود را به طور کامل بشناسد، هدف و ارزش های زندگی اش را مشخص کند و با شناسایی ملاک های یك انتخاب موفق دست به انتخابی شایسته بزند.
 
این روانشناس افزود: فردی می تواند انتخاب شود و دست به انتخاب بزند که مراحل پنجگانه بلوغ رشد جسمانی، عقلانی، اجتماعی، اخلاقی، عاطفی و روانی  را گذرانده باشد.
 
وی اضافه کرد: البته نمیتوان این موضوع را نادیده گرفت که هیچ انسانی کامل نیست و باید فردی را انتخاب کنیم که تا حد ممکن به ایده آل های ما نزدیك باشد و هیچ صددرصدی وجود ندارد.
 
 
انتخاب همسر و فضای مجازی
 
حسینعلی شیرازی، مشاور خانواده و روانشناس با بیان این که چت روم ‌ها محل مناسبی برای همسریابی نیست، در گفت و گو با خبرنگار ما بیان کرد: جوانان با کنار گذاشتن واقعیت ‌ها، به ازدواج ‌های اینترنتی اقدام می کنند.
 
به گفته وی، هر جامعه‌ با توجه به فرهنگ خاص خود باید بتواند این مسئله جدید را در خود هضم کند و شکل دهد، در هر پیوندی باید به دنبال یافتن شباهت ‌هایی باشیم،  دختر و پسر باید ۷۰ تا ۸۰ درصد در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی شباهت داشته باشند.
 
این روانشناس با بیان این که شباهت اولیه زوجین شامل عواطف نسبت به امور زندگی،  نوع تفکر و ... است، اظهار کرد: روابط ایجاد شده از طریق چت بین نوجوانان و جوانان از احساس هیجانی حاصل می ‌شود که در ورای آن تنها یک تفکر هیجانی و غیرمنطقی وجود دارد.

وابستگی بدون آگاهی و حضور خانواده‌ها
 
وی تصریح کرد: در این ارتباطات تنها یک صمیمیت و گاهی حتی وابستگی بدون آگاهی و حضور خانواده‌ها ایجاد می‌شود که این خود مشکل‌ساز خواهد شد، اگر حمایت خانواده نباشد، طی این مسیر برای رسیدن به یک زندگی موفق بسیار مشکل و حتی می‌توان گفت غیرممکن است.
 
شیرازی اضافه کرد: خانواده‌ها اگر به فرزندان خود آگاهی لازم را درباره شرایط دهند، آنها کمتر دچار اشتباه و احساسات زودگذر خواهند شد و به خوبی می ‌توانند به احساس واقعی خود پی ببرند و آگاهی لازم را نسبت به خواسته ‌ها و نیازهای واقعی خود داشته باشند.
 
وی گفت: در بسیاری موارد دیده شده است که افراد از این طریق با چهره فرد مقابل آشنا شده و آن را می‌پسندند، اما در ادامه با دریافت اطلاعات بیشتر به تضادها و اختلافات در فرهنگ و خانواده خود و فرد مقابل پی می ‌برند؛ در این مرحله به دلیل ایجاد نوعی وابستگی ترجیح می‌دهند واقعیت را نادیده بگیرند.
 
این مشاور خانواده اذعان کرد: گاهی این آشنایی‌ها به ازدواج منجر می‌شود که با گذشت مدت کوتاهی از زندگی مشترک، زوج جوان با اختلافاتی در نوع تفکر، فرهنگ و رفتار در خود و خانواده‌ها روبه‌رو می‌شوند که  بسیار مشکل ساز است؛ در واقع آن وقت متوجه حقیقت می شوند و واقعیت را لمس می‌ کنند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcirrazpt1a532.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما