> ارادت اهل سنت به امام جعفر صادق(ع) غیرقابل انکار است سیره امام صادق(ع) الگویی تمام عیار برای ‏بشریت | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۱
علمای اهل سنت سیستان وبلوچستان با بیان اینکه امام جعفر صادق(ع) در طول زندگی با برکت‌شان هزاران ‏عالم دینی را تربیت کردند، گفتند:‌‎ ‎تمام امت اسلام بر فتوا های ایشان اتفاق نظر داشته چرا که کاملا مورد ‏اعتماد و اطمینان می باشند.‏
ارادت اهل سنت به امام جعفر صادق(ع) غیرقابل انکار است/ سیره امام صادق(ع) الگویی تمام عیار برای ‏بشریت
به گزارش عصرهامون، هفدهم ربیع الاول، سالروز طلوع خورشید پر فروغ آسمان بندگی و زیباترین گوهر هستی حضرت محمد مصطفی (ص) و ولادت سلاله پاکش حضرت امام جعفر صادق (ع) است.
 
 
امام همامی که بُعد علمی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی وی باعث شد تا از ایشان یک انسان و الگوی تمام عیار، نه فقط برای شیعه بلکه برای جامعه بشریت و قافله خلقت، ساخته شود، به گونه ای که همه مذاهب اسلامی، علوم، دانش و آموخته های خود را در کنار کرسی تدریس ششمین امام شیعیان، امام جعفر صادق(ع) تحصیل کرده اند.

سیره امام صادق(ع) الگویی تمام عیار برای بشریت

مولوی عبداله حسن زهی، امام جمعه اهل سنت شهرستان هامون در گفت وگو با خبرنگار ما در خصوص ‏دیدگاه اهل سنت نسبت به جایگاه امام جعفر صادق(ع)، بیان کرد: محبت به اهل بیت به عنوان یکی از ‏مهم‌ترین نقاط اشتراک تمامی مسلمانان می‌تواند در وحدت و همدلی فرق و مذاهب اسلامی تاثیر فراوانی ‏داشته باشد‎.

وی با بیان اینکه حضرت امام جعفر صادق(ع) با توجه به نسب والای ایشان که  به پیامبر صلوات الله می رسد ‏و بعد از امام حسین و سجاد(ع) بالاترین شاخصه اهل بیت در امت اسلام را دارا می باشند، افزود: این امام ‏همام جزء فقهای هفت گانه مدینه و مکه محسوب می شوند و تمام امت اسلام بر ایشان اتفاق نظر داشته و ‏کاملا مورد اعتماد و اطمینان می باشند.‏

این خطیب جمعه با بیان اینکه در خصوص فقه و بینش فقهی ایشان هیچ کس شک و شبهه ای ندارد و ‏سخنان وی را با جان و دل قبول می کنند، گفت: اندلسی یکی از علمای اهل سنت در خصوص به رسمیت ‏شناختن سخنان امام جعفرصادق می گوید " در هر مسئله ای امام جعفر صادق فتوا بدهد مخالفت با فتوای ‏ایشان جهالت است"، همچنین در جای دیگر از علما و فقهای بصره، کوفه، مکه و مدینه نقل شده که "رای ‏امام جعفر صادق علیهم السلام بدون شائبه درست است".‏

وی ادامه داد: بسیاری از ائمه در محضر امام جعفر صادق علیهم السلام درس خوانده اند بر این اساس ایشان ‏استاد بخش بی‌شماری از علما و عرفای اهل سنت محسوب می شوند، به گونه ای که امام ابو حنیفه نیز ‏شاگرد مکتب ایشان بوده و امروز بسیاری از اهل سنت از پیروان امام ابوحنیفه هستند.‏

این عالم اهل سنت در بخش دیگر سخنان خود با تاکید براینکه امام صادق(ع) بیش از ۴ هزار شاگرد را ‏آموزش داده‌اند که هر کدام پیشوایان مذهبی بزرگی در جهان بودند، افزود: در کتاب‌های اهل سنت از فضایل ‏اهل‏ بیت به ویژه امام جعفر الصادق(ع) بسیار یاد شده و این مهم نشانه جلالت و بزرگواری حضرت در نسب و ‏حسب است.‏

حسن زهی با اشاره به مظلومیت امام جعفر صادق(ع)، خاطر نشان کرد: علاقه مردم به ایشان و اینکه ‏شاگردان زیادی در مکتب‌شان پرورش یافتند، باعث شد تا خلفای عباسی احساس ترس کرده و این امام را ‏تهدیدی برای خود تصور کنند و ایشان را به فیض شهادت برسانند. ‏

جامعه اسلامی باید امام صادق را الگوی خود قرار دهند

مولوی عبدالرحمن ترنجزر، امام جمعه اهل سنت مسجد زین العابدین شهرستان چابهار در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران با اشاره به اینکه امام صادق (ع) همواره مورد احترام اهل سنت بودند، بیان کرد:ایشان نه تنها در میان شیعیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، بلکه از دیدگاه اهل سنت نیز جایگاه مذهبی و علمی ویژه ای داشتند.

وی با بیان اینکه اهل‌سنت همواره از دستورات این پیشوای مسلمین پیروی می‌کنند، افزود: امام صادق(ع) متعلق به کل جهان اسلام و بشریت بوده و باید سیره و شخصیتش برای نسل جوان امروزی بازگو شود.

امام جمعه اهل سنت چابهار تصریح کرد: روحیه تقابل منطقی، برخورد علمی و عملی با دشمنان، تبلیغ دین اسلام و پرهیز از اشرافی‌گری، مبارزه با فسد و کمک به نیازمندان از دیگر ویژگی‌های این امام همام بود.

وی با اشاره به اینکه مسلمانان جامعه اسلامی باید امام صادق را الگوی خود قرار دهند، گفت: اگر جوامع اسلامی بتوانند شخصیت امام جعفر صادق(ع) را به‌ عنوان الگوی خود قرار دهند، هیچ مشکلی در جامعه باقی نخواهد ماند.

وی ادامه داد: این امام همام اتحاد و انسجام خود را در تمامی مراحل زندگانی خود حفظ کرده تا دشمنان اسلام را شکست بدهند.

مولوی ترنجزر افزود: محبت به اهل بیت به عنوان یکی از مهمترین نقطه اشتراک تمامی مسلمانان می تواند در وحدت و همدلی مذاهب اسلامی تاثیر فراوانی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه در مکتب امام جعفر صادق(ع) شاگردان زیادی آموزش دیدند خاطرنشان کرد: باید عالمان و عارفان تلاش کنند تا همواره سیره زندگی و عملی این امام را در جامعه گسترش دهند.

‏امام صادق(ع) محور وحدت مسلمانان شیعه و سنی جهان اسلام است

مولوی خلیل رسولی زاده، امام جمعه اهل سنت ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار پهره بیان کرد: امام صادق(ع) مختص به مذهب خاصی نیست و در بین مذاهب مختلف از جایگاه والایی برخوردار است.

وی افزود: جامعیت از ویژگی‌ های بارز مکتب جعفری است، در مکتب امام صادق (ع) علوم مختلف در  مدرسه اش ارائه می‌شد، این امام با تلاش فراوان توانست نیروهای توانمند در بخش های علمی و اعتقادی که نقش مهمی در ترویج اندیشه‌های دینی داشتند، تربیت کند.

رسولی زاده تصریح کرد: نه تنها علمای شیعه و  اهل سنت بلکه تمام عالمان غیرمسلمان هم از بزرگی و جایگاه والای امام جعفر صادق(ع) تعریف کرده چون هزاران شاگرد تربیت و تحویل جامعه داده است.

 وی اذعان کرد: از دیدگاه امام صادق (ع) عبادت همچون کمک به برداران دینی نیست، بلکه کسی که دنبال حل مشکلی از برادر خود باشد، مانند کسی است که به حج رفته و در حال سعی میان صفا مروه باشد یا در جایی دیگر فرموده هر کسی که نیاز یک انسان مومن را برآورده کند مانند شخصی است که در جنگ بدر و احد همراه با پیامبر (ص) بوده و در راه خدا در خون خود غلتیده باشد.

انتشار معارف اسلام ناب محمدی از اقدامات مهم امام صادق (ع) بود

مولوی بلال مقدسیان در گفتگو با خبرنگار صدای بلوچ با اشاره به فرارسیدن سالروز میلاد امام جعفر صادق (ع) که مصادف با ۱۷ ربیع الاول است، بیان کرد: آن حضرت شاگردان بسیار زیادی را تربیت کرد که باعث زنده نگاه داشتن شریعت اسلام شدند.

وی با اشاره به اینکه آن امام شاگردان زیادی از اهل سنت را هم تربیت کرد، افزود: آن حضرت نزدیک به ۴ هزار شاگرد با درجات علمی بالا و باایمان تربیت کردند که هرکدام از آن شاگردان در زمینه‌های مختلف علوم اسلامی صاحب نظر و فکر بودند.

وی تصریح کرد: باید  منزلت و شأن امام جعفر صادق (ع) در جامعه باید بیش از گذشته و برای تمامی نسل ها تشریح شود و بیشتر اهداف الهی آن اولیاالله در جامعه برای جوانان و نوجوانان تبلیغ و ترویج شود.

مولوی مقدسیان با تاکید بر اینکه آموزه های آن حضرت بر پایه اسلام اصیل بوده، گفت: انتشار معارف و احکام اسلام ناب محمدی از اقدامات مهم و اساسی حضرت امام جعفر صادق (ع) بوده است.

وی در ادامه عنوان کرد: امام صادق علیه‌السلام در واقع با تربیت شاگردانی از مذاهب مختلف اسلامی از نخستین پایه گذاران وحدت و همبستگی اسلامی بوده است، هر چند سیره و روش همه اهل بیت و فرزندان پیامبر اسلام، چنین بوده است.

امام جمعه اهل سنت اسفند شهرستان دلگان افزود: اهل سنت هم به مانند شیعیان به اهل بیت و فرزندان پیامبر اسلام و به ویژه حضرت امام جعفر صادق (ع) ارادت ویژه و مخصوصی دارند و این برای همگان آشکار است.

مولوی مقدسیان ادامه داد: امام جعفر صادق (ع) نماد و نشانه علم و دانش و حلم و بردباری بین مسلمانان است، در واقع آن حضرت بهترین الگو برای دانشمندان و دانش اندوزان است.

سیره و روش زندگی امام جعفر صادق(ع) بهترین الگوی علمی

مولوی طلحه ریگی، امام جمعه اهل سنت بخش مرکزی شهرستان  میرجاوه در گفتگو با خبرنگار لادیز در رابطه با دیدگاه اهل سنت درباره جایگاه امام جعفرصادق (ع) گفت:  امام جعفر صادق در بین  اهل سنت مقام  بالایی دارد، امام ابو حنیفه و مالک بن انس ایشان را به عنوان  استاد و  عادل ترین افراد معرفی کرده اند و در نزد امام ابوحنیفه بالاترین مقام علمی را  امام صادق علیه‌السلام داشتند.

وی افزود: در زمان حیات ایشان با وجود فشار های زیاد حکومت امام صادق علیه‌السلام بر علیه آنان قیام نکرد و با آنها هم پیمان هم  نشد.   

مولوی طلحه ریگی خاطرنشان کرد: امام صادق (ع) درخواست ابومسلم خراسانی را برای حکومت  داری رد کرد چرا که  ایشان دغدغه حکومت کردن نداشتند.

وی تصریح کرد: امام جعفر صادق (ع) یکی از شخصیت هایی هستند که ما باید از سیره زندگی ایشان درس و الگو  بگیریم و به آن عمل کنیم.

سیره تربیتی امام صادق (ع) الگویی برای سبک زندگی اسلام

مولوی عبدالرحیم ریگیان پور امام جمعه اهل سنت شهرستان میرجاوه نیز درگفتگو با خبرنگار لادیز گفت: حضرت امام جعفر صادق علیه السلام و همه ائمه اطهار در دیدگاه اهل سنت  از  اولاد پیامبر بزرگوار اسلام محسوب  می‌شوند و  امام جعفر صادق (ع)  در کتب حدیث اهل سنت احادیث بسیاری از ایشان وجود دارد.

وی  افزود:  ما علمای اهل سنت به همه  ائمه  اطهار  ارادت و محبت  داریم.  هریک  از  ائمه  در یکی از صفات حسنه  شهرت یافته است از کرامت و  جود و  بخشش  گرفته  تا شکافنده علوم بودن، اما امام جعفر صادق علیه السلام در کتب اهل سنت با عنوان  فقیه، عالم و استاد  یاد شده و بهترین احادیث مستند و موثق در کتب اهل سنت از ایشان است.

وی با بیان این مطلب که زائران حج تمتع و عمره در سفر حج علاقمند دیدار  آرامگاه  ایشان هستند، اذعان کرد: امام ابوحنیفه از  شاگردان امام صادق علیه‌السلام  محسوب می‌شود  و  ایشان در فقه جایگاه  بالایی  برای  شاگردانشان داشتند، ایشان  آنقدر جایگاه بالایی در فقه داشتند که  پایه گذار فقه و مذهب جعفری بودند و  در کنار چهار فرقه اهل سنت برای همه اهل سنت عزیز هستند.

امام جمعه اهل  سنت میرجاوه خاطر نشان کرد: در روز قیامت  امام جعفر صادق از محبان و دوستدارانشان شفاعت می کنند  و در دیدگاه  اهل سنت ایشان با همان جایگاهی که در زمان حیات شهرت داشتند همچنان  با همان جایگاه  ولایت و امامت  شناخته می شوند.

جایگاه والا و برجسته امام جعفر (ع) در جهان اسلام

مولوی مجیب الرحمن رئیسی، امام جمعه موقت اهل سنت گلشن در گفت و گو با خبرنگار شستون با اشاره به میلاد با سعادت حضرت محمد (ص) و امام صادق (ع)، بیان کرد:  به اعتقاد اهل سنت امام صادق (ع) یکی از سادات بزرگ و از اولیای الهی و دانشمندان بسیار بزرگ است که در طول عمر با برکت خود  خدمات ارزنده ای برای جهان اسلام انجام داده است.

وی افزود: امام جعفر صادق (ع) شاگردان زیادی از شیعه و اهل سنت را تربیت کرده است که امام ابو حنیفه یکی از امامان مسلمین است که در دنیای اسلام بیشترین مقلدین و پیروان را دارد شاگرد امام جعفر صادق (ع) بوده است.

امام جمعه موقت اهل سنت (ع) ادامه داد: امام جعفر (ع) موسس و بنیانگذار فقه جعفری است و امروز تعداد زیادی از مسلمین از اندیشه ها، نظریات ‌و افکار ایشان متأثر هستند و استفاده می کنند.

مولوی رئیسی خاطر نشان کرد: امام صادق (ع) از نظر علمی، تقوا، عبادت و پرهیزکاری جایگاه والا و برجسته ای برخوردار است.

وی اذعان کرد: از امام صادق (ع) در تذکره الاولیای الهی عطار با بهترین خصوصیات در عبادت، پرهیزکاری و تقوا یاد شده است‌.

امام جمعه موقت اهل سنت گلشن گفت:  ایشان در باب عبادت سرآمد و مورد احترام قرار داشته و جایگاه رفیعی در جهان اسلام دارد امید است با پیروی از منش و سیرت بزرگان بتوانیم خوشه چینی کنیم و به تقوای الهی برسیم.

امام جعفر صادق نماد وحدت و متعلق به شیعه و سنی است

مولوی دوست محمد درواخ، امام جمعه شهرکهک شهرستان زهک در گفت و گو با خبرنگار اوشیدا گفت: اهل سنت همواره ارادت خاصی به اهل بیت پیامبر اکرم (ص) دارند.

وی افزود: امام جعفر صادق(ع) با تدریس به همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی وحدت مثال زدنی را در بین شاگردانشان به وجود آورد.

مولوی درواخ تصریح کرد: امام جعفر صادق(ع) نقش مهمی در پیشبرد دین میبن اسلام داشتند لذا این شخصیت بزرگ اسلام متعلق به هر دو مذهب یعنی شیعه و سنی است.

امام جمعه شهر کهک شهرستان زهک بیان کرد: فعالیت های فرهنگی و تبلیغات گسترده امام جعفر صادق(ع) و تعلیم بیش از چهار هزار شاگرد باعث شد تا دین مبین اسلام در آن برهه از زمان به خطر نیفتد.

وی خاطرنشان کرد: اگر مسلمانان بتوانند امام جعفر صادق(ع) را الگو زندگی خود قرار دهند هیچ نیروی خارجی و دشمن بیگانه ای نمی تواند به آنها خدشه ای وارد کند.

مولوی درواخ بیان کرد: این امام همام با تربیت شاگردانشان باعث گسترش اسلام در کل جهان شدند که امروز می توان ثمره تلاش و کوشش های ایشان را بهتر درک کرد.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjx8ev8uqexhz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما