تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۲
اختصاصی؛ باگذشت4 سال از برگزاری جشن کپرزدایی در استان/

سقف های مرگ بر سر دانش آموزان نیکشهر سنگینی می کند

چهار سال از برگزاری جشن حذف مدارس کپری در کشور می گذرد، در بهمن ماه 1387 بود که استاندار وقت خبراز حذف مدارس کپری در سیستان و بلوچستان داد، اما همچنان دانش آموزان نیکشهری در مدارس کپری به درس و تحصیل می پردازند.
سقف های مرگ بر سر دانش آموزان نیکشهر سنگینی می کند
سقف های مرگ بر سر دانش آموزان نیکشهر سنگینی می کند
به گزارش عصر هامون؛ با اعلام خبر حذف کامل مدارس کپری در استان موجی از اعتراضات آغاز شد، به گونه ای که وزیر آموزش  پرورش در پاسخ به این اعتراضات عنوان کرد:«هیچ مدرسه کپری وجود ندارد و اگر ادعا می کنید هست، آن را به من نشان بدهید!».
و اکنون با گذشت بیش از چهار سال هنوز شهرستان نیکشهر و بخش هایی چون لاشار سیستان و بلوچستان از نعمت مدارس استاندارد و ایمن محروم هستند.
این درحالیست که چندی پیش وقوع زمین لرزه هایی با ریشتر بالا در بلوچستان زنگ خطر نوسازی و مقاوم سازی در استان را به صدا آورده است، دولت با در اختیار قرار دادن تسهیلاتی برای بهسازی و نوسازی بسیاری از بناه های قدیمی و تنظیم مقرراتی سخت گیرانه در ساخت و ساز مسکن در شهرها توانسته است این استان را اندکی به استانداردهای کشوریدر بخش ساخت و ساز نزدیک کند، اما بازهم این دانش آموزان هستند که نیاز به حمایت جدی بخش دولتی برای ساخت سرپناهی امن دارند.
در هشت سال تلاش جهادی و خستگی ناپذیر دولت های نهم و دهم برچسب فقر فرهنگی و محرومیت  اجتماعی به میزان قابل توجهی از پیشانی سیستان و بلوچستان برداشته شد، همچنین در بخش سواد آموزی و ریشه کن ساختن بی سوادی نیز اقدامات مطلوبی انجام گرفت که در این زمینه می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
 
تشکیل ۱۵۶۴۸۲ نفر ساعت کارگاه آموزشی ،جلسات علمی،هم اندیشی وتبادل تجربه برای مدیران ومعلمین استان در سال تحصیلی۹۱-۹۲

- راه اندازی دانشگاه فرهنگیان استان در قالب دو پردیس شهید مطهری (پسران) ورسالت (دختران) با جذب ۴۰۰ دانشجواز بهمن ماه سال ۱۳۹۱

- افزایش پوشش تحصیلی از۰۳/۸۲در صدبه ۸۴/۸۸ درصدظرف دوسال اخیر

- افزایش نرخ قبولی ابتدایی از ۷۹/۹۲به ۲۹/۹۴ درصد راهنمایی از۳۲/۹۴ درصد به ۱/۹۶ ورشد آموزشی در مقطع متوسطه به اندازه ۷۶/۱ درصد نسبت به سال گذشته با برنامه ریزی وهمکاری موثر فرهنگیان استان

- ساماندهی۳۸/۸۵ درصد مدارس ابتدایی در نوبت صبح،راهنمایی۳۴/۵۷ درصد ومتوسطه ۳/۷۸ درصد

- ایجاد وراه اندازی ۴۱۳ مجتمع روستایی و۱۷۱ مجتمع شهری که ۸۵ درصد دانش آموزان استان(۴۵۰۰۰۰نفر) را تحت پوشش برده است

- تحت پوشش بردن نزدیک به ۲۰۰۰۰ دانش آموزبازمانده از تحصیل در قالب یکی از مصوبات دولت محترم با همکاری فرمانداران،بخشداران،معتمدان وریش سفیدان وجلب همکاری ائمه جمعه وجماعات اهل تسنن وتشیع.
لیکن آنچه قلب هر دردمندی را می آزارد اینست که هنوز سقف مرگ برسر دانش آموزان این استان در برخی از مناطق سنگینی می کند.

در همین رابطه یونس اربابی مدیر آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر در گفتگو باخط اول اظهار داشت :مدارس کپری همچنان در سه منطقه بنت ،لاشارو بخش مرکزی وجود دارد که در بخش مرکزی شش مدرسه کپری را داریم و از آنجایی که بنت و لاشار مستقل می هستند آماری از تعداد مدارس کپری آنجا در دست نیست.

وی افزود :مدارس کپری در نیکشهر از ابتدا به صورت کپری نبوده است بصورت خانه های استیجاری بوده که پس از اینکه مالکان قصد پس گرفتن ملکشان را نمودند بناچار آنجا را تخلیه و در کپر ها به ادامه تحصیل پرداختند.

اربابی ادامه داد: البته تعداد دانش آموزانی که در کپرها درس می خوانند زیاد نیست و زیر ۱۰ نفر می باشند.

وی خاطر نشان کرد :در حال حاضر شانزده کلاس پیش ساخته تحویل ما داه شده است که به نوبه خود کمک بزرگی است.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر افزود: شش کلاس هم در سال جاری قرار است تحویل شود که اگر اینگونه پیش برود دیگر نیازی به ساخت مدارس جدید نیست، پیش ساخته ها نیز استاندار هستند، همچنین می توان این مدارس را به هنگام کوچ خانواده دانش آموزان به مکان جدید منتقل کرد.

انتهای پیام/5696 https://www.asrehamoon.ir/vdcf.1dtiw6dmegiaw.html
نام شما
آدرس ايميل شما