کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گزارشی از بانوان فعال حوزه اقتصاد مقاومتی در سیستان و بلوچستان /

از خودکفا شدن مردم شهرستان نیمروز تا عرضه داروهای گیاهی محلی+تصاویر

پایگاه خبری تحلیلی خط اول , 16 خرداد 1394 ساعت 11:29

تعدادی از کار آفرینان و فعالان حوزه اقتصاد مقاومتی در سیستان و بلوچستان در گفت و گویی با پایگاه خبری تحلیلی خط اول از نحوه ورود و تلاش خود به این عرصه و کمک به تولید داخلی کشور برایمان بازگو نمودند که در ادامه می خوانیم.


به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از خط اول،در راستای اقتصاد مقاومتی و توانمند سازی زنان و فقر زدایی در شیرآباد به همت یک بانوی بلوچ زاهدانی کارگاه آموزشی توانمند سازی طرح شهید شوشتری ایجاد شد.
شهناز اربابی مسئول کارگاه آموزشی طرح شهید شوشتری و فرمانده پایگاه مطهره نارویی و عضو شورا یاروهمت آباد می باشد وی ارتباط مستمر با شورای شهر و شهرداری زاهدان دارد و انجمنی نیز بنام موسسه تلاش گران جامعه با هدف رفع مشکلات بانوان راه اندازی نموده است.
وی متولد ۱۳۴۵ لیسانس مدیریت آموزشی و دارای سه فرزند می باشد او می گوید: اگر توانستم درس بخوانم و مدرک تحصیلی ام را بگیرم مدیون خانواده ام هستم ، همسرم اعتیاد داشت و از او جدا شدم چون یک زن خود سرپرست بودم درد و ناراحتی مردم را بهترمی دانم .
IMG_1330
این بانوی بلوچ گفت :سال ۸۸ با همکاری سر طایفه گرگیج احمد اربابی به نزد شهید شوشتری رفتیم و ارائه فعالیتها با مستندات را دادیم و برخلاف انتظارمان با استقبال شهید شوشتری روبروشدیم و آخرین بار یکروز قبل از اینکه به شهادت برسند وی را دیدم که بعد از شهادت او یکسال پی گیر این مساله بودیم که بالا خره با جلساتی که داشتیم کارگاه آموزشی توانمند سازی طرح شهید شوشتری موافقت شد و فعالیتش را اغاز نمود.
اربابی افزود: تا الان ۱۸۵۷ نفردر این کارگاه از بانوان اهل سنت آموزش دیده اند و دوره های مختلفی از جمله خیاطی ،آرایش و پیرایش،گلدوزی با چرخ،سکه دوزی،،نقاشی و ربان دوزی،تابلو فرش،بافتنی جواهر سازی را گذراندند و با راه اندازی این کارگاه علاوه بر ایجاد کارآفرینی توانستیم در راستای اقتصاد مقاومتی گام مثبتی برداریم بطوریکه ۱۰۰ نفر از این زنان طبق توانمند سازی هایشان بازار کار ایجاد وکارآفرینی نمودند.
مردم روستای پیران شهرستان نیمروز خودکفا شدند+عکس
مردم روستای پیران شهرستان نیمروز به همت یک بانوی سیستانی خود کفا شدند.IMG_1383
ام البنین قیصری مقدم بانوی کارآفرین و زحمتکش سیستانی دارای ۴ فرزند می باشد و همسرش نیز در بستر بیماریست.
او که ساکن روستای پیران شهرستان نیمروز است برای کسب روزی حلال و تامین معاش با راه اندازی کارگاه ریسندگی نخ تمامی بانوان این روستا را مشغول به کار نمود.
۱۵۰ نفر و یا بیشتر، از کودک ۵ ساله گرفته تا خانمهای مسن در منازلشان مشغول به این کار می باشند بدین صورت که او پشم ها را تحویل خانمهای روستا داده و آنها تبدیل به نخ می نمایند و او آنها را با کمک عده ای تبدیل به فرش و قالی می نماید و یا نخ ها را برای فروش تحویل به کارگاههای دیگر میدهد و از اینکار هزینه ای دریافت می نماید و متقابلا به خانمهای روستا نیز هزینه ای را می دهد.
او که برای توسعه این کار نیاز به حمایت و توجه بیشتر از طرف مسئولین دارد در گفتگو با خبرنگار خط اول می گوید :از این کار راضی می باشد و خدا را شاکرست که با انجام این کار که بسا سختی هایی نیز دارد اما توانسته بانی خیر شود تا بسیاری از بانوان روستا بتوانند تامین معاش نمایند.
 عرضه داروهای گیاهی محلی توسط دو بانوی کارآفرین بلوچستانی
 IMG_1362
دو بانوی کار آفرین بلوچستانی با عرضه داروهای گیاهی محلی توانستند در راستای اقتصاد مقاومتی گام مثبتی بردارند.
خسروی بانوی کارآفرین بسته بندی داروهای گیاهی از بخش ایرندگان شهرستان خاش است  او که با گرفتن سه میلیون تومان وام از شرکت نگار نصر استان سیستان و بلوچستان توانستم وارد این کار شود داروهای گیاهی را از کوه توسط جمعی از خواهران جمع آوری می نماید و در خانه زیر سایه خشک و سپس بسته بندی می کنند و بعد از آن برای فروش به بازار برده می شود.
او که این هنر را از مادر بزرگش آموخته است و دارای ۱۰ فرزند می باشد با وجود مشکلات و سختی هایی که در این کار از جمله نداشتن دستگاه بسته بندی و دستگاه خشک کن وجود دارد اما می گوید خدارا شاکرم واز این کار راضی هستم که توانسته خرج خود و خانواده اش را تامین نماید.
IMG_1361
به سراغ فاطمه شهنوازی بانوی فعال و کارآفرین دیگری می رویم که خود فرمانده پایگاه بسیج مقاومت عشایری خدیجه کبری روستای گروگ تفتان نیز می باشد.
این بانوی فعال بلوچستانی رشته کشاورزی خوانده و اطلاعات سرشاری از خواص دارویی دارد او می گوید :بیش از دوهزار داروی گیاهی در منطقه تفتان وجود دارد که هرکدام خواص مخصوص به خودش را دارد و اگر گیاهان دارویی با هم مخلوط شوند اثرش نیز چندین برابر می شود و مستلزم این کار اینست که باید در این زمینه مهارت کافی داشته باشیم.
وی ادامه داد :با در اختیار داشتن بودجه و حمایت بیشتر از طرف مسئولین می توان گیاهان دارویی بیشتری را شناسایی نمود و آموزشهایی را در این زمینه به مردم داد و مشاغل خانگی مفید تری ایجاد کرد و کار را نیز گسترش داد به حدی که میتوان این داروها را هم صادر کرد.
انتهای پیام/4382
 


کد مطلب: 68633

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/report/68633/خودکفا-شدن-مردم-شهرستان-نیمروز-عرضه-داروهای-گیاهی-محلی-تصاویر

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir