ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> خودکشی؛سهم فضای مجازی از سبد مصرف خانوارهای ایرانی | عصر هامون
تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۶
دبیر شورای عالی فضای مجازی،از ظرفیت 60 درصدی کاربران ایرانی از اینترنت، در حوزه ی سرگرمی خبر داد.حالا جای این سوال پیش می آید که با سرعت شکل گیری شبکه ها در فضای مجازی،آسیب ها تا چه اندازه کنترل می شوند.وقتی به گوشه و کنار صفحه ی حوادث نگاه می کنیم به آماری عجیب از خودکشی دانش آموزانی می رسیم که به دلایل مختلف طعم مرگ را چشیده اند و فضای مجازی از این قاعده مستثنی نیست.نگرانی بیش از حد والدین این روزها،شبح شومی را به جانشان انداخته که قابل کنترل نیست.فضای مجازی که از کنترل خارج شده و در همه جا ریشه کرده است.
خودکشی؛سهم فضای مجازی از سبد مصرف خانوارهای ایرانی
به گزارش عصرهامون و به نقل از سفیر شرق، فراوانی تبادل اطلاعات و پیام های مختلف،ثانیه به ثانیه افراد جامعه را تحت شعاع قرار می دهد و در بسیاری از موارد سلامت فکری شهروندان را تهدید می کند.شاید پایبندی به اخلاق جزو اصلی ترین راهکارهای استفاده از این فضا باشد.
رویا پیامنی،کارشناس ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی تهران شبکه های اجتماعی را یکی از جدیدترین و پر مخاطب ترین سرویس های اینترنتی دانست و گفت:در حال حاضر هر فرد می تواند رسانه ای منحصر به خود داشته باشد  از آن طریق آرا،اندیشه ها و عقاید خود را منتشر و در معرض دید دیگران قرار دهد.
وی به ظرفیت فضای مجازی اشاره کرد و افزود:رسانه ها به لحاظ ماهیت دارای گستردگی هستند اما باید به این نکته توجه داشت که فضای مجازی و به صورت گسترده تر؛تکنولوژی فی نفسه مثبت یا منفی نیست.
وی گفت:شکل گیری رابطه ی قدرت معکوس رسانه ای،موضوعی است که با افزایش قدرت مخاطبان و کاربران فضای مجازی ظهور کرده است چرا که در حال حاضر رسانه ها و کانال های رسمی منبع اطلاعاتی و آگاهی بخش برای مخاطبان نیستندو کاربران امروز با شکل دادن و انتشار موضوعات و جریان ها ،محتوا و اولویت های رسانه های رسمی را تعیین می کنند.
وی ادامه داد:با توجه به آسیب های فضای مجازی ضروری است تا نهادها و سازمان های ذی ربط سیاست گذاری خود را در راستای ارتقاء سواد رسانه ای و پرورش نگاه انتقادی افراد جامعه بخصوص در روند تربیتی  و شخصیتی کودکان و نوجوانان متمرکز کنند.
زهره شهرکی ،روانشناس تربیتی در این زمینه می گوید:در یک فضای ارتباطی واقعی فرد به یک خودشناسی عمیق می رسد،ولی همین خود شناسی در فضای مجازی رنگ باخته است.در واقع در فضای حقیقی حضور یک یا چند نفر بارز است،طرفین با مخاطب قرار دادن همدیگر اطلاعاتی هر چند اندک معاوضه می کنند و به حریم یکدیگر آسیبی نمی زنند.
وی درباره تاثیر قضای مجازی بر روانشناسی تربیتی افراد گفت:اگر میزان گسترش اینترنت و اهمیت اقتصادی و فرهنگی را در جوامع در نظر بگیریم می بینیم که تربیت افراد درمحاصره ی اینترنت است علی الخصوص قشر نوجوان و جوان که برای رسیدن به اهداف و مقاصد خود از هویت های چندگانه در این فضا استفاده می کنند و در این صورت فرد به عنوان ماهیتی بدون جسم می تواند به هر صورتی که می خواهد ظاهر شود.
وی به اختلال های ناشی از این فضا اشاره کرد و گفت:عدم تسلط و تمرکز بر مسائل روزمره،پریشان حالی،سردر گمی در انتخاب هدف،افسردگی و انزوا،انحراف اخلاقی و از سویی بحران هویت جزو مشکلات و آسیب های این حوزه به شمار می آید.
وی سرعت فضای مجازی را مهم ترین دلیل وابستگی افراد دانست و افزود:افرادی که در فضاهای حقیقی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند اما در فضای مجازی با عبور از فیلترهای مختلف در زمان کوتاهتری می توانند بر مشکلات غلبه کنند عموما ترجیح می دهند استفاده از این فضا را در اولویت زندگ یخود قرار دهند در صورتیکه سلامت روحی و روانی افراد در این فضا تهدید می شود.


انتهای پیام/ 7250 https://www.asrehamoon.ir/vdcb00bw.rhbszpiuur.html
منبع : سفیر شرق
نام شما
آدرس ايميل شما