تاریخ انتشار :شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۳
نگاهی به دردسرهای شاهزاده ای با اسب سفید رویاها؛

تجمل گرایی آفت زندگی جوانان/ تغییر روش‌های تربیتی راهکار ازدواج به موقع

در حالی دردسرهای برپایی مراسمات و خرج و مخارج هنگفت ازدواج برای شاهزاده ها با اسب سفید شروع می شود که هر کدام باید جور باکلاس بودن مراسم دختر خاله یا دخترعمه عروس خانم را به دوش کشند تا مبادا چیزی از قلم جا افتد.
تجمل گرایی آفت زندگی جوانان/ تغییر روش‌های تربیتی راهکار ازدواج به موقع
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، تمامی تالارهای عروسی پر شده و اغلب گل فروشی ها، شیرینی فروشی ها، سفره های عقد و لباس های عروس همه رزرو شده اند.

کمتر از یک ماه و اندی روز تا ایام محرم باقی مانده و هر خانواده ای که دختر و پسر دم بخت دارند در تکاپوی برپایی مراسم ازدواج فرزندشان هستند و از آنجایی که خاطرات این مراسم تا چندسالی در اذهان اقوام دور و نزدیک باقی می ماند هرکس سعی در برپایی بهترین و باکلاس ترین مراسم دارد.

در این مواقع است که دردسرهای برپایی مراسمات و خرج و مخارج هنگفت آن برای شاهزاده ها با اسب سفید شروع می شود و هر کدام باید جور باکلاس بودن مراسم دختر خاله یا دخترعمه عروس خانم را به دوش کشند تا مبادا چیزی از قلم جا افتد یا کم و کاستی نسبت به آن مراسمات در برپایی مراسم خودشان وجود داشته باشد.

متاسفانه در دهه های اخیر شاهد پس لرزه هایی همچون مهریه های سنگین، برپایی مراسم عقدکنان و عروسی، کارت عروسی، عکس و فیلم، ماشین عروس، آرایشگاه، سفره عقد، تالار مجلل، شام و میوه عروسی و غیره هستیم که وقتی شاهزاده رویاهای دختران دم بخت به آن فکر می کند و می بیند که باید هفت خوان مراسم عروسی را طی کند از ادامه مسیر مایوس می شود زیرا برگزاری یک مراسم ساده بدون هیچ تجملگرایی دست کم 30 میلیون پول نیاز دارد که این مهم جدای از تهیه لوازم خانه برای شروع یک زندگی مشترک لازم است.

علی ای حال تجملگرایی و چشم و هم چشمی، مشکلات مالی بالا از جمله دردسرهای جوانان دم بخت برای شروع زندگی می باشد که باید گفت انحراف از سنت پیامبر(ص) سال هاست که آفت زندگی مشترک جوانان شده و عمر زندگی جوانان را کوتاه و کوتاه‌تر می کند، حالا دیگر به جای تفاهم و صداقت تنها "تجملات" کلید واژه زندگی برخی جوانان شده است.

مهرداد جوان 32 ساله زاهدانی با بیان اینکه خرج و مخارج هنگفت برپایی مراسم عروسی یکی از مشکلات سد راه جوانان برای ازدواج است، گفت: درآمد ماهیانه من یک میلیون و 400 هزار تومان است که با یک حساب سرانگشتی تا 50 سالگی هم نمی توانم ازدواج کنم زیرا روز به روز شاهد گرانی و افزایش مهریه بانوان دم بخت هستیم که این مهم جرات خواستگاری کردن را از من گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تجملات، چشم و هم چشمی و پول ضامن خوشبختی نیست، افزود: این روزها علاوه بر اینکه آمار طلاق رو به گسترش است شاهد کاهش آمار ازدواج در جامعه هستیم زیرا چشم و هم چشمی و تجملگرایی آفت زندگی های امروزی و  عامل سد راه ازدواج جوانان به شمار می رود.
سارا دیگر زوج زاهدانی در حالی اقدام به خرید جهیزیه کرده است که با ابراز ناراحتی از گرانی اجناس و کالاها گفت: خانواده ام برای خرید لوازم زندگی 30 میلیون تومان برایم پس انداز کرده بودند اما با گرانی های موجود در بازار تنها نیمی از لوازم خانه را می توانم تهیه کنم.

سارا با بیان اینکه اگر نتوانم بهترین جهیزیه را برای خود تهیه کنم بین دختران فامیل کم می آورم، ادامه داد: اوضاع اقتصادی کنونی وضعیت زوج های جوان را بحرانی کرده به گونه ای که در تامین هزینه برپایی مراسم، اجاره خانه یا تهیه مایحتاج زندگی و خرید جهیزیه درمانده اند.
امان‌الله ‌قرایی‌مقدم یک جامعه شناس در گفت وگو با یکی از رسانه ها با بیان اینکه ازدواج آسان باید باور جوانان شود، گفت: به‌عنوان نخستین نکته باید بدانیم که ازدواج آسان به این معنا نیست که جوانان ازدواجی ارزان داشته باشند؛ بلکه در واقع باید موقعیتی در جامعه فراهم شود تا هزینه‌های ازدواج از گرفتن حلقه تا جشن ازدواج کاهش یابد و به‌صورت تجملی برگزار نشود.

وی گفت: پس از این در مرحله اول باید نگرش افراد را در مورد ازدواج آسان تغییر داد. زیرا یکی از مهم‌ترین راهکارهای برقراری ازدواج به موقع و آسان تغییر روش‌های تربیتی و رفتاری در خانواده‌هاست و اگر این اتفاق نیفتد و فکر و اندیشه افراد اصلاح نشود، ازدواج آسان پا نخواهد گرفت.
قرایی‌مقدم ادامه داد: در مرحله دوم حذف تجملات فکری و ظاهری قرار دارد. ازدواج آسان یعنی تشریفات را از ازدواج حذف کنیم اما این تشریفات فقط شامل مهریه و بریز و بپاش در مراسم عقد و عروسی نمی‌شود، بلکه معیارهای انتخاب فانتزی هم نوعی تشریفات در ازدواج محسوب می‌شود که شاید نتوان برایش هیچ چاره‌ای اندیشید.

وی تصریح کرد: یکی از مقصرهای اصلی تشریفات حاکم بر زندگی ما، در عملکرد نامناسب رسانه‌هاست. سریال‌ها، فیلم‌های تلویزیونی و حتی برنامه‌های آشپزی به نمایش درآمده در رسانه‌های ملی برای مردم بالای شهر است نه عامه مردم جامعه و همین مسئله برای افراد احساس نیاز می‌کند و مانع از آن می‌شود که زندگی را ساده بگیرند.

این جامعه شناس افزود: در جامعه ما مزاج‌ها تغییر کرده است و متأسفانه به سوی روحیه اشرافی‌گری در حال هدایت است که دلیل پذیرش الگوهای نامناسب و سوق پیدا کردن به خوی اشرافی‌گری، چشم و هم چشمی و خودخواهی‌ها است که نتیجه آن، وجود 12 میلیون جوان در سن ازدواج یا از وقت ازدواج گذشته است که در صورت رعایت نکردن اخلاقیات، هرکدام از این جوانان به بمبی تبدیل می‌شوند که هر لحظه امکان منفجر شدنشان وجود دارد و تبعات آن با اعمال انحرافی، مشکلات اخلاقی و رفتاری نمود پیدا می‌کند.

قرایی مقدم در ادامه حرف‌هایش به پیش نیاز‌های‌‌‌ ترویج ازدواج آسان اشاره کرد و گفت: ابتدا باید پیش نیازهای شکل‌گیری ازدواج تأمین شود تا جوانان به ازدواج فکر کنند. جوانان باید از نظر شغلی و مسکن تأمین شوند تا بعد به فکر تشریفات و مشکلات آن باشند چراکه اشتغال و مسکن مهم‌ترین موانع ازدواج هستند. باید ابتدا زمینه‌های ازدواج را برای جوانان فراهم کرد و بعد از انواع ازدواج که یکی از آنها ازدواج آسان است حرف زد.
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchxmnw.23nqkdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما