تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۲۲
در کارگروه پیش بینی و پیش گیری از گسترش بافت های ناکارآمد مطرح شد؛

زاهدان دومین شهر حاشیه نشین کشور/ آبرسانی و اشتغال مهمترین مشکلات روستاهای سیستان و بلوچستان

در حالی زاهدان به عنوان دومین شهرحاشیه نشین کشور مطرح است که آبرسانی و اشتغال مهمترین مشکلات روستاهای استان پهناور سیستان وبلوچستان محسوب می شوند.
زاهدان دومین شهر حاشیه نشین کشور/ آبرسانی و اشتغال مهمترین مشکلات روستاهای سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، محمدعلی حمیدیان در کار گروه پیش بینی و پیشگیری از گسترش بافت های ناکار آمد شهری استان که در محل مجتمع قضایی شهید نوری زاهدان برگزار شد، افزود: یکی از برنامه ها و اولویت های معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان، جلوگیری از وقوع جرایم است که در زمینه حاشیه نشینان عمده افرادی که مرتکب جرایم می شود و آنجا ساکن هستند، از روستاها به شهرها مهاجرت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه زاهدان دومین حاشیه نشینی را در کشور دارد، ادامه داد: برای بررسی علل مهاجرت باید در مبدا حضور حاشیه نشینان که روستاها می باشند بررسی لازم صورت پذیرد.
وی ادامه داد: براساس گفته مسئولان، در سالهای اخیر خوشبختانه با مهاجرت معکوس افرادی که گذشته در روستاها زندگی می کردند و به شهرها و حاشیه شهرها آمده اند روبرو هستیم و روند بازگشت به روستاها رشد خوبی یافته است.
رئیس دادگاه های عمومی و انقلاب زاهدان تصریح کرد: مدیریت توسعه آب و خاک، ارائه تسهیلات خود اشتغالی، مدیریت خدمات عمرانی و ارتقاء زیرساختهای سبک زندگی و بوم گردی و گردشگری از جمله موارد و مولفه هایی است که باید در روستاها به آنها توجه شود.
وی با اشاره به نیاز توانمندسازی روستائیان، تاکید کرد: کمیته ای در این خصوص در دفتر معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان تشکیل شده است، در حال حاضر با تلاش مسئولان 100روستای سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه گردشگری تعیین شده است که باعث اشتغال قابل توجهی نیز شده است.
وی با بیان این مطلب که عدم موفقیت مجموعه حرکت های ملی به دلیل عدم همگرایی و موازی کاری در کشور است، در خصوص تصرفات اراضی در حاشیه شهرها نیز گفت: افراد متصرف به دادستان عمومی وانقلاب زاهدان معرفی و تحت تعقیب قرارگرفته اند.
آبرسانی و اشتغال مهمترین مشکلات روستاهای سیستان و بلوچستان
مدیرکل امور روستایی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه گفت: آبرسانی و اشتغال مهمترین مشکلات روستاهای استان محسوب می شود.
آرش جمال‌ زهی ‌افزود: شاخص توسعه یافتگی و زیربنایی سیستان و بلوچستان از متوسط کشوری بسیار پایین تر است که می توان از نمونه آنها به شاخص بهرمندی از آب آشامیدنی سالم روستاها اشاره کرد که در استان 63.2و در کشور76.6درصد می باشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر51 درصد جمعیت استان روستایی است و در سالهای اخیر که با افزایش جمعیت در روستاها مواجه هستیم، ادامه داد: 7هزار و 124 روستای دارای سکنه در سیستان و بلوچستان وجود دارد که از این تعداد سه هزار 372 روستا بالای 20 خانوار جمعیت دارد و هزار و 625مورد آن دارای دهیاری می باشد.
وی تصریح کرد: 75 درصد جمعیت روستایی استان تحت پوشش دهیاری ها قرار گرفته اند و در این زمینه طی امسال درخواست مجوز دهیاری برای هزار و 91 روستا از نهادهای مربوطه ارسال شده است که با فعالسازی آنها تعداد روستاهای دارای دهیاری استان به دو هزار و 700 مورد خواهد رسید.
این مسئول خاطر نشان کرد: بیش از 9 هزار و 250 نفر عضو شورا در روستاهای استان داریم که از این  تعداد 500 نفر خانم هستند.
وی گفت: 4/11 دهم درصد مساحت کشور را سیستان و بلوچستان اشغال کرده و  فاصله متوسط روستاها در این خطه از کشور 75 کیلومتر می باشد و این بعد مسافت و  پراکندگی، خدمات رسانی دولت را در به روستاها با مشکل مواجه کرده و در سالهای اخیر نیز تحریم های ظالمانه و کمبود اعتبارات دستگاه های اجرایی باعث بروز مشکلات عدیده ای در این حوزه شده است.
جمال زهی با بیان این مطلب که روستاها کانون تولید هستند و باید از ظرفیت آنها استفاده شود، اضافه کرد: در حال حاضر در حال تکمیل سند توسعه روستایی در استان هستیم و قرارداد آن منعقد و اعتبارش تامین شده و براساس برنامه ریزی انجام شده  تا پایان سال 97 سند جامع توسعه ای روستاهای استان تدوین خواهد شد.
شایان ذکر است در ادامه این جلسه اعضاء به ارائه گزارش عملکرد، پیشنهادات و انتقادات خود پرداختند.
انتهای پیام//
https://www.asrehamoon.ir/vdcgnq9qyak9zw4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما