تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۴۵
رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان:

تصرف اراضی ملی زاهدان در سایه کرونا وسیع تر شد/ مهاجرت بی رویه دلیل گسترش حاشیه نشینی

غلامرضا باغ شیرین گفت: فرآیند تصرف اراضی حاکمیتی نه تنها متوقف نشده، بلکه در سایه کرونا شکل و ابعاد وسیع تری یافته است و فرآیند رشد جمعیتی در روستاهای حاشیه نسبت به شهر زاهدان به دلیل مهاجرت های انبوه و بی رویه ناهمگون است.
تصرف اراضی ملی زاهدان در سایه کرونا وسیع تر شد/ مهاجرت بی رویه دلیل گسترش حاشیه نشینی
به گزارش عصرهامون، غلامرضا باغ شیرین رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان امروز در بازدید از روستای دایی آباد در حاشیه زاهدان و بررسی طرح تجمیع سه روستای دایی آباد، حاجی آباد و خلیل آباد گفت: بازدید میدانی امروز نشان داد فرآیند تصرف اراضی حاکمیتی نه تنها متوقف نشده، بلکه در سایه کرونا شکل و ابعاد وسیع تری یافته است و این موضوع را نمی توان کتمان کرد.

وی بیان کرد: داده های امروز محرز کرد که همفکری، وحدت رویه و فهم مشترکی که نسبت به الزامات و بایسته های قانونی از سوی دستگاه های متولی قانونی مورد نیاز است وجود ندارد و این موارد در صیانت از اراضی و تکریم شهروندان به عنوان ولی نعمتان جامعه مشترک نیست.

این مقام قضایی ادامه داد: داده های جمعیتی این بافت نشان می دهد که فرآیند رشد جمعیتی در این منطقه نسبت به رشد جامعه میزبان یا شهر زاهدان ناهمگون است و این موضوع به دلیل مهاجرت های انبوه و بی رویه شکل گرفته است.

باغ شیرین بیان کرد: علاوه بر این، مشخص شد که حفاظت فیزیکی عرصه ها از سوی نهادهای متولی تعریف سهم و وزن نشده است، خیلی از دستگاه ها به الزامات قانونی خود که در زمینه حریم وجود دارد اشراف نداشتند.

وی اظهار کرد: حداقل به غیر از محدوده 83 هکتاری روستای حاجی آباد در پهنه شمالی، در محدوده دایی آباد در وسعت بیش از 180 هکتار، متاسفانه هیچ حفاظت فیزیکی، نظارت بر ساخت و سازها و پلیس ساختمان را وجود ندارد.

به گفته این مقام قضایی، ساخت و سازهای غیرمجاز بدون حفاظت فیزیکی و گزارش های مردمی انجام می شود و یک شبه بدون الزامات و بایسته های شهرسازی ساخته می شود.
 

تجمیع روستاها با هدف خدمات بهتر و جلوگیری از فعالیت باندهای زمین خواری

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: قطعا در زمینه مدیریت بحران، پیامدهای بعد از تصرف اراضی موثر است، اگر بنیاد مسکن، فرآیند تجمیع روستاها را با هدف ارائه خدمات بهتر و آمایش سرزمینی در پهنه شمالی شهر زاهدان مد نظر قرار دهد لازم است قبل از اینکه نقل و انتقال عرصه های مشخص شود به جد حفاظت و صیانت از اراضی تعیین سهم شود.

باغ شیرین ادامه داد: اگر طرح هادی تعریف شود و تصرف اراضی قبل از اجرای این طرح رخ دهد اساسا بستری برای اجرای طرح هادی نمی ماند و همه این ها می تواند ناخرسندی شهروندان را به همراه داشته باشد.

وی بیان کرد: به علاوه غربالگری شهروندان محق از باندهایی که با نیت های سوء اقدام به زمین خواری کرده و افرادی را اجیر می کنند نیز اولویت است که باید به سرعت انجام شود.

به گفته این مقام قضایی، اولین قدم برای تحقق اهداف تکمیل داده های آماری است، باید مشخص شود در 180 هکتار کنونی چه میزان عرصه حاکمیتی و چه میزان حقیقی و خصوصی است، میزان عرصه های تصرف شده پلاک خالی که می توانیم طرح های خدماتی و عمومی را در آن تعریف کنیم چقدر است، بافت جمعتی منطقه چه میزان بوده و افق طرح هادی چقدر را پوشش می دهد و اینکه آیا شیب رشد جمعیتی اینجا نرمال است یا خیر.

تداوم تصرف اراضی نارضایتی ها را در پی دارد

رئیس اداره پیشگیری‌های امنیتی انتظامی دادگستری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بدون شک با همکاری نهادهای متولی مثل بنیاد مسکن، راه و شهرسازی، اداره کل منابع طبیعی و ثبت اسناد و املاک، شهرداری و دیگر دستگاه های متولی این موضوع را پیگیری می کنیم.

باغ شیرین گفت: مهم ترین موضوع این است که دستگاه های متولی زمین باید به نقش خود بیشتر اشراف داشته باشند و اگر این روند تداوم داشته باشد در بستر عمومی زاهدان علاوه بر اینکه فرآیند زمین خواری را برای عرصه هایی که در پهنه های شمالی تر قرار دارد در آینده تسهیل کند قطعا می تواند نارضایتی هایی را سبب شود که انعکاس آن ها را در بین ساکنان این منطقه امروز مشاهده کردیم.

انتهای پیام/
 
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzn0fnyt0xk6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما