تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۲
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان گفت: به مناسبت هفته منابع طبیعی، 18عنوان برنامه در سطح استان درحال اجرا است.
تدوین سند گیاهان دارویی برای اولین بار در سیستان و بلوچستان/ فرآوری گیاهان دارویی استان در دستور کار اداره منابع طبیعی
به گزارش عصر هامون، عبدالباسط پاکزاد در نشست خبری مدیر کل و معاونین با اصحاب رسانه که در محل این اداره کل برگزار شد، افزود: این برنامه ها از 15تا21اسفندماه جاری درحال برگزاری است.
وی ادامه داد: توزیع نهال رایگان، برگزاری مراسم درختکاری، دیدار با خانواده شهدا و ایثارگران، برگزاری نشست خبری، غرس نهال، شرکت در نمازجمعه، تجلیل و تقدیر از همیاران طبیعت و غیره از جمله مهمترین این برنامه ها می باشد.

تدوین سند گیاهان دارویی استان برای نخستین بار در سیستان و بلوچستان
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: سند گیاهان دارویی استان امسال برای نخستین بار در کشور براساس فرمایشات مقام معظم رهبری(مدظله) در حوزه اقتصاد مقاومتی تدوین شده است.
دکتر مسعود ریگی با بیان اینکه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری با رویکرد برنامه محوری به اجرای برنامه و طرح می پردازد، در خصوص گیاهان دارویی استان گفت: یک برنامه 6ساله که به صورت ریز به ارائه برنامه پرداخته، در زمینه گیاهان دارویی و برای اولین بار در کشور در سیستان و بلوچستان تدوین شده و در صورت وجود اعتبار به اجرای برنامه خواهیم پرداخت.
وی با اشاره به عدم تخصیص حتی یک ریال از اعتبارات ملی و استانی، اظهار کرد: با این وجود نگذاشته ایم هیچکدام از پروژه ها متوقف شود و درحال اجرای پروژه ها می باشیم.
ریگی بیان کرد: این سند در قالب یک برنامه 6 ساله تدوین شده که 48 هزار هکتار از اراضی 15 شهرستان استان را شامل می‌شود و در صورتی که اعتبار آن به تصویب برسد، وارد مرحله اجرا می‌شود.

فرآوری گیاهان دارویی استان در دستور کار این اداره
وی با اشاره به اینکه اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تاکنون اجرای مرحله پایلوت این طرح را با موفقیت به اتمام رسانده، ادامه داد: اجرای این طرح در طول دوره 6 ساله حداقل 70 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و 96 هزار نفر را به طور مستقیم درگیر کار می‌کند.
این مسئول با اشاره به اینکه هزار و 200 گونه گیاهی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که 300 گونه آن دارویی است، افزود: سیستان و بلوچستان پس از استان کردستان دارای بیشترین تنوع گیاهان دارویی است و بیشترین تنوع پوشش گیاهی میان شهرستان‌های استان مربوط به خاش است.
وی تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر گیاهان دارویی سیستان و بلوچستان بیشتر به صورت خام‌فروشی از استان خارج و یا در داخل استان عرضه می شود که امیدواریم با تصویب و اجرایی شدن سند گیاهان دارویی بتوانیم در راستای فرآوری آنها گام برداریم.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان به تدوین سند جامع بیابان‌زدایی سیستان و بلوچستان توسط اداره‌کل منابع طبیعی سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: این سند با توجه به دانش و تجربه بومی و با استعدادسنجی و امکان‌سنجی استانی با جزئیات کامل تدوین شده و کاملاً اجرایی است. این سند یک برنامه 6 ساله است که به 150 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و 156 هزار نفر- روزاتغال‌زایی در پی دارد که تاکنون 460 هزار نفر- روز آن محقق شده است.

سیستان و بلوچستان ده برابر نرم جهانی بیابان دارد
وی خاطر نشان کرد: براساس آمارها سیستان و بلوچستان با5.6میلیون هکتار بیابان، 5برابر نرم کشور و ده برابر نرم جهانی بیابان دارد که از این میزان 28نقطه شامل 1.2میلیون هکتار را نقاط یا کانون های بحرانی تشکیل می دهند و متاسفانه با خشک شدن تالاب هامون که سرمنشا آن نیز کشور افغانستان است، میزان قابل توجهی به این نقاط بحرانی افزوده شده است.
ریگی بیان کرد: بالغ بر 50درصد از جمعیت استان در روستاها زندگی کرده و به طور مستقیم از عرصه های منابع طبیعی ارتزاق می کنند.
وی با اشاره به وجود 3.2میلیون راس دام سبک دراستان، ادامه داد: بالاترین نرخ پرورش شتر و جمعیت آن را در کشور داریم که از عرصه های مرتعی و منابع طبیعی درحال ارتزاق هستند.
وی تصریح کرد: کاشت نهال نیز با توجه به نبود اعتبارات، برای مراقبت و حفاظت از آنها بسیار مشکل است چرا که گیاه و درخت روزانه آب می خواهد و نمی تواند منتظر تخصیص اعتبارات بماند.

رفع تصرف دوهزار و 924 هکتار از اراضی ملی استان
جانشین فرمانده یگان حفاظت سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه با اشاره به رفع تصرفات، گفت: در ۱۱ ماه امسال، دو هزار و ۹۲۴ هکتار از اراضی سیستان و بلوچستان رفع تصرف شده و به انفال تحویل داده شده است.
محمد نورا افزود: این اقدام در راستای حفظ حقوق بیت المال و انفال و جلوگیری تضعیع حقوق دولتی و در اجرای تبصره یک ذیل ماده 55 قانون حفاظت و بهره برداری اراضی ملی و براساس حکم قضایی و با همکاری مراجع قضای، نیروی انتظامی و سایر دستگاه های مرتبط انجام شده است.
وی با اشاره به این نکته که از ابتدای تشکیل یگان حفاظت در استان، تاکنون ۲۵ هزار هکتار از اراضی ملی رفع تصرف شده و به انفال عمومی برگشته است، ادامه داد: براساس این رفع تصرفات و فروش چوب و زعال های کشف شده و جرایم متهمان، 61میلیون تومان به حساب دولت واریز شده است.
وی اظهار کرد: در تمامی نقاط کشور در هر ۵۰ هزار هکتار یک نفر حفاظت از اراضی ملی را برعهده دارد اما در سیستان و بلوچستان هر ۵۰۰ هزار هکتار توسط یک نفر حفاظت می شود که این امر سبب دشواری و سختی بسیار در کار شده است که در این راستا انتظار می رود تعداد نیروها و پرسنل در این زمینه افزایش یابد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjameh.uqe8mzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما