تاریخ انتشار :پنجشنبه ۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۷:۳۲
مدیر اجرایی کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان گفت: رونق تولید ملی به این معنی است که هر منطقه با توجه به قابلیت های که دارد بتواند بهترین برداشت ها را هم از منابع خدادادی و هم از توان شخصی برای آباد سازی محیط و سرزمین خود داشته باشد
به گزارش عصرهامون؛ بهناز امرا در گفت و گو با شستون اظهار کرد: با توجه به موقعیت کنونی  کشور که با مشکلات اقتصادی زیادی در زمینه تولید مواجه است توصیه می شود افرادی که شغلی ندارند، به سراغ مشاغل و کارهایی بروند که نه تنها سرمایه و امکانات بسیار زیادی نیاز ندارد بلکه هم در راستای تولیدات داخلی و اقتصادی باشد و هم درآمد مناسبی را برای خود و خانواده خود کسب خواهند کرد.

وی در تکمیل مطلب فوق افزود: اگر این مشاغل از محصولات بومی و میراث ماندگار گذشتگان باشد قطعا ارزش کار و عمل بیشتر خواهد بود.

برگزاری دوره های توانمند سازی بانوان در راستای رونق تولید
مدیر اجرایی کانون زنان بلوچ شهرستان سراوان ادامه داد: در همین راستا، کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان دوره های آموزشی برای توانمند سازی بانوان خانه دار برگزار کرده که طی آن آموزش های اولیه و پیشرفته دوخت لباس بلوچی به بانوان ارائه شده است.

امرا گفت: با توجه به سنتی بودن پوشش زنان در منطقه بلوچستان و‌ گران بودن دوخت و‌ آماده کردن لباس سنتی، آموزش بانوان جهت آماده سازی این لباس ها کمک بزرگی به اقتصاد بانوان می کند.

وی با بیان اینکه آموزش خیاطی لباس بلوچی که با توجه به مدل های مختلف هم از برنامه های سال جاری می باشد، خاطر نشان کرد: از آنجایی که دانش آموزان توانایی یادگیری بهتری دارند تصمیم بر آن دارند که دوره های آموزشی بیشتری هم در مدارس برپا کنند.

آغاز کلاس های قلاب بافی برای دانش آموزان شهرستان سراوان
مدیر اجرایی کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان تصریح کرد : در حال حاضر اولین دوره های آموزشی قلاب بافی را برای سه کلاس در مدارس سطح شهرستان آغاز کرده اند تا دانش آموزان نیز بتوانند محصولات سنتی و تولیدی خود را در بازار به فروش رسانند و در اقتصاد جامعه نقش آفرینی کنند.

امرا در خصوص شعار سال که با توجه به اهمیت حمایت از تولید داخل توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است، اذعان کرد: رونق تولید ملی به این معنی است که هر منطقه با توجه به قابلیت های که دارد بتواند بهترین برداشت ها را داشته باشد و هم از منابع خدادادی و هم از توان شخصی برای آباد سازی محیط و سرزمین خود استفاده مناسب انجام دهد.


راه اندازی کارگاه اشتغالزایی با استفاده از تلفیق سنت و فرهنگ
وی یادآور شد: هنر بومی و صنایع دستی زنان بلوچ از قدیمی ترین و ماندگارترین هنرهایی است که از نسل های گذشته به دست نسل جدید رسیده که با ایجاد  کارگاه هایی برای  اشتغالزایی می توان  این هنرهای اصیل ایرانی را با ادغام سنت و فرهنگ به صورت پیشرفته تر و مدرن تر نمایان کرد‌.

مدیر اجرایی کانون فرهنگی زنان بلوچ شهرستان سراوان افزود: زنان بلوچ می توانند با ایجاد تعاونی های کوچک و محله ای و یا کارگاه های کوچک آموزشی به هدف رونق تولید برسند و نقش موثر در جامعه ایفا کنند.

وی اضافه کرد: در واقع تلفیق هنر و سنت می تواند یکی از بزرگترین راه های کسب درآمد برای بانوان بلوچ باشد که خوشبختانه تعدادی از بانوان فعال و خوش ذوق بلوچ در این مسیر قدم برداشته اند.

مدیر اجرایی کانون زنان بلوچ شهرستان سراوان ادامه داد: ساخت وسیله های صنایع دستی بومی نظیر سکه دوزی، سوزن دوزی، ساخت بالش و مبل بلوچی، پلیوار دوزی، هویه کاری و قلاب بافی سنتی و‌ مدرن راه های هستند که زنان بلوچ به راحتی می‌توانند با آن کسب درآمد کنند.

درآمد زایی در بازه زمانی کوتاه با کمترین سرمایه توسط بانوان
امرا در تکمیل مطلب فوق، گفت: همچنین بانوان می توانند با کمترین سرمایه و در بازه زمانی اندک موفقیت بیشتری‌ کسب کنند که انتظار می رود نهاد های دولتی و یا مردمی جهت پخش و فروش محصولات با آن همکاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه تا کنون کمک قابل توجهی به زنان سوزن دوز نشده است، تصریح کرد: امید است با تعاونی کوچکی که قصد راه اندازی آن را با هدف فروش و مرکزی برای جهت پیدا کردن مشتری بدون واسطه برای زنانی که با سوزن دوزی خرج منزل فراهم می‌کنند، بتوانند کمکی به زنان جامعه انجام دهند.

مدیر اجرایی کانون زنان بلوچ شهرستان سراوان در پایان خاطر نشان کرد: همچنین تصمیم دارند بانوان سوزن دوز بلوچ که مهارت های خاصی دارند را شناسایی و با همکاری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای حمایت از آنها اقداماتی را انجام دهند‌.


برگزاری سالانه 30 کارگاه آموزشی برای توانمند سازی بانوان شهرستان سراوان
امرا با بیان اینکه در هر سال 30 کارگاه آموزشی با موضوعات مختلف برای بانوان در سطح شهرستان برگزار می کنند، کانون زنان بلوچ شهرستان سراوان با برگزاری دوره های آموزشی برای بانوان سطح شهرستان در سال گذشته، توانسته قدمی در مسیر اشتغالزایی برای بانوان این خطه از کشور انجام دهد.

وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه کریشی یکی از هنرهای زیبای این منطقه محسوب می شود که طرفداران زیادی دارد، مورد استقبال زیای از بانوان قرار گرفته، به همین دلیل در سال جاری اولین کلاس آموزشی برای بانوان شهرستان که از ۱۷ فروردین آغاز شد، کلاس آموزشی کریشی است.

هنرهای دستی منبع درآمد برای بانوان
مدیر اجرایی کانون زنان بلوچ شهرستان سراوان خاطر نشان کرد: از آنجایی که هنر های دستی به یک منبع درآمد مناسب برای بانوان تبدیل شد، در بعضی از هنرهای سنتی و بومی این خطه از کشور، با نوان می توانند با کمترین امکانات بهترین درآمد زایی را داشته و در حوزه اقتصاد نقش آفرینی کنند.

امرا تصریح کرد: امروزه هنرهای دستی همچون سوزن دوزی، سکه دوزی و کریشی با طراحی های نوین، آثار زیبا و منحصر به فردی را به جای گذاشته که در بازارهای خارجی نیز مشتری های خاص خود را پیدا کرده.

وی گفت: همچنین امروزه از سوزن دوزی در لباس های بانوان، دستبند، گوشواره، انگشتر و دستنبد استفاده می کنند که موجب زیبایی و زینت دو چندان زیورآلات بانوان شده که نقش مهمی در رونق اقتصادی می توانند با این شیوه دارد.
 


انتهای پیام/الف.د
https://www.asrehamoon.ir/vdcauwn6w49n6o1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما