تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۰۰
یک معلم سراوانی گفت: حقوق اندک معلمان در مقایسه با سایر کارمندان دولت کفاف گذراندن زندگی آنها را نمی‌دهد، طوری که برخی معلمان مرد سراغ شغل دوم رفته‌اند.
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از شستون، معلمی شغلی است که انبیاء به ارث رسیده و برای بشر به یادگار مانده که به پاس قدر دانی از این والا مقامان در ایران، 12 اردیبهشت ماه نامگذاری شده است.

می توان معلمی را یکی از شغل های سخت اما مهم و تاثیر گذار در جامعه دانست چرا که آموزگاران با آموزش به دانش آموزان می توانند سرنوشت هر کشوری را تغییر دهند.

امام خمینی(ره) در خصوص جایگاه معلم چنین می فرماید: معلم امانت داری اسـت کـه امانت او غیر از همه ی امانت هاست، انسان امانت اوست.

پس نقش سازنده و تاثیرگذار معلمان  ایثار گر در عرصه تعلیم و تربیت که اولین نجواهای نگارش را به دانش آموزان می آموزند، غیر قابل انکار است. 
 
در همین راستا و به مناسبت هفته معلم با  کریم بخش بلوچ زاده یکی از معلمان بلوچ  شهرستان سراوان به گفت  و گو پرداختیم. 

با عرض سلام و ادب و تبریک ایام، ممنون میشیم خودتون رو به طور کامل برای مخاطبین ما معرفی بفرمایید:

من " کریم بخش بلوچ زاده "  دبیر ریاضی آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه هستم و در سال ۱۳۵۷ در سراوان (روستای دشتوک) به دنیا اومدم. 

دوره ابتدایی را در دبستان فلسطین و دوره راهنمایی را در مدرسه طالقانی محمدی گذراندم و در سال سوم راهنمایی بودم که در آزمون ورودی نمونه شرکت کردم و در دبیرستان نمونه امام صادق(ع) زاهدان پذیرفته شدم. 

با توجه به علاقه ای که به ریاضی داشتم در رشته ریاضی فیزیک در این مدرسه دانش آموختم. در آن زمان بهترین مدارس استان یکی دبیرستان دانشگاه و یکی همین دبیرستان نمونه بود و هر دو فقط در زاهدان بودند و در سراوان و دیگر شهرها مدرسه خاص دیگری نبود.

چی شد که شغل معلمی رو انتخاب کردید؟

قبل از اینکه به سوال شما جواب بدهم لازم است که بگویم معلمی شغل نیست معلمی هنر است،هنر آموختن هر آن چه سال ها با سعی و تلاش اندوخته ایم. معلّمی عشقی  الهی و آسمانی است که پروردگار مهربان به انسان اعطا کرده است. معلمی، مهری است که از روز ازل با گل آدمی سرشته شد تا مردم از ظلمات جهل به نور دانایی،رهنمون شوند.

من هم از همان دوران ابتدایی به معلمی علاقه ویژه ای داشتم و دلیلش بیشتر به برکت داشتن معلمان دلسوز و مهربانی بود که داشتم  من وقتی مهر و مهربانی و صفات پسندیده معلمان را دیده بودم شیفته این کار شدم آموختن و آموزاندن را دوست داشتم و این باعث شد به معلمی رو بیاورم.




لطفا برای مخاطبین ما بفرمایید که در چه سالی وارد دانشگاه شدین و چه رشته ای را انتخاب کردید؟ تا چه مقطعی پیش رفتید؟

در سال ۱۳۷۸ در رشته ریاضی وارد دانشگاه شدم و تا مقطع کارشناسی ارشد در رشته ریاضی کاربردی گرایش آنالیز عددی پیش رفتم.

از چه مقطعی شروع به تدریس کردید و در حال حاضر در چه مقطعی تدریس می کنید؟ 

من از همان ابتدا در مقطع دبیرستان تدریس می کردم

از اولین تجربه تدریستون برامون بگین که چه حس و حالی داشتین؟

یادم هست که خیلی خوشحال بودم و در کنار خوشحالی این استرس رو داشتم که جلسه اول اون همه دانش آموز  را چه جور مدیریت کنم تا نظم کلاس برقرار باشد و تدریسم را انجام بدهم ولی وقتی وارد کلاس شدم چون جلسه اول بود بیشتر وقت به معرفی دانش آموزان گذشت و خیلی خوب بود.

به نظر شما وظیفه یه معلم برای شکوفایی استعداد دانش آموزان چی هست؟

شكوفاكردن استعدادهای دانش آموزان یكی از رموز موفقیت معلم است كه باید راه هایی برای شكوفایی پیدا كنند. یكی از بهترین روش های شكوفاكردن استعدادها توجه به افكار و نظرات دانش آموزان است، زیرا هنگامی كه آنها دریابند كه نظرات آنان مورد تجزیه، تحلیل وتوجه قرار می گیرد تلاش خواهند كرد خود را آماده سازند تا در ارائه نظرات خود كمتر مرتكب اشتباه شوند و این عامل موجب توجه بیشتر آنان به درس نیز می شود. راه دیگر پرورش استعداد پاسخ صحیح، دقیق، همراه با عطوفت به پرسش های دانش آموزان است.


در خصوص بهترین و بدترین تجربه تدریسون لطفا توضیح بدین..............

وقتی سخن از بهترين تجربه تدريس به ميان می آيد اولين چيزی كه به ذهنم خطورمی كند آن روش يا روشهايی است (خود ابداعي )كه در كار تدريس به كار گرفته ام  و بهترين نتيجه را در  امر تعليم و تربيت دانش آموزان گرفته ام.

بايد بگويم كه در طي اين چند سال تدريس آشنايی كم و بيش نسبی با روش های ابتدا سنتی و بعد روش هاي فعال و سپس نوين شخصا به اين نتيجه رسيدم كه هيچكدام از اين روش ها نمی تواند روش كامل و جامع و بدون نقصی باشد و به نظر اين حقير بهترين روش را معلم هنرمندی مي تواند بيابد كه ضمن آشنايی با تمامی روش ها و الگوهای تدريس با توجه به خلاقيتی كه دارد با درك زمان، مكان، شرايط و محتوايی كه مي خواهد تدريس نمايد بهترين روش را بكار گيرد كه به نظر من بهترين نمی تواند يكی از آن روش ها و الگوها به تنهايی باشد و هميشه بهترين روش تركيب روش ها و بكارگيری چند روش  است كه با توجه به مزايا و معايت هر كدام از روش ها بتوان به كمك ديگری معايب و نواقص روش قبلی را از ميان برداشت.

به اين ترتيب كه می توان برای تدريس يك موضوع درسی برای هركدام از مراحل تدريس يك يا چند روش را بكار گرفت. حتی می توان با تركيب چندين روش به يك روش جديد دست يافت.

 نمیشه گفت بدترین چون خیلی نتیجه بخش بود و آن مربوط به اوایل معلمی و وقتی هست که در یک مدرسه با دانش آموزانی رشته انسانی ریاضی تدریس می  کردم  که همه اش می پرسیدند این ریاضی در زندگی به چه کار ما می آید و هر چه توضیح کاربردش را می گفتم توجیه نمی شدند و همون شاگردان باعث شدند من کتاب "انفجار ریاضیات"  را خط به خط همراه با کاربرد  آن در زندگی بخوانم و در ادامه تحصیل(تحصیلات تکمیلی)  رشته ریاضی کاربردی بخوانم.



از مشکلات تون،  دغدغه هاتون، خواسته هاتون بگین

مشکلات و دغدغه های من  فقط مختص من نیست همه معلمین در کشور این دغدغه ها را دارند.

 قشر معلم با تمام توان بدون در نظر گرفتن دغدغه های مالی و جسمی در كلاس حاضر می شود و معلم به هنگام ورود به كلاس به قدری دغدغه و مشغله های آموزشی و تربیتی دارد كه مطالبات و مشكلات خود را از یاد می برد اما در هر صورت مسایل معیشتی گریبانگیر این قشر بر امر تعلیم و تربیت چندان هم بی تاثیر نیست.

حقوق اندک معلمان در مقایسه با سایر کارمندان دولت کفاف گذراندن زندگی آنها را نمی‌دهد، طوری که برخی معلمان مرد سراغ شغل دوم رفته‌اند 

باید وضعیت مالی معلمان مطلوب باشد تا آنها مجبور نشوند، برای رفع احتیاجات به کارهای دیگری روی بیاورند و بعد خسته به کلاس‌های درس بروند. به هر حال آ‌نها مجبورند که شغل دوم داشته باشند و این اصلا خوب نیست. باید دغدغه معلمان را کم کنند، از این رو دولت و مجلس باید به فکر این باشند که در حقوق و دستمزد معلمان تغییراتی به وجود بیاورند.

با توجه به اینکه ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد چه مشکلاتی برای شما به وجود اومد؟ 

یکی از مشکلات مهمی که کرونا برای من و همه همکارانم بوجود آورد جدایی بین ما و شاگردان مون بود که این امر هم از لحاظ روحی و هم آموزشی به هر دو طرف خیلی فشار وارد کرد و در ابتدا برای تدریس و آموزش به دانش آموزان مون نگران شدیم مخصوصا با توجه به اینکه در اکثر مدارس بخصوص دانش آموزان نمونه شهید مطهری در اوج کار قرار داشتند.

ولی خدا را شکر با تمهیداتی که مدیریت و کادر این مدرسه و سایر مدارس اندیشیدند با تدریس مجازی و کلاس تلویزیونی و کلاس های رفع اشکال مجازی تا حدودی این مشکل برطرف شد.

من خودم شخصا در این مدت خیلی برای تدریس مجازی و تولید محتوا  برای دانش آموزانم وقت گذاشتم و در این فرایند خیلی آموختم و تجربه های جدیدی کسب کردم.

البته هیچ برنامه ای جای کلاس حضوری را نمی گیرد.

سخن آخر...... 

هر موجودی یک بار متولد می‌شود اما انسان بعد از اینکه یک بار از مادر متولد شد، باید یک بار دیگر خودش، خودش را بزایاند و تولد ثانی داشته باشد.

 تولدثانی به دست که انجام می‌شود؟ به دست معلم.

 یعنی معلم آدمها را تولدی دوباره می‌دهد. با فرهنگ و علم دوباره متولد می‌شوند. با تعلیمات دوباره متولد می‌شوند. این تولد ثانی است.

معلم وقتی که آسودگی خاطر داشته و مشکلات معیشتی نداشته باشد می تواند با پرورش نسل  های آینده تحول بزرگی در جامعه ایجاد کنند. امیدوارم روزی برسد که دولتمردان در مقام عمل تکریم جایگاه معلم  را بدانند.

در آخر از زحمات ارزشمند همه معلمان و اساتید عزیزم که تولد دوباره خودم را مدیون آنها هستم  تشکر و قدردانی می کنم که با دلسوزی به من درس و دانش آموختند. و هفته معلم را به همه معلمین و اساتید در سطح کشور تبریک عرض می کنم.


انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcci1qsi2bqip8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما