تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۵
احمد رضا طاهری گفت: قیام 17 شهریور را می توان به عنوان یکی از نقاط عطف مبارزات مردم علیه ظلم و استبداد دانست که در پایان منجر شد به تغییر ساختار سیاسی کشور از پادشاهی به جمهوری اسلامی شد.
به گزارش عصرهامون؛ احمد رضا طاهری استادیار علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان و کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با شستون بیان کرد: در آن زمان بین مردم و حکومت، خصوصا بین  روحانیون که در جامعه ایران ریشه های محکم داشته اند  و رژیم پهلوی فاصله عمیق ایجاد شده بود، و این فاصله در نهایت باعث شد که مردم با هدایت  روحانیون برجسته و عواملی که از سیاست‌های حکومت پهلوی ناراضی بودند، دست به تظاهرات بزنند.


وی افزود: خود مسئله هفده شهریور شکاف بین مردم و روحانیون را با حکومت  عمیق تر کرد و همچنین موجب شد که گروه‌های مختلف که از مخالفین رژیم پهلوی بشمار می‌رفتند بیشتر به تندروی و افراط گرایی روی آورند. 

استاد یار علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد در تکمیل مطلب فوق اضافه کرد: آنها راههای صلح و سازش با حکومت پهلوی را دیگر موثر نمیدانستند و سرنگونی رژیم را مناسبترین استراتژی می‌دانستند.

طاهری ادامه داد: هر چند آمریکایی ها توصیه ها و مشاوره های مختلفی به شاه می‌دادند اما همه آنها روی این نکته اتفاق نظر داشتند که محمد رضا پهلوی مشروعیت مردمی خود را تقریبا از دست داده است و چنانچه سرکوب معترضان توسط رژیم پهلوی موثر واقع نگردد، آنها نمی‌توانند بیش از این از شاه حمایت کنند و برای حفظ ظاهر خود در نگاه جهانیان مجبور خواهند شد  از حمایت شاه دست بردارند.

وی خاطر نشان کرد: این قیام را می توان به عنوان یکی از نقاط عطف مبارزات مردم علیه ظلم و  استبداد دانست که در پایان منجر شد به تغییر ساختار سیاسی کشور از پادشاهی به جمهوری اسلامی شد. 

به گفته این کارشناس مسائل سیاسی مهمترین درس‌هایی که می‌توان از قیام هفده شهریور آموخت این است که ظلم و ستم هرگز پایدار نمی ماند و بالاخره این مردم هستند که همیشه پیروز خواهند شد، اگرچه که مردم بهای سنگینی ممکن است بپردازند مثل آنچه که در هفده شهریور رخ داد  اما در نهایت برگ برنده با مردم است.

طاهری اذعان کرد: حتی اگر قدرتمندترین کشورها از یک دیکتاتور یا پادشاه که پایگاه مردمی نداشته باشد حمایت کنند، چنین حمایتی تداوم نخواهد داشت و اصل را باید بر محبوبیت مردمی گذاشت، مردمی بودن و محبوبیت امام خمینی (ره) یکی از مهمترین فاکتورهایی بود که انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند. 

وی تصریح کرد: دومین درسی که می‌توان آموخت این است که دولت‌ها و حکومت‌ها در هر جای دنیا که حکمرانی می‌کنند باید سعی کنند که فاصله ها و شکاف‌ها را بین خود و مردم از بین ببرند، شکاف ها اگر عمیق باشند کار  انسجام را بسیار سخت می‌کند.

این کارشناس مسائل سیاسی گفت:  بارها امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری چه در اول انقلاب و چه اکنون در فرمایشات خود به دولت مداران و سیاستمداران توصیه های فراوانی در این زمینه کرده اند، این فرمایشات توام با مطالعه تاریخ مسائل ایران برای سیاستمدارانی که اکنون امور کشور را در دست دارند بسیار حیاتی است.


انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcauon6y49num1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما