تاریخ انتشار :جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۲۳
احمد رضا طاهری گفت: طبیعتاً هر چه همبستگی و اتحاد بین کشورهای مسلمان بیشتر باشد قدرت کشورهای مسلمان در تصمیم گیری های بین المللی بیشتر افزایش می یابد.
به گزارش عصرهامون؛ احمد رضا طاهری کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با شستون بیان کرد: امام خمینی‌‌ ره... در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸، مطابق با 13 رمضان 1399 پس از بمباران جنوب لبنان توسط اسرائیل، طی پیامی از مسلمانان جهان خواست تا آخرین جمعهٔ ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند و در این روز همبستگی خود را در حمایت از «حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین» به نمایش بگذارند.

وی افزود: در بخشی از اعلامیه ایشان‌ اینطور‌ عنوان شده که "جمیع مسلمان جهان را دعوت می کنم که آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است و می تواند تعیین کننده سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد به عنوان روز قدس انتخاب و طی مراسمی همبستگی بین المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین اعلام کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطر نشان کرد: در جایی دیگر عنوان شده که «جمعه آخر ماه مبارک رمضان روز قدس است و در دهه آخر ماه رمضان به احتمال زیاد شب قدر است. شبی است که احیای آن سنت الهی است. روز قدس که همجوار شب قدر است لازم است که در بین مسلمانان احیا شود و مبدأ بیداری و هوشیاری آنان باشد.»

طاهری اضافه کرد: روز قدس برای حمایت از فلسطین و مخالفت با اسرائیل توسط جمهوری اسلامی ایران یک سال پس از انقلاب اسلامی نام‌گذاری شده است. البته مقامات بلند پایه سیاسی ایران چون بنیانگذار انقلاب روز قدس را فراتر از مسئله فلسطین‌ توصیف کرده اند و آن روز را روز قدرت اسلام و حکومت های اسلامی می دانند.

وی ادامه داد: به این نحو که مسلمانان باید دست استکبار را از دخالت در کشورهای اسلامی کوتاه کنند و‌ دنیای اسلامی با تمام کشورهایی که خواهان ضربه زدن به دین و نظام های اسلام هستند مبارزه کنند.

این تحلیل گر مسائل سیاسی گفت: اهمیت و ارزش قدس فقط محدود به ایران نمی شود بلکه در جوامع دیگر نیز این مراسم به طرق مختلف برگزار می شود.

طاهری خاطر نشان کرد: طبیعتاً هر چه همبستگی و اتحاد بین کشورهای مسلمان بیشتر باشد قدرت کشورهای مسلمان در تصمیم گیری های بین المللی بیشتر افزایش می یابد.

وی اذعان کرد: اتحاد کشورهای اسلامی در خاورمیانه باعث می شود که اسراییل یا قدرت‌هایی که از اسراییل حمایت می کنند نتوانند به راحتی سیاست های خود را اعمال کنند، این نکته را نباید فراموش کرد که از طریق تفرقه است که می توان اتحاد و انسجام را در بین کشورهای اسلامی از بین برد، اگر اتحاد در بین دنیای اسلام تضعیف گردد مسلما فرصت قدرت نمایی برای دشمنان اسلام بیشتر فراهم می شود.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه اخیرا شاهد هم‌پیمانی برخی از کشورهای منطقه با رژیم اشغالگر و جنایت کار اسرائیل بودیم، بیان کرد: بسیاری‌ از کارشناسان معتقدند که «این هم‌پیمانی به هرحال برخلاف آرمان های فلسطین است و برای اتحاد دنیای اسلام ضرر دارد.» البته اگر بخواهیم از زاویه دیگر به این مسئله بپردازیم، یکی از پیام های این هم‌پیمانی این است که کشورهای اسلامی در پروژه اتحاد بین خود ضعیف عمل کرده اند. باید بدنبال این گشت که چه عواملی می تواند بین کشورهای اسلامی اتحاد و انسجام بیشتری ایجاد کند. این عوامل را باید تقویت کرد.

انتهای پیام/ https://www.asrehamoon.ir/vdcjoaevvuqet8z.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما