پایگاه خبری تحلیلی عصر هامون 23 اسفند 1401 ساعت 1:10 https://www.asrehamoon.ir/report/157847/شیرینی-آجیل-مراکز-فروش-مجاز-خریداری-کنید-دست-فروشان-غیربهداشتی -------------------------------------------------- خط‌قرمزهای خوراکی‌های نوروزی؛ عنوان : ‏ شیرینی و آجیل را از مراکز فروش مجاز خریداری کنید/ آجیل دست‌فروشان غیربهداشتی است -------------------------------------------------- مشاور تغذیه و رژیم‌های غذایی گفت: شیرینی و آجيل مصرفی خود را از مراکز فروش مجاز خریداری کنید.‏ متن : به گزارش عصرهامون، شیرینی و آجیل در حالی یکی از مهم‌ترین خوراکی‌های زینت‌بخش سفره‌های نوروزی هستند که شرایط ‏نگهداری، نحوه تهیه و فراوری، میزان و نوع رنگ به‌کاررفته و بسیاری از عوامل دیگر در سلامت آنها نقش اساسی دارد که ‏گاهی اوقات سلامت افراد را دست خوش تغییراتی می‌کنند.‏ در این زمینه اغلب شهروندان برای تهیه این دو کالای پرمصرف آن را از دست‌فروشان و یا به‌صورت فله‌ای خریداری می‌کنند ‏که این اقدام گاهی به علت عدم رعایت موازین بهداشتی سلامت فرد را به خطر می‌اندازد این در حالی است که تهیه ‏آجیل بسته‌بندی شده و دارای پروانه بهداشتی ضامن سلامت افراد است.‏ مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیم‌های غذایی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به رونق بازار اقلام خوراکی در آستانه عید ‏نوروز و اینکه یکی از خوراکی‌ها این ایام آجیل و شیرینی است، بیان کرد: شهروندان نباید این دو کالای پرمصرف را از ‏دست‌فروش‌ها تهیه کنند، سلامت محصولات خریداری شده از این طریق به‌هیچ‌عنوان تأیید نمی‌شود.‏     وی با تأکید بر این مطلب که خرید آجیل فله‌ای از دست‌فروشان به‌هیچ‌وجه اقدام درستی نیست، ادامه داد: مردم باید تاحدامکان آجیل ‏را از فروشگاه‌های معتبر که اجناسی باکیفیت مرغوب و تازه عرضه کرده خریداری کنند و‎ ‎هنگام خرید آجیل به‌تازگی آن توجه ‏داشته باشید.‏ این کارشناس با اشاره به اینکه شهروندان هنگام خرید آجیل باید به‌ظاهر آن دقت کنند، گفت: آجیل تازه نباید هیچ‌گونه بوی نامطبوعی ‏مانند بوی ناو ماندگی و یا تندشدگی و ترشیدگی داشته باشد، وجود حفره‌ یا کپک‌زدگی از علائم کهنگی و فساد آن است‎.‎ به گفته وی؛ برای تشخیص وجود رنگ در آجیل، اندکی از آن را برای چند دقیقه در مشت نگه دارید و پس از خالی‌کردن مشت، ‏نگاه کنید آیا پوست کف دستتان رنگی شده یا خیر، یا هنگام مصرف دقت کنید که آیا زبان یا دور لب‌هایتان رنگی می‌شود یا نه؛ ‏توجه داشته باشید که استفاده از رنگ در آجیل به دلیل مضرات آن اکیداً ممنوع است‎.‎ فیروزکوهی افزود: واحدهای تولیدی توسط بازرسان مواد غذایی به طور مستمر بازدید می‌شوند، براین‌اساس آجیل‌های بسته‌بندی ‏کارخانه‌های دارای پروانه اغلب عاری از هرگونه رنگ غیرطبیعی هستند و در صورت نیاز از زعفران و زردچوبه در ایجاد ‏رنگ استفاده می‌کنند.‏     وی در بخش دیگر سخنان خود به توصیه‌هایی پیرامون مصرف آجیل و شیرینی پرداخت و گفت: سعی کنید آجیلی را انتخاب ‌کنید ‏که شور نبوده و کمتر بوداده شده باشد، مصرف این آجیل‌ها برای سالمندان و مبتلایان به فشارخون و سایر بیماری‌های زمینه‌ای ‏بسیار مضر است.‏ وی تصریح کرد: به افراد توصیه می‌شود در خرید شیرینی به بسته‌بندی آن توجه کنند که دارای مجوزهای وزارت بهداشت و ‏علامت استاندارد باشد؛ شهروندان باید از خرید شیرینی از دست‌فروش‌ها به‌شدت خودداری کنید.‏ مشاور تغذیه و رژیم‌های غذایی اظهار کرد:‏‎ ‎نگهداری طولانی آجیل، تغییرات شیمیایی را در پی داشته و باعث ایجاد بوی کهنگی با ‏طعم نامطلوب، تندوتیز می‌شود.‏ لینک‌های مرتبط:   چگونه از حوادث خانه‌تکانی پیشگیری کنیم؟/ جبران انرژی صرف شده از بدن با این خوراکی‌ها بازار نوروز و رمضان در سیستان وبلوچستان زیر ذره بین بازرسان رفت انتهای خبر/ خ