تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۷:۰۰
داس «فقر تجهیزات» بر جان بزرگ‌ترین تولیدکننده خرما کشور؛

روزگار طلای سیاه بلوچستان تیره‌تر از قبل/ اینجا گوش شنوایی نیست

شهردار جالق گفت: از ابتدای سال تا کنون سه هزار و ۵۰۰ نفر نخل خرما بارور و پاجوش در جالق طعمه حریق شدند.
روزگار طلای سیاه بلوچستان تیره‌تر از قبل/ اینجا گوش شنوایی نیست
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از شستون، شهرستان گلشن یکی از مناطقی است که باغات خرما و مزارع کشاورزی به دلیل مساعد بودن آب‌وهوا به‌صورت گسترده وجود دارد و عمده محصول کشاورزی که در این منطقه کشت می‌شود خرما، انگور، انار، زردآلو، بادمجان، گوجه، پیاز و بامیه است.

باغات و مزارع این منطقه به‌صورت سنتی کشت شده که همین امر به دلیل نبود مزارع بین جاده‌ای باعث شده تا هنگام آتش‌سوزی خسارات زیادی به کشاورزان وارد شود و از سوی دیگر اطفای حریق را برای آتش‌نشانان دچار مشکل کند.

از سوی دیگر هرس‌نکردن نخیلات خرما و یا عدم جمع‌آوری شاخ و برگ‌های خشک شده در مزارع کشاورزی نیز به این موضوع دامن زده و باعث شده حجم آتش بیشتر شود.

به گفته شهردار جالق از ابتدای سال تا کنون بیش از ۳۵ مورد آتش‌سوزی رخ‌داده که باتوجه‌به حجم بالای آتش‌سوزی‌ها و مساحت شهرستان گلشن یک ایستگاه آتش‌نشانی پاسخ نیاز این منطقه را نمی‌دهد به همین دلیل نیاز به احداث یک ایستگاه دیگر وجود دارد.

۳۵۰۰ نفر نخل خرما طعمه حریق شد
خسرو دلاوری شهردار جالق در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون به طور تقریبی بیش از ۳۵ مورد آتش‌سوزی نخیلات در سطح شهرستان رخ‌داده که بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر نخل طعمه حریق شدند که هزار و ۵۰۰ نخل بارور و ۲ هزار نفر پاجوش و غیر بارور بوده‌اند.

وی افزود: بیشتر آتش‌سوزی‌ها میان نخیلات و باغات خرما رخ‌داده گاهی اوقات چندین آتش‌سوزی هم‌زمان با هم در چند نقطه از شهر رخ می‌دهد که از توان ما خارج شده است.

شهردار جالق با بیان اینکه روزانه گزارش‌های آتش‌سوزی متعددی دریافت می‌کنیم، ادامه داد: این میزان آتش‌سوزی در سطح جالق بی‌سابقه بوده و عمدی یا غیرعمدی بودن در دست بررسی است.

دلاوری خاطرنشان کرد: یکی از علل آتش‌سوزی باغات و مزارع خرما در گلشن هرس‌نکردن نخیلات است، مردم توجهی به کشاورزی ندارد و بیشتر به شغل‌های دیگر روی آورده‌اند که توجه و فرهنگ‌سازی نشده است.

وی تصریح کرد: شهرداری جالق یک ایستگاه آتش‌نشانی با چهار دستگاه خودرو است که باتوجه‌به میزان بالای آتش‌سوزی در این منطقه جزء یک خودرو دیگر ماشین‌آلات آتش‌نشانی معیوب شده‌اند.

یک ایستگاه آتش‌نشانی پاسخگوی نیاز جالق نیست
شهردار جالق گفت: در طول سال سه مرحله تجهیزات آتش‌نشانی را خریداری و جایگزین وسایل قدیمی می‌کنیم؛ اما میزان بالای آتش‌سوزی در این منطقه توان را از آتش‌نشانان گرفته است.

دلاوری اذعان کرد: یک ایستگاه آتش‌نشانی در شهرستان گلشن باتوجه‌به مساحت پاسخگوی نیاز این منطقه نیست، دهستان کله و دهستان سینوکان و مک سوخته و مناطق مرزی را خدمات‌دهی می‌کنیم؛ اما هم کمبود نیرو و هم کمبود وسایل، تجهیزات و ماشین‌آلات آتش‌نشانی داریم که امید می‌رود ایستگاه دوم برای شهرستان احداث شود.

لازم به ذکر است در گزارشی که از سوی روابط‌عمومی شهرداری جالق در این زمینه منتشر شده میزان خسارات وارده به کشاورزان به طور تقریبی ۴۲۵ میلیون تومان تخمین زده شده است.

انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcdfz0fnyt09n6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما