کمبود سیلندرگاز در سراوان در تمامی فصول سال خودنمایی میکند و اینبار هم پای سودجویان در میان است.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از شستون، سراوان سیستان و بلوچستان از جمله شهرهایی است که مردم آن از داشتن نعمت گاز شهری محروم هستند و این موضوع گاها در فصول مختلف سال خودنمایی میکند.
در گذشته مشکل گاز با فرارسیدن فصل سرما بیشتر نمایان بود و خبرساز میشد؛ اما این بار در فصل گرما مشکلاتی را به وجود آورده است.
طبق تماس شماری از شهروندان با خبرنگار ما و گلایه در خصوص اینکه سیلندر گاز در شهرستان با سختی تهیه میشود و یا اینکه شرکت در ساعات اولیه صبح اعلام میکند گاز تمام شد، خبرنگار ما موضوع را در تماس تلفنی با فرماندار سراوان پیگیری کرد.
سعید تجلیلی، فرماندار سراوان با اشاره به تغییراتی که در وضعیت توزیع سیلندر گاز رخ داده بیان کرد: در وضعیت توزیع گاز تغییراتی اتفاق افتاده و آن اینکه بهصورت الکترونیکی سهمیهای برای تمامی ارگانهای اداری و آموزشی و نظامی و حوزههای علمیه در نظر گرفته شده است که باید در سامانه ثبتنام کنند تا گاز به آنها تعلق بگیرد.
وی افزود: در حوزه سراوان حدود هشتاد درصد شرکتها در زمینه الکترونیکی ثبتنام را انجام داده و برخی از شرکتها همچنان ثبتنام نکردهاند که تذکرات لازم به آنها داده شده و در صورت عدم ثبتنام در چند روز آتی منجر به کسر از امتیاز شده و سهمیه آنها شامل دیگر شرکتهای فعال اختصاص مییابد. اگر نیاز باشد آن شرکت پلمب میشود؛ زیرا این سیاستی است که دولت در حوزه گاز انجام داده و یکی از ثمرات آن این است که مردم بنا بر نیاز خودشان گاز را دریافت میکنند و از هرگونه قاچاق سیلندر گاز و انتقال آنها به آنسوی مرز جلوگیری میشود.
فرماندار سراوان ادامه داد: بنا بر تدابیری که در شورای اداری اندیشیده شد به انتظامی تأکید کردیم تا در گدار ناهوک و پاسگاههایی که در سطح شهرستان سراوان وجود دارد، کپسولهایی که به سمت مرز میروند بايد با نامه باشند در غیر اين صورت از خروج آنها جلوگیری شود، ضمن آنکه بخشی از گاز و کپسولهای گازی شهر سراوان به سمت گلشن میرفت که در حال حاضر شهرستان گلشن تأسیسات توزیع گاز را دارد و اجازه بارکردن کپسول از سراوان به سمت گلشن دیگر وجود ندارد.
تجلیلی اضافه کرد: در خصوص روستای ناهوک که جزء بخش مرکزی سراوان است، نیاز آنجا یک الی ۲ ماشین زامياد است که ما به حوزه اقتصادی نامه زدیم تا به نیروی انتظامی اعلام و اجازه تردد داده شود، در شهرهای بم پشت و مهرگان نیز از خروج کپسولهای گاز با کمک نیروی زمینی سپاه جلوگیری میشود.
وی گفت: در شهرستان طبق آمار غیررسمی جمعیتی بالغ بر ۲۰ الی ۳۰ هزار نفر اتباع بیگانه سکنا دارند که مشکلاتی را در این منطقه در خصوص صفوف نان، کپسول، نفت و سوخت به دنبال داشته است، آنها میتوانند با مراجعه به دفتر امور اتباع مهاجرین خارجی، سهمیه خودشان را دریافت کنند.
فرماندار سراوان تصریح کرد: مشکل دیگر که در این منطقه وجود دارد بسیاری از خودروهایی که در سراوان فعالیت دارند و یا حمل بار انجام میدهند با فروختن کارت سوخت اقدام به نصب باک الپیجی کردهاند که باعث بالارفتن مصرف گاز و تضییع حق مردم شدهاند.
تجلیلی ادامه داد: امسال سرانه گاز شهرستان حداقل ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش سهمیه داشته اما در چند مقطع اتفاقاتی رخ داد از قبیل سرمای زیاد، بارندگی و انسداد مسیرها که با مشکل مواجه شدیم و بخشی دیگر مربوط به حوزه حمل فرآوردههای گازی میشد که کرایه حمل گاز بسیار پایین بود؛ اما با پیگیریهایی که از طریق شرکتها صورت گرفت باعث افزایش نرخ حمل شد.
وی اذعان کرد: باتوجهبه فصل تابستان نباید مشکلات گازی داشته باشیم؛ اما اگر مشکلی اعلام شود حتماً بررسی میکنیم؛ اما باتوجهبه سیاست الکترونیکی شدن گاز قطعاً به رفع بسیاری از مشکلات کمک خواهد کرد و تنها مشکل ما بحث قاچاق است.
فرماندار سراوان گفت: در حال حاضر طبق گزارش شجاعی مدیرکل امور اقتصادی استانداری در خصوص الکترونیکی شدن گاز تا کنون ۵۳ درصد محقق شده، مردم از طریق همان کارتهای نفت میتوانند به شرکتهای گاز مراجعه و ماهانه سهمیه چهار کپسول را دریافت کنند.
تجلیلی افزود: ثبتنام در سامانه برای مصرفکنندگان عمده اعم از ارگانهای نظامی و آموزشی و برخی ادارات، از طریق کارتهای نفت که پیشبینی شده اقدام کنند.
وی بیان کرد: صبح در شرکتها اعلام میشود گاز تمام شد؛ اما شب در همه مکان دلالان؛ سیلندر گاز دارند که با تکمیل اجرای اين طرح این مشکلات رفع میشود.
فرماندار سراوان گفت: در فصل تابستان ماهانه چهار کپسول سهمیه مردم است که با رسیدن فصل زمستان احتمال افزایش این سهمیه وجود دارد، مردم هم اگر شکایتی داشتند حتماً به اداره صنعت و معدن و یا فرمانداری مراجعه کنند تا مشکلشان پیگیری شود.