امام رضا علیه السلام منشا خیر و برکت مادی و معنوی برای همیشه تاریخ است.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، آخرین روز ماه صفر است، ماهی که در روزهای پایانی آن به واسطه رحلت پیامبر مهربانیها و شهادت دومین اختر تابناک امامت و ولایت غمی بزرگ عاشقان اهل بیت (ع) را فرا میگیرد و اما امروز غوغایی عجیب به واسطه شهادت امام رضا (ع) نه تنها در مشهد الرضا بلکه در بین همه مسلمانان جهان برپاست.
امروز خیلی از مسلمانان به بارگاه منور رضوی چشم دوختهاند و دل عاشقشان به سوی بقیع و گنبد خضرا پر کشیده است، اما هستند کسانی که چشم انتظار دیدار دوباره حرم ثامن الحجج هستند و قلبشان برای زیارت دوباره میتپد.
همانهایی که در شهر و دیارشان لباس عزا بر تن کوچه و خیابانها کردهاند و در دلهایشان غوغایی عجیب در غم شهادت امام مهربانیها برپاست، امامی که زندگیاش سراسر عشق است و درس زندگی، امام معصومی که اخلاق و رفتارش بر اساس منش پیامبر مکرم اسلام (ص) بود و بهترین الگوی مرد و زن ایرانی و فراتر از آن همه مسلمانان جهان است.
علم بیپایان امام هشتم عامل رسوایی دشمنان
حجتالاسلاموالمسلمین هادی بامری، کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: وجود مقدس ائمه اطهار (ص) و به ویژه حضرت علی بن موسی الرضا (ع) منشا خیر و برکت مادی و معنوی است و این خیر و برکت جاری و برای همیشه تاریخ وجود دارد.
وی افزود: شیوه برخورد مناسب با مردم و داشتن حسن خلق و ادب و احترام و تواضع، از نقاط قوّت و الهام بخش در زندگی معصومین است و امام رضا علیه السلام نیز در برخورد با مسلمانان و حتی مخالفان و دشمنان که در جبهه مقابل ایشان قرار داشتند با تدبیر و اخلاق حسنه که ویژه ائمه بزرگوار بود، وارد میشدند.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: زندگی و سیره حضرت امام رضا (ع) مثل اجداد طاهرینش بر اساس اسلام و قرآن بوده و زندگانی آنان بهترین الگو برای همه مسلمانان و به ویژه پیروان ائمه اطهار (ع) است، ایشان در علوم مختلف سرآمد بوده و هر آنچه که امامان قبل از ایشان داشتهاند به آن حضرت رسیده است.
وی تاکید کرد: امام هشتم شاگردان بسیار زیادی تربیت و چهره واقعی دشمنان اسلام را معرفی کرده بود و بسیاری از این شاگردان در عصر خود سرآمد بودند، مأمون عباسی که از وجود امام رضا علیه السلام در مدینه احساس خطر میکرد با مشورت و نقشه اطرافیان خود آن حضرت را به طوس که آن زمان مرکز خلافت عباسیان بود، فراخواند.
حجتالاسلاموالمسلمین بامری ادامه داد: امام رضا (ع) در ابتدا با این تصمیم حاکم ظالم عباسی مخالفت کرد، اما به اجبار ماموران مأمون راهی سرزمین ایران شد که در این سفر اتفاقات بسیار زیادی رخ داد، که سرگذشت آن در کتب مختلف ذکر شده است.
وی اذعان کرد: مأمون عباسی با طرح و نقشه قبلی ولایت حکومت خود را به امام رضا علیه السلام پیشنهاد داد که با مخالف آن حضرت همراه بود اما با پافشاری این حاکم عباسی ولایت را به شرط اینکه هیچ دخالتی در تصمیمات نداشته باشد، قبول کرد.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: سرانجام مأمون این حاکم فاسد و ظالم عباسی که از وجود مبارک امام رضا علیه السلام به شدت احساس نگرانی میکرد، ایشان را با طرح قبلی در اواخر ماه صفر به شهادت رساند.
امام هشتم (ع) نماد کرامت است
وی با اشاره به اینکه امام هشتم (ع) نماد کرامت است، بیان کرد: از وجود مبارک حضرت رضا علیه السلام در کتابهای عصر غیبت صغری، یعنی نزدیک به روزگار امام یازدهم، روایتی نقل شده که متن روایت نشان میدهد امام خطابشان به همه انسانهاست؛ ائمه ما این امید را داشتند که یک روزی سخنان عرشی و ملکوتیشان به همه مردم دنیا برسد که این موضوع به تدریج در حال محقق شدن است.
حجتالاسلاموالمسلمین بامری با بیان اینکه دیگر قارهای نمانده که شیعه را نشناسند، کم هم نیستند کسانی که با فرهنگ اهل بیت (ع) آشنا شدند، افزود: دوره امامت امام رضا (ع) بیست سال طول کشید و ۳۰ صفر در سن ۵۵ سالگی در طوس مظلومانه به شهادت رسید.
وی خاطر نشان کرد: عشق ایرانیان به امام هشتم حضرت رضا (ع) یک عشق تمام نشدنی است، ثامن الحجج (ع) نماد مهربانی بوده و به امام رئوف شهرت دارد که زبان زد خاص و عام است.