به همت دولت سیزدهم جهش قابلتوجهی در حوزه ساختوساز مدارس در سیستان و بلوچستان صورتگرفته است.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، سیستان و بلوچستان در جنوب شرق ایران بهعنوان پهناورترین استان کشور قرار دارد، به لحاظ وسعت زیاد و پراکندگی که شهرها و روستاهای آن دارد و کمتوجهی که درگذشتههای دور به این استان شد باعث شده است تا از لحاظ توسعه فضاهای آموزشی در سطح پایین کشور قرار گیرد.
در سالهای اخیر با ورود خیرین مدرسهساز به موضوع ساختوساز مدارس نهضت مدرسهسازی در این استان شتاب قابلتوجهی گرفت.
سالانه چندین مدرسه مجهز به تجهیزات و امکانات روز در جایجای این استان به بهرهبرداری میرسد، اما با همه این اقدامات برخی از مناطق روستایی استان هستند که از نبود فضاهای آموزشی غیر استاندار و قدیمی رنج میبرند.
بیش از ۷۰ درصد فضاهای آموزشی را خیرین ساختهاند
به گفته وزیر آموزشوپرورش در سیستان و بلوچستان بیش از ۷۰ درصد فضاهای آموزشی را خیرین ساختهاند که جای قدردانی و ستایش از نگاه بلند این عزیزان دارد و امید است این مهم استمرار و توسعه و تقویت یابد.
صحرایی افزود: در حوزه ساختوساز فضاهای آموزشی این استان تبدیل به کارگاه مدرسهسازی شده و اعداد و ارقام ساخت کلاس درس، بسیار امیدوارکننده و نویدبخش آیندهای روشن است.
وی تصریح کرد: برای توسعه و افزایش فضاهای آموزشی استاندارد امسال بیش از ۱۰۰ مدرسه کانکسی سیستان و بلوچستان را با مدارس جدید جایگزین کردیم.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم موتور نهضت مدرسهسازی شتاب بیشتری به خود گرفته است بهطوریکه به گفته مسئولین دستاندرکار بالاترین رقم اعتبار در حوزه فضاهای آموزشی در بین استانهای کشور امسال به سیستان و بلوچستان اختصاصیافته است.
مدیرکل آموزشوپرورش سیستان و بلوچستان نیز از ساخت بیش از ۳ هزار کلاس درس در ۲ سال اخیر از محل اعتبارات دولتی، مشارکتی و آورده خیران، مؤسسات و مجموعههای خیریه در این استان خبر داد و گفت: اختصاص ۲ ردیف اعتباری برای ساخت مدرسه در استان یکی از برنامههای اجرایی مثبت دولت سیزدهم به این منطقه بوده که خود نوید روزهای متفاوتی در مدرسهسازی در این مناطق است.
بروشکی با بیان اینکه هم اکنون ۵۱۳ مدرسه در قالب ۲ هزار و ۱۳۱ کلاس درس در سیستان و بلوچستان در حال ساخت است، افزود: نگاه ویژه دولت سیزدهم به مناطق کمبرخوردار در تأمین فضاهای آموزشی جای قدردانی دارد.
وی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی مشارکت و آورده خیران در توسعه فضاهای آموزشی، ورزشی و تربیتی و تحقق موضوع مدرسهسازی و مدرسه یاری در ۲ سال اخیر نسبت به سالهای گذشته گفت: در سال ۱۴۰۱ میزان مشارکت خیران در زمینه مدرسهسازی و مدرسه یاری به ۳۵۰ میلیارد تومان در استان رسیده است.
وی تصریح کرد: در سال تحصیلی جدید پیش بینی میشود قریب به ۹۰۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل شوند و کار تربیت این تعداد دانش آموز را قریب به ۴۹ هزار نیرو در جای جای استان بر عهده خواهند داشت.
بیش از یک هزار کلاس درس آماده بهرهبرداری است
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان نیز بیان کرد: با نگاه ویژه دولت سیزدهم، اعتبارات حوزه نوسازی این استان در یکساله گذشته رشد ۱۰۰درصدی داشته است که البته مشارکت و همراهی خیران هم بسیار چشمگیر بوده است.
میثم لک زایی با تأکید بر اینکه بالاترین رقم اعتباری در حوزه فضاهای آموزشی به سیستان و بلوچستان اختصاصیافته است افزود: در ۶ماهه نخست سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۶۸ کلاس درس با اعتبار یک هزار و ۶۰۸ میلیارد ریال ساخته شده که این تعداد مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به ۸۰۱ کلاس با اعتبار ۳ هزار و ۵۰۶ میلیارد ریال افزایشیافته است.
وی ادامه داد: امسال نیز موفق شدهایم بیش از ۱۰۰ کلاس درس استاندارد را در هفته دولت افتتاح و در اختیار دانشآموزان قرار دهیم.
لک زایی ادامه داد: در تلاشیم در سال جاری یک هزار و ۵۰۰ کلاس درس در این استان آماده بهرهبرداری شود.
باتوجهبه رشد چشمگیر جمعیت دانشآموزی سیستان و بلوچستان در مقایسه با دیگر استانها میتوان گفت کار در حوزه ساختوساز و تأمین نیاز کلاس درس در این استان سخت و دشوار است؛ اما با حمایت دولت و همکاری چشمگیر خیران در تلاشیم هیچ کودکی در استان بهخاطر کمبود مدرسه از تحصیل باز نماند.