شاعر سیستان و بلوچستان گفت: حمایت از آثار فرهنگی منجر به ترویج فرهنگ و تربیت نسلها میشود.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از زاهدنیوز، شعر در همه بخشهای زندگی انسانها در تمام ادوار تاریخ جایی داشته است بهخصوص در فرهنگ ایرانی نقش پررنگی دارد از قدیمالایام فرهنگ شعر و ادبیات در گوشهگوشه سرزمینمان جای گرفته است.
شعر اگر حکمت و روشنگری است شاعر وارث پیغمبری است این جمله اهمیت و جایگاه والای شاعر و کسانی که سعی در زنده نگهداشتن فرهنگ جامعه دارند را نشان میدهد شاید مشغلههای روزمره باعث شود از این مقوله فاصله گیریم؛ ولی این واقعیت انکارناپذیر است که ما ذاتاً به شعر و ادبیات علاقهمند هستیم.
محمد میر در گفتگو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: عشق و علاقه به شعر باعث شد که بعد از تحصیل در رشته زیستشناسی به زبان و ادبیات فارسی رویآورم و در این رشته تحصیل کردم و بعد از گذشت دو دهه فعالیت ادبی در زمینه شعر فارسی و شعر گویشی آثار مختلفی را به ثمر رساندهام.
وی افزود: آذرماه سال گذشته در همایش شعر که در رودبار جنوب برگزار شد رتبه اول را کسب کردم در زمینه شعر سه کتاب که نتیجه سالها زحمت و علاقه قلبی به ادبیات فارسی است تحت عنوان سرما گرفتگان زمینهای دوردست، فاختههای اردیبهشت، پرنده در بشقاب را به چاپ رساندهام.
شاعر استان تصریح کرد: ذائقه مردم ایران به سمتوسوی رسانههای صوتی و تصویری گرایش دارد، صدا و تصویر حرف اول را میزند در بحث شعر و داستان نهتنها در سیستان و بلوچستان بلکه در تمام کشور استقبال در این زمینه بیشتر به سمت اقشار خاص رفته است و مردم کموبیش استقبال میکنند.
وی افزود: مثل زمانهای گذشته که شاهنامهخوانی و فرهنگ شعر و ادبیات در جامعه رواج داشت شاهد آن نیستیم دیگر در دورهمیها و جمعهای خانوادگی شاهنامهخوانی رواجی ندارد درگذشته در دورهمیهای خانوادگی توسط بزرگان این اشعار خوانده میشد که متأسفانه لذتهای گذشته خاطره شده است.
میر تشریح کرد: نهادها و ارگانها مختلفی سعی در زنده نگهداشتن این فرهنگ هستند سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی زابل برای اولینبار انجمنهای روستایی را راهاندازی کرده است که تاکنون ۱۹ نقال و شاهنامهخوان را پرورش داده است که اجراهایی در سطح کشوری دارند و در این زمینه مقامهایی نیز کسب کردند.
وی گفت: بهگونهای که انتظار میرود شعر و داستان مخاطب ندارد اگر برای مباحث فکری در زندگی جایگاه قائل باشیم ورود به این زمینه خیلی سخت نیست؛ مثلاً روزانه برای خریدهای مختلف هزینه میکنیم میتوانیم برای مباحث فرهنگ و تربیت نسلها از کتابهایی که نویسندگان و شعرای آنها سالها زمان گذاشتند حمایت کنیم اگر واقعاً اهمیت قائل باشیم سخت نیست.
شاعر فاختههای اردیبهشت اذعان کرد: همانند زمانهای خیلی دور در دوران معاصر نیز شعرها و شعرای قوی داریم؛ مثلاً اخوان ثالث، نیما یوشیج و... که از شعرای معاصر هستند و آثار آنان زبانزد خاص و عام است زبان و ادبیات ما صیقل یافته و سادهتر شده که با زبان گذشته متفاوت است.
وی مطرح کرد: اکنون در دوره کثرت شاعر و شعر هستیم اگر درگذشته در منطقهای تعداد اندک شاعر داشتیم در زمان حال همان منطقه تعداد خیلی بیشتری شاعر دارد زمان حال دوره کثرت شاعر و شعر است و باید منتظر باشیم تا از بین آثاری که خلق میشوند آثار برجستهتر خود را نشان دهند و از بین آثار ضعیف قد کشند و دیده شوند.