توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای خلیج فارس، سیستان و بلوچستان دروازه تجارت با عمان میشود.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، کشور عمان از گذشتههای دور روابط تجاری و سیاسی مناسبی با ایران دارد ازاینرو، صادرات به عمان، مورد استقبال اکثر تاجران و بازرگانان ایرانی بوده و این کشور همواره تمایل خود را برای تجارت با ایران و ایجاد روابط دوستانه نشان داده است.
تجارت ایران و عمان در پنج سال اخیر نشاندهنده روند صعودی صادرات و واردات و نیز مثبتبودن تراز تجاری ایران با این کشور بوده است و در میان کشورهای حوزه خلیجفارس، رتبه بالا را دارا است؛ اما میتوان با راهبردهای مناسب ظرفیت برای توسعه روابط اقتصادی را تقویت و گسترش داد.
وجود همبستگی و همکاری اقتصادی میان دو دولت ایران و عمان، علاوه بر منافعی که میتواند برای دو طرف داشته باشد، در درازمدت میتواند الگوی خوبی برای دیگر همسایگان به جهت گسترش همکاریهای اقتصادی و بهتبع آن سیاسی و امنیتی باشد.
این افزایش سطح همکاریها که بر پایه همکاریهای اقتصادی بنا میشود، در درازمدت میتواند نویدبخش منطقهای امنتر و کم تنش تر باشد.
ایران و عمان باتوجهبه نیازهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی خود باید روابط خود را بهخصوص در بخش اقتصادی ارتقا دهند و از فرصتهای توسعهای پیش روی خود در جهت همکاری با یکدیگر بهره برند.
مراودات تجاری با کشور عمان افزایش مییابد
ایرج حسنپور، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان که بهعنوان رئیس هیئت تجاری این استان به کشور عمان اعزام شده است در حاشیه این سفر گفت: مراودات تجاری، سرمایهگذاری در بخشهای مختلف، برگزاری نمایشگاههای تخصصی با کشور عمان افزایش مییابد.
وی افزود: جلسات مختلف در قالب کارگروههای تخصصی باهدف توسعه روابط اقتصادی، تجاری، معدنی، سرمایهگذاری و برگزاری نمایشگاههای مشترک در مسقط و چابهار، ایجاد پارک علم و فناوری عمان در چابهار و پارک علم و فناوری ایران در مسقط، راهاندازی خط کشتیرانی مسافری و باری چابهار مسقط گفتگو شد.
وی ادامه داد: همچنین بازدید از مراکز صنعتی و فرصتهای سرمایهگذاری در عمان، نمایشگاه مواد غذایی و سلامت و شرکتهای دانشبنیان و دیدار با مقامات اقتصادی و سرمایهگذاران این کشور انجام پذیرفت.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در ادامه کارگروههای تخصصی رئیس و نایبرئیس خانه معدن استان با معاون صنعت و تجارت عمان و همچنین جلسهای با حضور مدیرکل بنادر و دریانوردی استان و مدیران گروه لجستیکی ASYD کشور عمان برگزار شد.
وی افزود: طی برگزاری جلسه مشترک با گروه لجستیکی ASYAD کشور عمان ظرفیتهای تجاری و بندری استان سیستان و بلوچستان و بندر چابهار تشریح و زمینههای همکاری لجستیکی بنادر استان و شرکت اسیاد مورد بررسی قرار گرفت.
حسنپور گفت: در دیدار مشترک رئیس خانه معدن استان با مسئولین صنعت و معدن عمان فرصتهای سرمایهگذاری دوجانبه در بخش صنایع معدنی مورد ارزیابی قرار گرفت.
مدیرکل صمت سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: راهبری برنامه جامع لجستیک کشور عمان (SOLS) و راهبری ترمینالهای بندری بنادر سویق، سلطان قابوس، دقم، صحار و مدیریت بندر خشک خزایین عمان توسط گروه لجستیکی ASYAD انجام میشود و همچنین بهصورت کارشناسی و فنی موارد همکاریهای مشترک و راههای افزایش مراودات تجاری و رفع موانع و مشکلات بهتفصیل بحثوبررسی شد.