تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۱:۵۸
محبت امام عسکری (ع) در سن جوانی آن‌چنان در قلوب مردم جای داشت که می‌تواند الگوی همهٔ مؤمنان، بخصوص جوانان باشد.
سیره اخلاقی امام حسن عسکری (ع) بهترین الگوی برای جوانان است
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون امام حسن عسکری علیه‌السلام در هشتم ربیع‌الثانی سال ۲۳۲ در مدینه به دنیا آمدند، نام حضرت، حسن و معروف‌ترین لقب ایشان زکی و عسکری، کنیه‌شان ابا محمد، نام پدر علی و نام مادر حُدیثه است.
 
این امام بزرگوار ۲۸ سال عمر کردند و مدت امامت ایشان ۶ سال است، در نهایت در ۸ ربیع‌الاول سال ۲۶۰ هجری به شهادت رسیدند و محل دفنشان در سامرا است.
 
امام حسن عسکری در سن جوانی، توانست آن‌چنان در قلوب مردم راه یابد که جوانان همواره یک الگوی واضح در پیش چشمان خود داشتند و به گاه خطر از همان الگوهای رفتاری و سیاسی و اجتماعی بهره می‌بردند.
 
حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد محمودی کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار ما با تسلیت ایام شهادت امام حسن عسکری (ع) بیان کرد: امام عسکری (ع) از جوان‌ترین ائمه شیعه بودند و باتوجه‌به اینکه عمر ایشان کوتاه بود، اما برکتی که از وجودشان بر عالم اسلام و خلقت تابید، تا ابد ماندگار خواهد بود بیان کرد: آن حضرت نمونه یک جوان بااراده، هدف‌مند، باانگیزه و موفق است و می‌تواند الگوی کاملی برای همه جوانان مسلمان باشد.
 
محمودی افزود: امام حسن عسکری در سن جوانی، توانست آن‌چنان در قلوب مردم راه یابد که جوانان همواره یک الگوی کامل و واضح در پیش چشمان خود داشتند و به گاه خطر از همان الگوهای رفتاری و سیاسی و اجتماعی بهره می‌بردند.
 
وی با اشاره به اینکه دوران امامت امام حسن عسکری (ع) روزگار حساسی بود تصریح کرد: امام حسن عسکری (ع) در مدت شش سال امامت خود عمر شریفشان را در سامرا شهری نظامی و تحت تدابیر شدید امنیتی در پرخفقان‌ترین دوران خلافت بنی‌عباس گذراندند.
 
این کارشناس امور دین ادامه داد: این مشکلات به‌هیچ‌عنوان نتوانست جلوی فعالیت‌های گسترده امام حسن عسکری (ع) را بگیرد و یا خللی حتی در انجام وظایف امامت ایشان ایجاد کند.
 
وی با اشاره به اینکه حاکمان مستبد عباسی به‌خوبی آگاهی داشتند که مردم در انتظار امامی هستند که از آن با عنوان قائم و منجی یاد می‌شود ادامه داد: از جمله اقدامات مهم امام حسن عسکری (ع)، در زمینه‌سازی غیبت امام‌زمان (عج)، طرح پیشاپیش مسئله غیبت بود، ایشان در مواردی غیبت فرزندشان را که جانشین پس از خودشان محسوب می‌شد خبر دادند و این‌گونه مردم و جامعه را برای پذیرش غیبت آماده کردند.
 
وی گفت: خلفای عباسی از نفوذ و موقعیت اجتماعی امام نگران بودند رفت‌وآمد شیعیان به منزل امام را کاملاً زیر نظر داشتند و درصدد بودند که اگر حضرت مهدی (عج) متولد شد در همان کودکی به شهادت برسانند غافل از اینکه خدایی که موسی (ع) را از دست فرعون نجات داد حضرت مهدی (عج) را هم از شر خلفای عباسی نجات می‌دهد.
 
محمودی با اشاره به اینکه آغاز امامت امام‌زمان (عج) آغاز روشنایی بر جهان اسلام است، تصریح کرد: یاران واقعی این حضرت ویژگی‌هایی دارند، کسی که می‌خواهد جزو اصحاب امام‌زمان (عج) باشد باید دارای رفتار و کردار خاصی داشته باشد، عمل به واجبات و ترک محرمات اولین رفتار مهم فرد منتظر است که باید همواره رعایت کند.
 
وی افزود: پیشوایان معصوم معروف به صفات خاصی هستند؛ مثلاً امام حسن مجتبی (ع) را کریم اهل‌بیت می‌دانیم، امام حسن عسکری (ع) نیز معروف به هیبت علمی هستند که در هر مجلس و محفلی که وارد می‌شدند آن نورانیت و هیبت علم و آگاهی ایشان باعث می‌شد مخالفین حتی توان بحث علمی نداشته باشند.
 
وی خاطرنشان کرد: یکی از خصلت‌ها و ویژگی‌های امام حسن عسکری علیهم‌السلام انس باخدا است، باتوجه‌به اینکه مهم‌ترین دوران شاکله شخصیتی هر انسان جوانی است اگر یک جوان زندگی خود را با زندگی امام حسن عسکری (ع) و امام جواد (ع) گره بزند مسلماً در معاشرت، بندگی و تعامل با مردم موفق خواهد بود.
 
محمودی گفت: امام حسن عسکری (ع) نقش بی‌بدیلی در معرفی موضوع مهدویت داشتند و تلاش‌های بسیاری را برای معرفی امام عصر و تبیین غیبت طولانی آخرین حجت الهی بر روی زمین داشتند تا جامعه اسلامی آن روز را برای غیبت امام‌زمان (عج) آماده کنند و شیعیان بدانند که امام عصر در پشت پرده غیب قرار خواهد گرفت و مردم از عنایات امام‌زمان در زمان غیبت بهره‌مند خواهند شد و به امت اسلامی سفارش کرده که باایمان و اعتقاد معرفت‌شناسی خود را افزایش دهند و برای فرج امام عصر دعا کنند.
 
انتهای خبر/ س
  https://asrehamoon.ir/vdchqxnzk23n-wd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما