باتوجهبه اهمیت بهداشت دهان و دندان در سلامت جامعه این امر در دستور کار جدی مدارس قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون، بهداشت دهان و دندان نقش مهمی بر سلامت و تندرستی بدن دارد. عدم بهکارگیری راهکارهای اصولی حفظ بهداشت دهان و دندان نهتنها به حفظ سلامت دندان و لثه آسیب وارد میکند، بلکه میتواند ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان و دیابت نیز تا حد زیادی افزایش دهد.
در تأمین سلامت دندانپزشکی توجه به امر پیشگیری و بهداشت، مقدم بر درمان است. عدم آگاهی و نداشتن آموزش بهداشت، عدم پیشگیری و غفلت افراد باعث افزایش بیماریهای پوسیدگی دندانی میشود.
سلامت دهان و دندان چند ویژگی خاص دارد که مهمترین آن این است که بیش از ۹۰ درصد افراد جامعه بهنوعی درگیر یک مشکل مشخص در دهان و دندان خود هستند.
برای پیشگیری از مشکلات دهان و دندان در بزرگسالی نیاز است تا آموزشهای لازم از دوران کودکی به افراد آموزش داده شود.
بر اساس آمار بهدستآمده در سنین ۵ تا ۶ سالگی ۵ دندانشیری خراب در دهان کودکان وجود دارد که این تعداد در ۱۲ سالگی دو دندان و تا ۱۵ سالگی ۳/۵ دندان دائمی را شامل میشود.
باتوجهبه اهمیت بهداشت دهان و دندان در سلامت دانشآموزان تفاهمنامه همکاری مشترک در برنامه سلامت دهان و دانشآموزان به امضای وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و آموزشوپرورش رسیده است.
جهت ارزیابی این تفاهمنامه مشترک دو شاخص بالینی و غیربالینی مشخص و تأکید شده است تا در نخست وضعیت پوسیدگی دندان بهعنوان یک بیماری شایع مورد اندازهگیری قرار گیرد و میزان آن کاهش داده شود.
آغاز فرایند اجرای برنامه بهداشت دهان و دندان دانشآموزان
سعیدمحمد شهنوازی رئیس گروه سلامت دهان و دندان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دراینرابطه بیان کرد: توجه به نقش مهم سلامت دهان و دندان در سلامت عمومی و افزایش کیفیت زندگی افراد، بهویژه اهمیت سلامت دهان و دندان در دانشآموزان، نوعی سرمایهگذاری برای نسلهای آینده محسوب میشود.
وی افزود: برنامه سلامت دهان و دندان دانشآموزان با ۴ رویکرد آموزش و ارتقای سواد سلامت، پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان، ارائه خدمات بهداشتی درمانی، معاینه و آموزش بهداشت، فلورایدتراپی، فیشورسیلانت، جرمگیری، کشیدن و ترمیم دندان و انجام پژوهشهای کاربردی سلامتمحور در مدارس، در پی پاسخگویی به نیاز به انجام مداخلات سلامتی در گروه سنی ۶ تا ۱۴ساله انجام میشود.
رئیس گروه سلامت دهان و دندان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: فرایند اجرای برنامه بهداشت دهان و دندان دانشآموزان با همکاری اداره کل آموزشوپرورش سیستان و بلوچستان باهدف افزایش شاخص بهداشت دهان و دندان DMFT در استان آغاز و جامعه هدف این برنامه دانشآموزان ۶ تا ۱۴ سال خواهند بود.