تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۳۴
برای نخستین‌بار در سیستان و بلوچستان:

کم تهاجمی‌ترین جراحی سنگ کلیه در زاهدان انجام شد

رئیس بیمارستان علی ابن ابی‌طالب (ع) زاهدان گفت: برای نخستین‌بار در سیستان و بلوچستان کم تهاجمی‌ترین عمل جراحی سنگ کلیه بر روی دختربچه ۹ساله سراوانی در این بیمارستان انجام شد.
کم تهاجمی‌ترین جراحی سنگ کلیه در زاهدان انجام شد
به گزارش پایگاه خبری عصرهامون به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان امیر گرگی بیان کرد: دختر ۹ساله ساکن شهرستان سراوان با عفونت شدید کلیه و دو کلیه سنگ‌ساز، برای مداوا به زاهدان سفرکرده بود که پس از انجام معاینه و کارهای تشخیصی، جراحی با روش PCNL که کم تهاجمی‌ترین عمل جراحی محسوب می‌شود برای این بیمار در نظر گرفته و خوشبختانه با موفقیت انجام شد.
 
وی با بیان اینکه در این روش جراحی سنگ کلیه از طریق پوست انجام می‌شود و در نهایت فقط یک بخیه به‌جای ۲۰ بخیه نیاز دارد ادامه داد: این روش درمانی برای نخستین‌بار در سیستان و بلوچستان صورت گرفت به‌طوری‌که تا کنون این درمان به روش جراحی باز انجام می‌شد و یا خانواده‌ها برای انجام عمل کم تهاجم، مجبور به سفر به استان‌های دیگر بودند.
 
رئیس بیمارستان علی ابن ابی‌طالب (ع) زاهدان گفت: ایجاد سنگ کلیه در کودکان ناشی از تغییر عادات غذایی، به‌ویژه افزایش میزان سدیم از طریق مصرف غذاهای فراوری شده و نمک خوراکی، عوامل ژنتیکی و کمبود آب در بدن است.
 
وی به خانواده‌ها توصیه کرد جهت پیشگیری از سنگ کلیه، باید از میوه و سبزی‌ها تازه بیشتر استفاده شود و ورزش و تحرک فیزیکی در برنامه روزمره کودکان قرار گیرد و آب و مایعات غیرنقدی بیشتری را در طول روز استفاده کنند، عادات بدغذایی کودکان خود را تغییر دهند و رژیم غذایی سالمی برای آنان تدارک ببینید و از مصرف غذاهای فراوری شده و فست‌فودها پرهیز کنند.
 
گرگیچ افزود: سال‌ها برای درمان فرد مبتلا به سنگ کلیه از روش‌های جراحی باز استفاده می‌شد؛ ولی با توسعه علوم پزشکی در حال حاضر یکی از کم تهاجمی‌ترین عمل‌های جراحی سنگ کلیه در بیمارستان علی ابن ابی‌طالب (ع) زاهدان انجام می‌شود.
 
وی اظهار کرد: عمل PCNL یک روش جراحی کم تهاجم و شامل ایجاد یک برش کوچک در ناحیه پشت برای دسترسی به کلیه است. در طول این عمل یک لوله کوچک به کلیه وارد و از لیزر یا انرژی پنوماتیک برای شکستن سنگ‌ها به قطعات کوچک استفاده می‌شود سپس این قطعات با یک سبد کوچک یا ساکشن خارج می‌شوند.
 
رئیس بیمارستان علی ابن ابی‌طالب (ع) زاهدان گفت: این عمل معمولاً دو تا سه ساعت طول می‌کشد و تحت بیهوشی عمومی پیش می‌رود و پس از جراحی، بیمار جهت بهبود کامل چند روز در بیمارستان بستری می‌شود.
 
انتهای خبر/ س
  https://asrehamoon.ir/vdceve8zfjh8pzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما