تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ ساعت ۰۰:۳۹
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان:

رسالت نخبگان در انتخابات پیش‌رو امیدآفرینی است

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: برای یک انتخاب درست از مجموعه که شامل بزرگان، علما، نخبگان، دانشگاهیان هستند، می‌توانیم برای حل مشکلات جامعه و انتخاب جوانان متخصص و نخبه کمک بگیریم.
رسالت نخبگان در انتخابات پیش‌رو امیدآفرینی است
سعید خسروی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: ما باید همیشه این سؤال را ذهن خود داشته باشیم که آیا حال جامعه، شهر یا استان ما خوب است، به لحاظ کیفی نمی‌شود صفر یا صد از میزان رضایت به جامع داشته باشیم و ما باید طیفی به این منظر نگاه کنیم، وقتی طیفی به جامعه نگاه کنیم و میزان رضایت خودمان را از شهرمان در نظر می‌گیریم و اگر حالمان خوب نیست یا کمتر خوب است اولین خروجی آن انتخاب نماینده شهر یا استان است که آن را انتخاب کرده‌ایم.
 
 وی افزود: ما در جامعه باید تعامل و گفت‌وگو کنیم و پایه گفت‌وگو سؤال است و با بی‌احترامی نیست و باید تحمل شنیدن را تمرین کنیم و اگر تحمل شنیدن را نداریم جامعه به تعالی نمی‌رسد.
 
 قوانین باید برای حل مشکلات مردم باشد

 خسروی تصریح کرد: ما باید یک قانون بگذاریم که خیرخواه عامه مردم و هوای مستضعف، قشر پایین و پابرهنه را هم داشته باشد؛ ولی آیا آن نماینده نسبتی با این موضوع دارد و کاری در این باره انجام داده است؟و اینکه بگوییم بله آن نماینده وزارت‌خانه مربوطه را تحت شدیدترین انتقادها قرار داده است این اصل نیست و فرع است؛ ولی آلان جای اصل‌وفرع جابه‌جاشده، اصل زمانی بوده است که نماینده به آن قانونی رأی مثبت داده است و آن را امضا زده و غفلت نموده است و دولت همان کاری که نماینده به آن رأی داده را انجام می‌دهد.
 
 وی ادامه داد: رسانه یا برنامه‌های مختلف سعی دارند به مردم نشان دهند فردی که به مجلس می‌رود چه وظایفی دارد، وظیفه‌شناسی یکی از بخش‌های شناخت است؛ نهادها ادارات و ارگان‌ها اینها وظیفه آگاهی‌رسانی به شهروندان را دارند، شهروند وقتی آگاهی داشته باشد و بداند که وظیفه نماینده قانون‌گذاری است که مسائل را حل کند آیا قانونی گذاشته است مشکل شهر را حل کند و آیا دنبال آن مسئله در کمیسیون بوده است.
 
 حضور نماینده در اجتماع فقط برای رأی نباشد

عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان تشریح کرد: نماینده باید سال‌به‌سال فعالیتش را طوری برنامه‌ریزی شود که فعالیتش با سال آخر یکی باشد؛ یعنی حضور در اجتماع نه اینکه وقتی رأی لازمه را کسب کرد پیدایش نشود تا چهار سال بعد و هیچ پاسخگویی و برنامه‌ای برای مردم نداشته باشد و همچنین هیچ جلسه‌ای با نخبگان نداشته و هیچ اطلاعی از پدیده‌های سیاسی، اجتماعی، امنیتی اتفاق افتاده در حوزه انتخابی خود را نداشته باشد.
 
 وی در خصوص افراد جدید و جوان که کاندید می‌شوند افزود: ممکن است سابقه نمایندگی یا داشتن سمت مدیرتی هم ندارند باید به این افراد هم فرصت داد چه‌بسا اینها توانایی و تخصص بیشتری نسبت به نمایندگان قبل داشته باشند؛ نمایندگان قبل هم به‌عنوان مشاور به افراد جدید که توانایی و لیاقت دارند کمک کنند همان‌طور که نسل وزرای ما به دهه شصت وارد شده ولی نمایندگان مجلس همان نسل قبل هستند و مردم ما فکر می‌کنند هرچه سن بیشتر باشد نماینده می‌تواند بهتر عمل کند.

 برای یک انتخاب درست با نخبه‌ها و دانشگاه تعامل داشته باشید

 خسروی ادامه داد: برای انتخاب یک مجموعه شامل بزرگان، علما، نخبگان و دانشگاهیان می‌توانند در بستر جامعه به ما کمک کنند، قطعاً در دانشگاه در تعامل با نخبگان و اساتید دانشگاهی است و بدنه جامعه از طریق دانشگاه مرتبط می‌شود و از بدنه دانشگاه نخبگان با جامعه ارتباط می‌گیرند و نقش نخبگان در آگاهی‌بخشی به‌شدت اهمیت دارد و همچنین نقش نخبگان در سلامت انتخاب نیز بسیار مهم است.
 
 وی با اشاره به اینکه نخبگان صرفاً کسانی که تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک دارند محسوب نمی‌شوند بیان کرد: چه‌بسا یک پیر خردورز که در جامعه تجربه زیادی داشته هم می‌تواند به‌عنوان یک نخبه عمل کند یا به‌عنوان‌مثال فردی که در شغلی اعتباری کسب کرده و در یک صنعت توانسته اتفاقات خوبی رقم بزند و همچنین آن فردی می‌تواند به‌عنوان یک آدم تأثیرگذار ورود بکند که اطلاعات و آگاهی هم داشته باشد.
 
عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: جامعه وقتی اجتماع انسانی دارند که شناخت افراد جامعه را شکل می‌دهد و این افراد هستند که شناخت را شکل می‌دهند و باید حداقل‌ها در جامعه محقق شده باشد و جامعه‌ای که درگیر حداقل‌های زندگی و معیشت باشد نمی‌تواند فرصت شناخت پیدا کند.
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcdj90f9yt09n6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما