کمبود برخی امکانات و کادر درمان یکی از مشکلات پیشروی بیمارستان امید مهرستان است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیمارستان امید بیمارستانی درمانی واقع در شهر مهرستان، سیستان و بلوچستان است که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر است، این بیمارستان علاوه بر شهروندان مهرستانی مراجعهکنندگان دیگری از بخشهای پسکوه، کنت، هیدوچ شهرستان سیب سوران و کافه بلوچی شهرستان سرباز بهصورت روزانه دارد که حجم مراجعین در طول ماه به بیش از ۱۰ هزار نفر میرسد، و فقط بخش زایمان بیمارستان در ماه ۴۰۰ الی ۵۰۰ مراجعهکننده دارد.
بلوچ زهی شهروند مهرستانی از کمبود پزشک و تخت در این بیمارستان گلایه کرد و گفت: باتوجهبه تعداد مراجعهکنندگان امکانات درمانی جوابگوی نیاز این جمعیت نیست.
وی ادامه داد: این بیمارستان نیاز به افزایش کادر درمانی و افزایش امکانات بهداشت و درمان دارد.
دهقانی یکی از شهروندان مهرستانی که مبتلا به تالاسمی نیز است، در خصوص دریافت خون و خدمات پزشکی به خبرنگار عصرهامون بیان کرد: با توجه به بیماری که دارم باید در هفته چند نوبت خون دریافت کنم و از آنجایی که در بیمارستان امید این امکان فراهم نیست مجبور هستم به شهرهای سراوان و ایرانشهر بروم که با توجه به بعد مسافت و بیماری که دارم این امر برای من بسیار مشکل است.
نداشتن چارت سازمانی بیمارستان علت کمبودها
عبدالرئوف بختیاری، رئیس بیمارستان امید شهرستان مهرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: بیمارستان امید با ۶۴ تخت مصوب و ۴۰ تخت فعال، شامل بخشهای اورژانس داخلی، اطفال، رادیولوژی، زنان و زایشگاه، دیالیز، تالاسمی و آزمایشگاه و کلینیک خدمات درمانی است.
وی افزود: علاوه بر جمعیت ۱۰۰ هزارنفری مهرستان بخشی از جمعیت شهرهای سرباز و سیب و سوران و بخشهای تابعه آن شامل کنت، هیدوچ و بخش پسکوه خدمات درمانی دریافت میکنند و جمعیتی بیشتر از ۱۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار میدهد.
رئیس بیمارستان امید شهرستان مهرستان با اشاره به اینکه بخش اورژانس این بیمارستان دارای ۶ پزشک عمومی است تصریح کرد: در سه نوبت صبح، عصر، شب بهصورت شبانهروزی در حال ارائه خدمت به مردم هستند و ماهیانه ۱۰ هزار ویزیت و مراجعه به اورژانس انجام میشود.
وی ادامه داد: سه پزشک، متخصص داخلی، زنان و زایمان و رادیولوژی در کلینیک های تخصصی از شنبه تا چهارشنبه حداقل هزار ویزیت تخصصی انجام میدهند؛ علاوهبرآن در بخشهای داخلی و زنان برحسب نیاز و به تشخیص پزشک بستری بیمار نیز انجام میشود.
بختیاری با اشاره به اینکه بخش زایشگاه بهصورت شبانهروزی فعال است اذعان کرد: با میانگین ۳۰۰ زایمان، شهرستان مهرستان نرخ اول رشد باروری در استان را دارد.
وی گفت: بخش آزمایشگاه در تمام ایام هفته فعال و در ماه حدود ۳ هزار پذیرش دارد همچنین در بخش دیالیز بالغ بر ۲۰ بیمار دیالیزی در طول هفته خدمات دریافت میکنند.
رئیس بیمارستان امید شهرستان مهرستان با اشاره به اینکه بخش تالاسمی از نیازهای این شهرستان است اظهار کرد: روز جهانی تالاسمی در این ماه و با همکاری علوم پزشکی ایرانشهر، سازمان انتقال خون استان و خیرین که ساختمان این بخش خیر ساز است افتتاح شد و در حال حاضر بالغ بر ۱۰۰ بیمار تالاسمی خدمت دریافت میکنند.
وی با اشاره به کمبودهای بیمارستان امید از نداشتن چارت سازمانی، کمبود تختهای بیمارستانی، کمبود کادر درمان و نیروی خدماتی، کمبود فضای فیزیکی ونیز کمبود پزشک متخصص گفت: تختهای بیمارستانی باتوجهبه سرانه کشوری یکهشتم بهازای هر هزار نفر این تعداد تخت پاسخگوی نیاز جمعیت نمیباشد و نیاز به ۲۰۰ تخت درمانی در مجموع است.
بختیاری افزود: چارت سازمانی بیمارستان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در حال پیگیری از وزارت بهداشت و درمان است که با به سرانجام آن شاهد رفعشدن بسیاری از کمبودها خصوصاً در زمینه نیروی درمانی و خدماتی، تجهیزات و تختهای بیمارستانی و توسعه فضای فیزیکی خواهیم بود.
وی در پایان گفت: پروژهٔ ساختمان اورژانس مهرستان با پیشرفت فیزیکی ۸۰درصد در حال انجام است باتوجهبه قول مساعد استاندار در بازدید اخیر و مساعدت همهجانبه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر بهزودی شاهد افتتاح و بهرهبرداری از آن خواهیم بود و کمبود کادر درمان و نیروی خدماتی بهزودی با همکاری مجموعه علوم پزشکی ایرانشهر مرتفع خواهد شد.