تبیین اهمیت حضور مردم در عرصه تعیین سرنوشت کشور یکی از اصلیترین راهها برای افزایش مشارکت مردم در انتخابات است.
به گزارش پایگاه خبری «عصرهامون»، یکی از اصلیترین میدانهای حضور مردم برای نقشآفرینی طی سالهای پس از انقلاب انتخابات بوده که مردم با حضور قدرتمند و باشکوه در آن اثبات کردهاند که این نظام مبتنی بر مردمسالاری دینی است.
از طرفی شرکت در انتخابات مایه شکست توطئههای دشمن در ایجاد یاس و ناامیدی در کشور است. حال کشور در شرایطی در آستانه انتخابات قرارگرفته که دشمن در سالهای اخیر تمام تلاش خود را در یک جنگ روانی برای دلسرد کردن مردم در عرصه انتخابات انجام داده است؛ اما تاریخ نشان میدهد این بار هم این نقشهها با شکست روبرو شده و مردم دوباره نقشی مهم در اداره امور کشور ایفا خواهند کرد.
انتخابات باتوجهبه حساسیت و اهمیت بسیار بالایی که برای جمهوری اسلامی دارد، بسیار پر اهمیت است و حضور پرشور ملت ایران در این انتخابات میتواند مهر تایید دیگری بر همراهی مردم با نظام باشد.
دلایل اهمیت انتخابات برای کشور
محبعلی رهدار از اساتید دانشگاه سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» با اشاره به اهمیت مشارکت در انتخابات در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیان کرد: یکی از اصلیترین میدانهای حضور مردم برای نقشآفرینی انتخابات است که مردم با حضور قدرتمند و باشکوه، نشان میدهند که در نهایت بلوغ اجتماعی و سیاسی هستند.
وی افزود: هر فردی در مورد رشد و پیشرفت جامعه مسئول است؛ چراکه هم حق وهم وظیفه است.
رهدار تصریح کرد: مشارکت فراگیر ازآنجاکه فرصت رشد همگانی و برابر استعدادها است، عین عدالت است و چون نظارت جمعی را افزایش میدهد قطعاً کاهنده فساد است و قدرت توزیع عادلانهای پیدا میکند و شفافیت به اوج میرسد.
وی با بیان اینکه شکلگیری گفتگوی اجتماعی و مشارکت مردم، اعتماد عمومی را در جامعه افزایش میدهد، خاطرنشان کرد: فضا که مثبت شود ظرفیتها بر همافزا میشود. البته مشارکت باید در همه سطوح اعم از تصمیمگیری، مطالبهگری، نظارت و اجرا دنبال شود. مردم باید اعتماد شوند تا اعتماد کنند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در فضای مشارکت فرصت برای کاهش تعارضات اجتماعی و افزایش وحدت اجتماعی فراهم میشود. فرصت احساس نیاز به یکدیگر و افزایش هماهنگی و بهرهوری پیدا میشود.
وی مردمیسازی و مشارکت مردم را در کاهش اشتباهات و سوگیری تصمیمگیریها مؤثر دانست و گفت: با مشارکت مردم هر کسی نقطهضعف دیگری را برطرف میکند. با به میدان آمدن ظرفیتهای مردمی کارآمدی برای حل مسائل کشور افزایش مییابد.
رهدار اذعان کرد: شرکت گسترده و حداکثری مردم در انتخابات بستر را برای بهترشدن سرنوشت جمعی فراهم میکند و مشارکت مردم در انتخابات باید حداکثری با رقابت و امنیت سالم برگزار شود.
وی بیان کرد: سلامت روانی جامعه در سایه مشارکت فراگیر با شکلگیری انسانهای سازگارتر، تفاسیر مشابه، ذهنیتهای مشترک و جامعه همگراتر ارتقا پیدا میکند.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: سیره امامین انقلاب هم همواره تأکید بر اهمیت مشارکت مردم و برگزاری انتخابات بوده است و تأکید کردهاند که نهتنها جمهوریت بلکه اسلامیت نظام هم وابسته به انتخابات است و هرگونه تبلیغ علیه مشارکت مردم را مخالفت با ایران، اسلام و جمهوری اسلامی دانستهاند.