رئیسجمهور شهید به وعده خود برای تأمین آب پایدار و وابسته نبودن به کشور همسایه جامه عمل پوشاند و در این راستا طرحهای بسیار بزرگ آبرسانی از جمله افتتاح بزرگترین آبشیرینکن سیستان و بلوچستان را به مردم استان هدیه داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، رئیسجمهور شهید در اولین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان در شهرستان هیرمند روستای ملاعلی در تاریخ یازدهم شهریور ۱۴۰۰ در بین مردم این روستا بیان کرد: مشکل کمآبی و بیآبی این منطقه را تهدید میکند و ما باید آن را به یک فرصت تبدیل کنیم که منطقه هم از نظر تأمین آب کشاورزی و هم شرب بهرهمند باشد.
رئیسجمهور شهید به وعده خود برای تأمین آب پایدار و بدون وابستگی سیستان و بلوچستان به کشور همسایه جامه عمل پوشاند.
اما مشیت الهی بر آن شد که ایشان برای بهرهبرداری از این طرحهای بزرگ آبرسانی در جمع مردم قدرشناس مردم استان حضور نداشته باشد.
اکنون با نام شهدای خدمت، طرحهای استان به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان افتتاح میشود؛ بهرهبرداری از طرح جامع آبرسانی شهدای خدمت برای تضمین پایدار آب آشامیدنی زاهدان و سیستان در زمان بیسابقه کمتر از ۸ ماه یکی از طرحهای به بهرهبرداری رسیده است.
همچنین احداث ایستگاه بزرگ پمپاژ و ۲۰ کیلومتر خط انتقال آب به سیستان به ظرفیت نهایی یک هزار و ۱۰۰ لیتر بر ثانیه در کمتر از سه ماه، آبگیری سد شهری کور و آبرسانی به شهر هیدوچ از سد ماشکید علیا و تأمین آب ۴۰ روستا از سد کهیر، افتتاح نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی میله نادر، افتتاح واحدهای گازی نیروگاه زاهدان به ظرفیت ۱۲۶ مگاوات است.
احداث و توسعه خطوط و پستهای برق فوق توزیع از شمال تا جنوب استان، تأمین آب شرب ۷۵ روستای دیگر در قالب ادامه طرح جهادی آبرسانی به یک هزار و ۷۵۱ روستای استان، بهرهبرداری از ۳ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی حمایتی مجموعه از طرحهایی برای مردم نجیب استان که برای ادامه زندگی نشاط و بالندگی و آسودگی خاطر داشته باشند.
افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب در شبانهروز
علیرضا قاسمی مدیرعامل آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سیستان که نامش به خشکسالی گرهخورده است و آبهای آن منطقه شور است؛ اندک آبی در بیابان هم غنیمت است و در این راستا ۲۹ حلقه چاه در دست اجرا قرار گرفته است که حدود ۱۰ حلقه وارد مدار شده و تحویل شبکه آب و فاضلاب استان گردیده که در حال استفاده در روستاها است.
وی افزود: اما وقتی این منطقه همنشین دریا است نباید از آن غافل شد؛ در سال ۱۴۰۱ طرحی برای ایمنسازی سیستان و شهرستان زاهدان در صورت نبود آب برای وابسته نبودن به چاه نیمهها در وزارت نیرو مطرح شد؛ زیرا در سه سال متوالی گذشته از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ هیچ آبی از سمت کشور همسایه وارد چاه نیمهها نشده است.
مدیرکل آب و فاضلاب استان تصریح کرد: نصب و راهاندازی دستگاه آبشیرینکن ۷۰۰ کیلومتر دورتر از دریا صورتگرفته که توانسته ظرف ۶ ماه کل این مجموعه هم از نظر مهندسی، طراحی، خرید و نصب تجهیزات احداث شود؛ بعد از عید وارد مرحله پیش راهاندازی و راهاندازی شده که حدود یک ماه آماده راهاندازی و افتتاح این طرح هستیم.
وی ادامه داد: این پروژه تنش آبی در شمال و مرکز استان را پایان میدهد و حیات و ماندگاری مردم به حیات این پروژه بستگی دارد؛ پس به دستور رئیسجمهور باید در کمترین زمان ممکن آماده میشود.
قاسمی عنوان کرد: تمام نیروهای انسانی در این پروژه در دو نوبتکاری فعال بودند مخصوصاً در تأمین تجهیز به صورتهای خاص که گاهی حتی با هواپیما تجهیزات را به این مکان منتقل میکردند که پروژه را بهموقع به اتمام برسانند.
مدیرکل آب و فاضلاب استان تشریح کرد: در این پروژه با ایجاد واحدهای نمکزدایی و تهیه پمپهای فشارقوی آب خام را به آب شرب تبدیل کرده و این پروژه ۱۰۰ هزار مترمکعب است و بزرگترین پروژه فراساحلی آبشیرینکن با تکنولوژی روز دنیا است که به بهرهبرداری میرسد.
وی در خصوص اعتبار این پروژه بیان کرد: ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار در بخش تأمین آب که حفر و تجهیز چاه است و تجهیز آبشیرینکن هزینه شده است که ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه در بخش آبشیرینکن و یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در بخش حفر و تجهیز چاه، جمعآوری خطوط انتقال و بخش برق چاهها هزینه شده است.
قاسمی در پایان خاطرنشان کرد: باهمت دولت سیزدهم دیگر در این منطقه صحبت از کمبود آب نیست و امروز صحبت توسعه استان با تحقق وعدههای دیگر از دولت سیزدهم است؛ و در این راستا مسیر خدمترسانی دولت متفاوت است؛ یعنی همین که از دل یک بیابان آب سالم به منزل مردم میرسد.