تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۳۴
 عضو هیئت‌علمی دانشگاه گفت: شاخص‌های مهم شخصیتی شهید رئیسی طبق فرمایش مقام معظم رهبری؛ ایشان شخصی پرکار و فعال، عزیز بودن به جهت کرامت بخشیدن به مردم، معتقد به اصول و مبانی انقلاب و در مرزبندی با دشمنان صریح‌اللهجه بودند.  
شهید رئیسی در راستای مبانی انقلاب حرکت کرد
سعید خسروی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون»، بیان کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ یک مثلث شخصیتی به مردم درباره مشخصات شاخص شهید رئیسی ترسیم کردند. اولین ضلع شخصیتی شهید، مغتنم شمردن ایشان؛ و دومین ضلع شخصیتی ایشان، عزیز بودن و سومین ضلع شخصیتی شهید، پر کار بودن است.
 
 شهید رئیسی برای کشور غنیمت بود و در راستای مبانی انقلاب حرکت کرد
 وی با بیان اینکه هر کدام از این شاخص‌ها، افق‌های جدیدی را باز می‌کند؛ افزود: وقتی مقام معظم رهبری می‌فرمایند «مغتنم» یعنی اینکه این فرد برای کشور غنیمت بود ازاین‌حیث که راهبردهای ایشان در راستای سیاست‌های نظام دنبال و اجرا می‌شد و هیچ تعارضی شکل نمی‌گرفت و کاملاً هم‌سوی با اصول پیشرفت کشور و مبانی انقلاب بود؛ در واقع یک‌دستی راهبردی داشته است. مسبوق به سابقه است که رئیس‌جمهوری درگذشته رویکردی اتخاذ می‌کرد در تعارض با مبانی انقلاب!
 
 عضو هیئت‌علمی دانشگاه تصریح کرد: اما در دولت آقای رئیسی یک‌دستی و یک‌سویی در اتخاذ تصمیمات با سیاست‌های کلان کشور را به‌وضوح احساس می‌کردیم و رهبری هم درباره این شخصیت از واژه مغتنم استفاده می‌کرد که در راستای آرمان‌های انقلاب اسلامی قدم برمی‌داشتند و دولتی یک‌دست داشتند.
 
 رئیسی به دلیل تکریم‌کردن مردم، عزیز شد
 وی در بخش دوم به عزت و عزیز بودن شهید اشاره می‌کند؛ و ادامه داد: به کسی عزیز می‌گویند که دوست‌داشتنی و دارای جایگاه والا و بالایی است؛ و حال چه کسی دارای جایگاه بالایی است، کسی که پرکار و فعال است؛ کسی که کاری انجام می‌دهد فاعل می‌گویند اما «فعال» به کسی می‌گویند که در فضای کار قرار می‌گیرد و یک کار را انجام می‌دهد و در دل آن کار، چندین کار دیگر را پیگیر می‌شود؛ بدون اینکه به آن دستوری داده شود و خودشان فعالانه بدون دستور و درخواست کارها را پیگیری می‌کردند.
 
 از خصوصیات شهید رئیسی برای انتخاب فرد اصلح الگو بگیرید
 خسروی در خصوص اینکه مقام معظم رهبری از این کلمات و واژه‌ها سخن می‌گویند در گفتن چنین ویژگی‌هایی مرادی دارند؛ بیان کرد: به این معنا که ای مردم! شما هم به دنبال افرادی باشید که از این جنس باشند و در ادامه باز مجدد رهبری می‌فرمایند شهید رئیسی مرد عمل است؛ یعنی فقط حرف نمی‌زند و این عملگرایی منجر به خدمات‌رسانی و کارهای بیشتر و بیشتر برای مردم می‌شود.
 
 رئیسی با همکاران و مردم باصفا برخورد می‌کرد و صمیمی بود

 استاد حکمرانی دانشگاه افزود: در کنار خدمت به خلق خدا و مردم، شهید عزیز ما صفا و صداقت داشتند. ایشان تشریح کرد: که مردم این را در گفتار آقای رئیسی و افعالش حس می‌کردند که مقام معظم رهبری هم می‌فرماید: «نه‌تنها اینکه من می‌گویم از زبان بقیه افراد هم نقل می‌کند ما در این حد و کیفیت و در این حد صداقت در این نصاب نداشتیم و آقای رئیسی در باب خدمتگزاری به خلق و مردم نصاب جدیدی را داشتند».
 
 وی ادامه داد: همچنین اشاره به سبک مدیریتی شهید کردند که ایشان یک سبک ویژه‌ای را اتخاذ کردند؛ بیشترین نگاه رهبری به ویژگی‌های شخصیتی و درونی شهید رئیسی است که فرمودند: «در برخورد خود با وزرا و همکاران توأم باصفا و صمیمیت بود نه‌تنها با همکاران این صفا و صمیمیت را داشته و نگاه ایشان دستوری و بالابه‌پایین نبوده است و بلکه در سبک مدیریتی و ارتباط با مردم نیز باکرامت برخورد کردند؛ مردم برای ایشان کریم بودند و او خود را محتاج کرامت مردم می‌دانست»، این نکته بسیار جالب بود؛ یعنی برای مردم عزت، حرمت و کرامت قائل بود؛ کسی که برای مردم حرمت، کرامت و عزت قائل باشد، عزیز می‌شود.
 
رئیسی با جوانان ارتباط نزدیک داشت و نظرات آنها را پذیرا بود
 خسروی یکی دیگر از ویژگی‌های آقای رئیسی را ارتباط با جوانان عنوان کرد: که برای جوانان حق اظهارنظر قائل می‌شد؛ وقتی به مشاورین ایشان رجوع می‌کنیم از جوانان استفاده می‌کردند و یکی از مشاورین نیز در خاطراتی از ایشان بیان می‌کنند: «همسرم جز کسانی بود که راضی به رأی‌دادن نمی‌شد و حتی خودم رأی به ایشان نیز نداده‌ایم و من این صحبت را صراحتاً به ایشان منتقل کردم؛ مشاور ایشان بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از درخواست همکاری شهید در کسوت مشاور رئیس‌جمهور، گفت من جز هواداران شما نبودم؛ ولی آقای رئیسی می‌گوید: اتفاقاً باید از شما به‌عنوان مشاور استفاده کنم»، آن طور که می‌دانید رئیس‌جمهور یک گروه ۲۰ نفره از مشاورین را دارد که این فرد در کسوت مشاور که از قضا از هواداران شهید عزیز نبودند، ولی متخصص در زمینه خود بودند؛ بهره برد.
 
 رئیسی دنبال تمجیدشدن و مریدپروری نبود و در برابر منتقدین سعه‌صدر داشت
 عضو هیئت‌علمی دانشگاه اظهار کرد: این نکته بیانگر این است که شهید دنبال مریدپروری و دنبال کسانی که از او تمجید کند؛ نبودند و این نکته مهم در سخنرانی مقام معظم رهبری هم اشاره و تأکید شد که ایشان دنبال تمجید و مریدپروری نبوده و در ارتباط با جوانان در دستگاه اجرایی اعتماد کامل به جوانان داشت؛ و این فاکتور را باید یک فاکتور مهم برای انتخاب رئیس‌جمهور آینده در نظر گرفت.
 
 وی در ادامه با بیان اینکه نکته بعدی که مقام معظم رهبری در پایان بیاناتش به آن اشاره می‌کند؛ افزود: رئیسی فردی بود که در ارتباط با افرادی که با آن تندی و بدی می‌کردند پاسخ عصبی و تندی نمی‌دادند و آنها را تکریم می‌کردند؛ درحالی‌که در تاریخ سیاسی کشور و در دولت‌ها و سیاست‌های گذشته، بعضاً منتقدین حواله به جهنم می‌شدند؛ ولی دولت آقای رئیسی با منتقدین خود با سعه‌صدر برخورد می‌کرد و اجازه می‌داد که منتقدین حرف خود را بزنند و با آنها باکرامت برخورد می‌کرد.
 
 رئیسی در مرزبندی در برابر دشمنان صریح‌اللهجه بودند
 خسروی در خصوص انتخاب ناآگاهانه در انتخابات ریاست‌جمهوری و خطرات احتمالی خروج از ریل و بازگشت به جریان غرب‌گرایی، بیان کرد: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود اشاره کردند که سفر خارجی آقای رئیسی نه‌تنها کم نبود؛ بلکه زیاد هم بود و این سفرها آثار بسیار ارزشمند و پربرکتی برای کشور داشت.
 وی ادامه داد: سفرهای آقای رئیسی بازخورد و نتیجه‌های هم مخصوصاً در چشم رجال سیاسی دنیا داشت و ایران را خیلی برجسته‌تر نشان داد؛ دلیلش این بود که آقای رئیسی در مرزبندی با دشمنان انقلاب، صریح‌اللهجه بودند و با صراحت صحبت می‌کردند و دوپهلو سخن نمی‌گفتند؛ و از طرفی به لبخند غربی‌ها اعتماد نمی‌کردند.
 
 استاد حکمرانی دانشگاه تصریح کرد: این نکته خیلی مهم است؛ چون ما تجربه این را داشتیم که بعضاً در دولتی وقتی با غرب خوش‌وبش می‌کردند و با نماینده آنها قدمی می‌زدند دلخوش به وعده‌هایی می‌شدند که آنجا به‌صورت زبانی گفته بودند.
 
 وزیر امور خارجه دارای مشخصه پرکار و مبتکر در عمل بود
 خسروی در ادامه بیان کرد: اما صریح‌اللهجه و با صراحت سخن‌گفتن آقای رئیسی در بحث‌های سیاسی خارجی باعث شد که آثار ارزشمندی برای کشور به ارمغان بیاورد که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است؛ همچنین مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود در خصوص وزیر امور خارجه، شهید امیر عبداللهیان اشاره به فعال و پرکار و در عمل خود مبتکر و باهوش بودن را، بیان کردند و حتی در جایی حضرت آقا فرمودند من در برخی از جاها نوع مذاکره ایشان با طرف مقابل تماشا می‌کردم و به لحاظ فنی و تکنیکی امیر عبداللهیان مذاکره‌کننده قوی بود و این به پایبندی به اصول و مبانی انقلاب برمی‌گردد.
 
 دولت سیزدهم پایبند به اصول و مبانی انقلاب بود
 وی افزود: در هر دو بخش می‌بینیم که هم آقای رئیسی و هم وزیر امور خارجه، پایبند به اصول انقلاب هستند و در انتخابات ریاست‌جمهوری این نکته خیلی مهمی است که رئیس‌جمهور را باید انتخاب کنیم که پایبند به اصول و مبانی باشد؛ و به لحاظ عملی یعنی در کارنامه عمل خودش هم این اعتقاد به اصول و مبانی انقلاب نشان داده شود.
 
 اخلاق‌مداری باعث جلوگیری از اختلاف و درگیری در بین کاندیداها می‌شود
 استاد حکمرانی دانشگاه در پاسخ به اینکه چه چیزی باعث وحدت در بین کاندیداها می‌شود و چه کنیم که به اختلافات کاندیداها دامن زده نشود؛ اظهار کرد: در صحبتی که مقام معظم رهبری داشتند یک راهبرد برای همه مشخص کردند؛ و آن اینکه در انتخابات باید اخلاق داشت؛ یعنی باید اخلاق حاکم شود؛ زیرا اگر بی‌اخلاقی باشد حق و باطل و خوب و بد مشخص نمی‌شود و تشخیص خوب و خوب‌تر برای همه مشکل می‌شود.
 
 اخلاق در بین کاندیداها باعث شناخت درست حق از باطل می‌شود
 خسروی تصریح کرد: وقتی اخلاق حاکم باشد راحت‌تر تشخیص داده می‌شود و دچار خطا در تشخیص نمی‌شویم و لازم آن این است که ببینیم چه کسی بدگویی دیگری را می‌کند یا هوادار کاندیدا بدگویی گزینه دیگر را می‌کند و یا در جامعه تهمت و لجن‌پراکنی می‌کند؛ آبروی فرد را می‌برد وارد حریم خصوصی فرد می‌شود و این جز بی‌اخلاقی‌ها است.
 
 چند راهبرد برای اخلاق‌مداری یک بدگویی نکنید، تهمت نزنید، لجن‌پراکنی نکنید
 وی ادامه داد: پس برای اخلاق چندین راهبرد را از طرف حضرت آقا داریم یک بدگویی نکنیم و نکات مثبت هر فرد را تبیین کنیم نه اینکه دست روی نقاط ضعف بگذاریم، دوم تهمت‌نزدن است که در دین اسلام هم این موضوع نهی شده و گناه بسیار زیادی برای تهمت‌زدن در نظر گرفته شده است و این می‌تواند با لایک کردن یک عکس غیراخلاقی در توییتر در خصوص یک کاندیدا باشد که هرچه لایک بالا برود به تهمت دامن بیشتر زده می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: سومین مورد لجن‌پراکنی است که این مورد مستقیماً آبروی ملی و سرمایه ملی را زیر سؤال می‌برد؛ مقام معظم رهبری بر روی سرمایه ملی بسیار تأکید دارند و می‌فرمایند شما وقتی یک لجنی را به یک فرد می‌اندازی، اینجا ناخواسته آبروی ملی را زیر سؤال می‌برید؛ زیرا این پیام را القا می‌دهد که کسی که مسئول می‌شود، قطعاً دزد است!
 
 خسروی در ادامه بیانات مقام معظم رهبری در خصوص شهید رئیسی بیان کرد: حضرت آقا در این سخنرانی فرمودند: «دلم برای شهید رئیسی سوخت. کسی که برای‌خدا کارکرده باشد این گونه مورد تشییع میلیونی توسط مردم قرار می‌گیرد و مردم جواب خدمت آن را این‌گونه می‌دهند»، و این امر باعث حفظ آبرو و سرمایه ملی در کشور شده و مخالف حرف دشمنان است که همیشه می‌گویند در ایران سرمایه ملی دارد از بین می‌رود؛ کاملاً این ادعا نقض شد.
 
 صحنه انتخابات ریاست‌جمهوری، صحنه رقابت برای خدمت است
وی ادامه داد: در نتیجه‌گیری این بخش رهبری اشاره دارند که صحنه ریاست‌جمهوری صحنه رقابت برای خدمت است؛ یعنی قرار است یک کار ثواب و ارزشمندی را انجام شود و همه کاندیدها برای خدمت‌کردن و زحمت کشیدن رقابت می‌کنند؛ پس اگر قرار است برای مردم زحمت کشیده شود؛ دیگر درست نیست به رقیب خود بدوبیراه گفته شود؛ اخلاق‌مداری است که باعث وحدت و پرهیز از اختلافات می‌شود.
 
 دولت سیزدهم فلسطین را به مسئله اول جهان تبدیل کرد
 عضو هیئت‌علمی دانشگاه خاطرنشان کرد: نکته بعدی اهمیت سیاست فلسطین در سیاست خارجی بود که دولت شهید رئیسی مسئله فلسطین را مدیریت کرد و نه‌تنها به مسئله مهم خاورمیانه تبدیل شد؛ بلکه به مسئله اول دنیا تبدیل شده که دولت آقای رئیسی و وزیر خارجه آن را به‌خوبی مدیریت کردند و یکی از دستاوردهای دولت بوده است.
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcfy1dycw6dvma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما