تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۷:۲۱
به دنبال پیگیری‌های زلزله نیک‌شهر؛

منازل آسیب‌دیده زلزله نیکشهر مقاوم‌سازی می‌شود

تمامی واحدهای مسکونی خسارت‌دیده در زلزله نیک‌شهر مقام سازی خواهد شد.
منازل آسیب‌دیده زلزله نیکشهر مقاوم‌سازی می‌شود
به گزارش پایگاه خبری «عصرهامون»، در ۹ مرداد زلزله‌ای به بزرگی ۴.۶ ریشتر و در ساعت ۲۲ و ۳۱ دقیقه نیمه‌شب چهارشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۳، زلزله‌ای دیگر به بزرگی ۴.۵ ریشتر مناطقی از شهرستان نیکشهر را لرزاند.
 
زلزله ۳۱ مردادماه در عمق ۱۰ کیلومتری زمین و در فاصله ۲۷ کیلومتری شهر بنت و ۴۴ کیلومتری شهر نیکشهر رخ داد که در روستاهای دهستان هیچان، برخی از روستاهای دهستان چاهان، تعدادی از روستاهای بخش بنت و شهر نیکشهر و روستاهای اطراف آن احساس شده است.
 
باتوجه‌به گزارش‌ها مرکز زلزله‌نگاری و داده‌های دریافت شده از دستگاه زلزله‌نگار روستای آبگاه، کانون اصلی این زلزله در روستاهای منطقه کوچینک و آبگاه بوده است.
 
زلزله اخیر نیکشهر، هرچند در نوع خود زلزله سهمگینی حساب نمی‌شود، ولی برای منازل ضعیف روستای آبگاه، سبب ترس مردم از ماندن زیر سقف‌های ترک‌خورده شد، تعدادی از مردم این روستاهای زلزله‌زده به دلیل وقوع پس‌لرزه، روزها در خارج از منزل و محل زندگی خود اسکان گرفته و نگران بودند.
 
در این زلزله بیشتر منازل مسکونی مردم منطقه آبگاه و کوچینک، روستای ملوران، جوکان و برخی روستاهای بخش بنت دچار ترک‌خوردگی شد که خوشبختانه هیچ‌گونه خسارت جانی نداشته است.
خبرنگار ما آخرین وضعیت و امدادرسانی به مردم این زلزله را پیگیری کرد و با مسئولین مربوطه به گفتگو پرداخت
 
مجید محبی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: دو زلزله در منطقه بنت نیکشهر و فنوج به وقوع پیوست که یکی در ابتدای مردادماه و دیگری در پایان مرداد بود که اولین زلزله. ۴.۶ ریشتر و دیگری ۴.۵ ریشتر گزارش شد.
 
وی افزود: گزارشی از میزان تلفات جانی و خسارات نبوده؛ اما به‌رغم اینکه ما جزو استان‌های خوب و مجهز از نظر دستگاه‌های زلزله‌نگار و میزان ثبت زلزله هستیم، مردم منطقه گزارش‌هایی از پس‌لرزه‌ها در منطقه گزارش دادند.
 
محبی افزود: پیرو این اتفاق تیمی را برای ارزیابی میزان خسارت‌ها به محل زلزله فرستادیم کردیم و در منطقه حضور پیدا کردند. ازآنجایی‌که ساخت خانه در این مناطق به‌خصوص آبگاه استاندارد نیست و با کوچک‌ترین لرزش و زلزله باعث نگرانی آنها می‌شود، با پژوهشگاه زلزله‌شناسی هماهنگ‌های لازم صورت گرفت و دستگاه‌های سیار زلزله نگار را در منطقه نصب کردند و مرتباً میزان زمین لرزه‌ها رصد و پایش می‌شوند اما مقرر شد پژوهشگاه مطالعات دقیق‌تری را در این خصوص انجام دهد و گزارش نهایی برای اطلاع مردم منطقه ارسال شود.

 وی با بیان اینکه قرار است یک پایگاه جدید زلزله شناسی در منطقه بنت ایجاد شود، عنوان کرد: با توجه به ساخت منازل آنجا که غیر استاندارد است و بیشتر انها با مصالح موجود در منطقه ساخته می‌شوند واصول اولیه در انها رعایت نشده، هماهنگی‌هایی با بنیاد مسکن در خصوص مقاوم سازی انها انجام شده و پایگاه‌های اسکان اضطراری هلال احمر در آن محل‌ها ایجاد شده است که اگر مردم دل نگران بودند و احساس ترس کردند به این پایگاه‌ها مراجعه کنند .

 این مسئول گفت: کسانی که انشعاب برق دارند می‌توانند ازبیمه حوادث طبیعی ساختمان استفاده کنند و پس از ثبت خسارت و براوردهای بنیاد مسکن، از طریق بیمه حوادث طبیعی خسارت‌های ساختمان به افراد مشمول اعلام و پرداخت می‌شود.
 
 امدادرسانی به ۱۰ روستای زلزله زده انجام شده
 همچنین سید محمد مهدی سجادی مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: با توجه به بازدیدهای صورت گرفته در سه مرحله امدادرسانی در محل انجام شد و اقلام موردنیاز مانند چادر موکت و پتو در بین مردم زلزله‌زده توزیع شد.
 
 وی با بیان اینکه امدادرسانی به ۱۰ روستا انجام شده است، تصریح کرد: در زلزله شهرستان نیکشهر. ۵۵ نفر نیرو در قالب ۹تیم سازماندهی شده و کار امدادرسانی را انجام داند و پنج دستگاه خودرو سبک‌وسنگین در منطقه اقدامات خاص خود را انجام دادند.
 
 سجادی ادامه داد: برای ۵۰۹ خانوار اسکان اضطراری در قالب ۲هزار و ۲۹۱ نفر انجام شده و به‌غیراز توزیع چادرهای امدادی و مسافرتی،۸۴ تخته موکت و ۲۵۲ تخته پتو هم در بین زلزله‌زدگان توزیع شد.
 
 وی در پایان از برپایی ۵ اردوگاه اضطراری با ۵۳ دستگاه چادر امدادی و اضطراری برای افراد دچار حادثه در روستاهای زلزله‌زده زده خبر داد.
 
 بنیاد مسکن آمادگی کامل برای ساخت خانه‌های مقاوم را دارد
 
 مصطفی بیک مداح مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان نیز گفت: همکاران ما از همان روزهای اول وقوع زلزله در صحنه حضور داشتند و نسبت به ارزیابی واحدهای خسارت‌دیده اقدام کردند.

 وی افزود: برای ساخت واحدهای مسکونی مقاوم هیچ‌گونه محدودیتی نداریم و هر واحدی که کوچک‌ترین خسارتی دیده باشد بنیاد مسکن برای ساخت واحد مقاوم آمادگی کامل دارد.

 این مسئول خاطرنشان کرد: برای پرداخت وام بلاعوض هم از طریق صندوق بیمه حوادث پیگیر هستیم که پس از تأیید مدیریت بحران استان این کمک‌هزینه به روستاییان داده شود.
 
 انتهای خبر/
 
  https://asrehamoon.ir/vdcjiyevyuqeahz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما