تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۱۱
در ادامه مجموعه مصوبات سفر رهبری در دهه ۸۰؛

وحدت سیستان‌وبلوچستان خار چشم دشمنان است

وحدت به معنای صداقت و همبستگی است که امری مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران بیان می‌شود امری مهم که به‌صورت پیوسته انسان‌ها را به هم وصل می‌سازد.
وحدت سیستان‌وبلوچستان خار چشم دشمنان است
به گزارش پایگاه خبری «عصرهامون» در سفر مقام معظم رهبری به سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۸۱، مصوباتی به تصویب رسید که بر اساس مسئولیت محوله به مدیران آن زمان، باید عملیاتی و به نتیجه می‌رسید و شکوفایی و پیشرفت را برای سیستان و بلوچستان به ارمغان می‌آورد.
 
  اما باید گفت بخشی از آن طرح‌ها و برنامه‌ها به دلیل کم‌کاری و بی‌توجهی برخی مسئولان وقت مغفول مانده و به سرانجام نرسیده است.
 
  در دیدار رهبر معظم انقلاب با مردم سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در سال گذشته، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شخصاً از عدم انجام مصوبات سفرشان به سیستان و بلوچستان در دهه ۸۰ گلایه کردند و فرمودند: «اگر این مصوبات انجام می‌شد امروز چهره این استان فرق می‌کرد»، گواه عملیانی نشدن بسیاری از این مصوبات در استان است.
 
  یکی از این مصوبات سفر رهبر انقلاب به سیستان و بلوچستان، اقدامات وحدت میان مذاهب شیعه و تسنن استان است که باید محقق می‌شد.
 
  خبرنگار ما این موضوع را از مسئولان مربوطه پیگیر شده تا رشد و پیشرفت این اقدامات را در استان بعد از گذشت سال‌ها از سفر رهبر انقلاب مشخص شود.
 
 در داخل دنیای اسلام و در بین هر دو مذهب کسانی بوده‌اند که با پافشاری متعصبانه بر روی نقاط افتراق و اختلاف و نادیده‌گرفتن انبوه مشترکات و از سوی دیگر دست‌زدن به برخی رفتارها و بیان برخی مواضع، خواسته یا ناخواسته بر تفرقه و اختلاف دمیده‌اند.
 
  اما نکته اصلی اینجاست که اگر تعصب و کج‌فهمی یا کوتاه‌بینی برخی برهم‌زنندگان وحدت و تقریب مذاهب اسلامی را به‌عنوان یک واقعیت تأسف‌برانگیز و البته قابل‌رفع بدانیم باید برای خنثی‌سازی آن تلاش کنیم که چرا وحدت امت اسلامی و نزدیک‌شدن به مذاهب اسلامی، تا این حد مخالفینی در بیرون از جهان اسلام و در بین سردمداران کشورهای استکباری دارد؟ تاحدی‌که شاهد ایجاد گروه‌های انحرافی همچون شیعه انگلیسی و تکفیری‌های به‌ظاهر سنی‌مذهب و حمایت رسانه‌ای و.... دولت‌های غربی از آنها هستیم.
 
 عمل به این اصول و فریضه مهمِ وحدت مسلمین در سیستان و بلوچستان در سال‌های گذشته تا کنون به‌ویژه در بستر انقلاب اسلامی ضربات هولناکی به دشمن وارد کرده است و همین خط و مسیر پربرکت و اثربخش می‌تواند الگویی برای همیشه و همه مسلمانان در برابر دشمنان واحد باشد.
 
 در جریان انقلاب اسلامی بارها شاهد وحدت مؤثر برادران شیعه و سنی استان سیستان و بلوچستان در برابر دشمن واحد بوده‌ایم که نمی‌تواند نتیجه چیزی جز بصیرت و هوشیاری و پرهیز از گرفتار شدن در دام‌های دشمن باشد. نمونه این همکاری‌های وحدت‌بخش در برابر دشمن را می‌توان در پای‌کار آمدن رزمندگان غیور اهل‌سنت در دفاع از تمامیت میهن اسلامی در اوایل انقلاب تا اکنون را مشاهده کرد که با نثار خون خود در کنار برادران شیعه مانع از تحقق اهداف شوم دشمن شدند.
 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدتقی سیفایی مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل‌سنت در گفتگو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: وحدت به معنای صداقت و همبستگی است که امری مهم در نظام جمهوری اسلامی ایران است و وظایف مهم ما نگه‌داشتن وحدت در مکان خودش بوده، وحدت مانند جسمی است که باید روح داشته باشد و نبود یکی از این دو عملاً تلاشی بی‌فایده است.
 
 وی افزود: از اوایل انقلاب و همچنین در سخنرانی‌های سال ۱۳۴۸ مسئله وحدت در گفتمان امام خمینی (ره) و همچنین در سخنرانی‌های دهه ۵۰ رهبر معظم انقلاب باز هم وحدت یک مقوله بسیار مهم و ارزشمند است که کارگزاران، مبلغین و دیگر کسانی که در انقلاب نقش داشتند برای حفظ این مسئله بهای سنگینی را پرداختند.
 
 سیفایی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان یکی از آماده‌ترین بسترها برای تحقق وحدت و درحقیقت گفتمان اسلامی است این‌گونه اذعان کرد: این زمین برای پروراندن بذر مقدس وحدت بسیار حاصلخیز است و اکنون این بذر رشد کرده و به درختانی تنومند تبدیل شده است که زیر سایه آن مردم آرامش دارند و علمای فهیمی که نقش بسیار محوری دارند از جمله مرحوم مولوی عبدالعزیز و دیگر بزرگانی که نقش اساسی دارند.
 
 وی تصریح کرد: اختلافات اجتماعی مانند مذهبی، قومیتی و غیره در تمام جهان وجود دارد و استان ما هم از جمله این جوامع است؛ اما با وحدت می‌توان آن را کم‌رنگ و ناتوان کرد و بدون وحدت باعث رشد و تکثیر آن و در نهایت تزلزل در جامعه شد که متأسفانه بعضی افراد بی‌بصیرت هستند که همیشه بستری که دشمن می‌خواهد را فراهم می‌کند و ناگفته نماند که خیلی‌ها شاید از روی ناآگاهی و ندانسته به این کار دست می‌زنند.
 
 پایبندی به اصول اساسی‌ترین بیان رهبری است
 مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل‌سنت با اشاره به گفته مقام معظم رهبری بیان کرد: اگر ملت از راه امام برگردد سیلی خواهد خورد اساسی‌ترین اصول هم وحدت ملت است.
 
 سیفایی ادامه داد: اسلام خود رای بودن و خشونت را نمی‌پذیرد تنها با مشارکت و وحدت می‌توان وسیع‌ترین قله‌ها را فتح کرد. اگر اهل شیعه توقع داشته باشند اهل سنی هم مذهب شوند یا اهل سنی این توقع را از اهل شیعه داشته باشد تفرقه است و با تکیه به آن از وحدت جلوگیری می‌شود و هر دو مذهب به تعبیر رهبری سر عقل باشند.
 
 اقداماتی که نهاد نمایندگی رهبری در استان انجام داده است
 مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل‌سنت در خصوص اقداماتی که در نهاد رهبری برای حفظ وحدت اتفاق افتاده است بیان کرد: یکی از محوری‌ترین و اصلی‌ترین وظیفه نهاد نمایندگی رهبری بسترسازی برای عالمان مؤمن و عاقل اهل‌سنت در جامعه اسلامی است که می‌توان گفت علما وظیفه هدایت انسان‌ها به سمت خدا را دارند که از پیامبران ارث رسیده است و همچنین وظیفه برای رشد و تجلی عالمان دینی برای خدمت‌رسانی مردم اعم از مرد و زن در حوزه‌های علمیه اهل‌سنت انجام می‌پذیرد که به عهده نهاد است.
 
 وی ادامه داد: از خدماتی مانند بیمه و معافیت تحصیلی و تمام خدماتی که دولت برای اهل شیعه دارد برای اهل‌سنت هم وجود دارد و از محوری‌ترین اقدامات نهاد رهبری ساماندهی در بستر طوایف و قبایل، کمک به جامعه قرآنی اهل‌سنت که این را در قالب حمایت‌های معنوی و قانونی می‌توان نام برد.
 
 سیفایی اذعان کرد: کمک به جامعه زنان اهل‌سنت در فضای تعلیمات دینی و پیگیری حقوق اهل‌سنت در دستگاه‌ها هم از دیگر اقدامات نهاد رهبری در سیستان و بلوچستان است.
 
 وی تصریح کرد: نهاد رهبری در استان باید بسترساز دیدگاه رهبری باشد که برادران اهل‌سنت بر تمامی حقوق جامعه اسلامی بهره‌مند باشند و این نهاد باید سلول‌های بنیادین دیدگاه رهبری باشد.
 
 سیفایی در پایان گفت: امیدوارم که روزبه‌روز بستر رشد عاقلانه اجتماعی در استان بهتر فراهم شود و وحدت اقوام مختلف که سال‌های سال است به همین شکل بوده رشد و ارتقا یابد.
 

وحدت کلمه‌ای است که در قرآن زیاد به آن اشاره شده است
 

 مولوی عبدالغنی دهانی از علمای اهل‌سنت در گفتگو با خبرنگار عصرهامون در خصوص حفظ وحدت در قرآن کریم بیان کرد: از وحدت و معانی آن در قرآن کریم و عمل برای حفظ عواقب دنیوی و اخروی بسیار بیان شده است که در مقابل هم آیاتی برای ایجاد تفرقه و عواقب گفته شده و دشمن هم می‌داند که اگر ایجاد وحدت میان مسلمانان با عمل به آیات قرآن اتفاق بیفتد هیچ قدرتی نمی‌تواند برای مسلمانان ایجاد خطر کند.
 
 وی ادامه داد: اختلافات مذهبی و قومیتی در استان‌هایی که مذاهب شیعه و تسنن کنار هم هستند و در کشوری که دولت اسلامی و در رأس آن مذهب شیعه وجود دارد برای ایجاد تفرقه منطقه‌ای فرصتی برای دشمنان اسلام است که با وجود شبهه و بزرگ جلوه‌دادن کمبودها در مناطق محروم، مردم را نسبت به‌نظام و مذهب شیعه بدبین کنند.
 
 عالم اهل‌سنت از تلاش بی‌وقفه دشمن به‌خصوص انگلیس برای ایجاد تفرقه‌های متعدد میان مسلمانان افزود: بزرگ‌ترین دانشگاه اسلامی را انگلیسی‌ها دارند که باتربیت افراد نخبه در قالب‌های علمای شیعه و تسنن در گرایش‌های مختلف و در نهایت رهاسازی آنها با برنامه در کشورهای اسلامی با توهین به عقاید هم باعث اختلافات و تفرقه می‌شوند.
 
 دهانی تصریح کرد: وجود گروهک‌هایی که در ایام مختلف مذهبی با ایجاد تفرقه و جنگ مذهبی میان مذاهب شیعه و تسنن ایجاد اختلاف می‌کنند و این تفرقه باعث مشکلات فراوانی برای استان است که باعث بروز مشکلات امنیتی می‌شود و از پیشرفت فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی جلوگیری خواهد شد و سرمایه‌گذاری در استان با افت روبه‌رو خواهد شد که این امر مهم رشد استان را کم خواهد کرد.
 وی در خصوص ایجاد وحدت همبستگی در استان خاطرنشان کرد: وحدت باید اعتقادی باشد و از وحدت مقطعی دوری شود بین مذاهب شیعه و سنی مشترکات زیادی وجود دارد که در بحث اصول‌دین مشترک هستیم که شاید بالای ۹۸ درصد اشتراکات داریم .
 
 دهانی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب که می‌فرمایند «اگر مسلمانان فقط خانه کعبه را محور خود در جهان قرار دهند اختلافی به وجود نخواهد آمد» که این نشئت‌گرفته از همان اشتراکات زیاد است؛ لذا اگر علما و کسانی که اهل تریبون هستند این موانع وحدت و عوامل تفرقه را روشنگری کنند رشد و ترقی اتفاق خواهد افتاد و وقتی وحدت حاکم شود رشد اقتصادی و فرهنگی ایجاد خواهد شد.
 
 
 وی رشد و پیشرفت استان سیستان و بلوچستان را بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با رشد فراوان و چشمگیری بیان کرد: رشد بعد از انقلاب این‌قدر زیاد است که کمبودهای خیلی کم به چشم می‌آید، کمبود هست؛ ولی در برابر رشدهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی دیده نمی‌شود، قبل انقلاب مدرسه‌های دینی اهل‌تسنن ما انگشت‌شمار بود؛ اما اکنون بالای ۱۵۰ مدرسه دینی در استان است و همچنین نمازجمعه‌های ما که قبل از انقلاب اسلامی بسیار محدود بوده؛ ولی حدود ۴۵۰ نمازجمعه در استان برگزار می‌شود و نزدیک به ۶ هزار مسجد اهل‌سنت فعال داریم که وحدت و همبستگی مسئولین کشور را نشان می‌دهد.
 
 وی در ادامه به یک سری اتفاقات بی‌محتوا و دروغین معاندین در انتشار اخبار استان اذعان کرد: بعضی مواقع صحبت‌هایی برای دولت‌های متعدد پشت تریبون ها گفته می‌شود که رسانه‌های معاندین باعث بزرگ کردن و جلوه‌دادن به آن می‌شوند این انتقادات امام‌جمعه را نباید به نداشتن وابستگی به‌نظام یا مخالف‌بودن مردم به جمهوری اسلامی ایران ارتباط داد.
 
 
 دهانی در پایان گفت: رسانه‌های اجتماعی باید آن قدر فعال باشند که نگذارند چنین دروغ‌پردازی‌هایی اتفاق بیفتد و این نیاز دارد علما، اندیشمندان، صاحبان تریبون این اختلاف‌ها را برای مردم آگاه‌سازی کنند تا این وحدت که در استان حاکم است و به پایتخت اسلامی معروف است کم‌رنگ نشود.
 
 انتهای خبر/
 
 
  https://asrehamoon.ir/vdcc4xqsx2bqmo8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما