عضو هیئتعلمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان گفت: حملات اسرائیل به لبنان نتیجه بینظمی در نظام بینالملل است.
احمدرضا طاهری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» بیان کرد: علیرغم توسعهای که جامعه بشری در حوزه تکنولوژی و یا فن آوری داشته متأسفانه در اخلاقیات و انسانیت بشر پیشرفت قابلتوجهی نداشته است. وجود جنگ، خشونت و کشتار در طول تاریخ این گفته را اثبات میکند که به لحاظ عقلانیت و رشد انسانی بشر هنوز با چالشهای زیادی مواجه است.
وی با بیان اینکه از سیاستهای سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیها میتوان بهعنوان یک نمونه بارز دنیای معاصر یادکرد، ادامه داد: حملات اخیر اسرائیل به دلیل تعداد زیاد تلفات غیرنظامی و احتمال تشدید درگیری در منطقه، توسط بسیاری از کشورها و سازمانها محکوم شده است.
طاهری تصریح کرد: هیچ یک از کشورها تابهحال نتوانستهاند عملاً اسرائیل را محکوم کنند. در طرف دیگر قضیه، دولتمردان اسرائیلی معتقدند که تسلیحات حزبالله و زیرساختهای پنهان شده در مناطق را مورد هدف قرار دادهاند و این حملات برای جلوگیری از حملات آینده حزبالله علیه اسرائیل صورتگرفته است؛ توجیه چنین رویکرد تهاجمی، غیرعقلانی و غیرانسانی است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: متأسفانه وضعیتی که بر نظام سیاسی بینالملل حاکم است بیش از آن که بیانگر نظم دنیا باشد بینظمی یا در اصطلاح سیاسی نشاندهنده آنارشی است؛ نظم سیاسی دنیا از همان ابتدای روابط بین کشورها با چالشهای جدی مواجه بوده است.
طاهری خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورها و خیلی از سازمانهای سیاسی برای اینکه مورد تجاوز کشورهای متهاجم قرار نگیرند سعی میکنند برای مقابله با سیاستهای تهاجمی که توسط برخی از کشورها چون امریکا و رژیم صهیونیستی اعمال میشود، به لحاظ دفاعی و نظامی خود را تقویت کنند؛ در چنین وضعیتی هر کشوری به نحوی سعی میکند یارگیری کند تا مورد حمایت یاران خود قرار گیرد و البته این نوع یارگیریها هزینههای زیادی در بردارد. طبیعتاً این وضعیت نظریه «قدرت بیشتر نفوذ و اقتدار بیشتر» را تقویت میکند.
وی با اشاره به اینکه اسرائیل بیشتر از فلسطین مورد حمایت کشورهای غربی قرار دارد، افزود: کشورهای غربی هم به نسبت دیگران در فنّاوری، اقتصاد و مسائل نظامی پیشروتر هستند؛ اما حمایت غرب از اسرائیل بدون دلیل نیست؛ وجود لابیهای قدرتمند یهودی در کشورهای غربی را نباید دستکم گرفت. این لابیها آنقدر قدرت دارند که از زمان تأسیس اسرائیل حتی رؤسای جمهور کشوری مثل آمریکا را در خصوص مسئله فلسطین تحتتأثیر قرار دادهاند.
این عضو هیئتعلمی گروه علوم سیاسی دانشگاه گفت: با محکومکردنهای خالی و دیپلماسی بدون پشتوانه (در اینجا منظور از پشتوانه یعنی قدرت اقتصادی و نظامی) نمیتوان مسئله فلسطین را حل کرد؛ نمیگویم دیپلماسی کارساز نیست، دیپلماسی خیلی مهم است؛ ولی در خصوص مسئله اسرائیل و فلسطین دیپلماسی جهان اسلام باید پشتوانه داشته باشد.
وی گفت: مشکل جهان اسلام عدم اتحاد است. ازیکطرف، تفرقهای که با ابزار ایدئولوژیک در جهان اسلام رخنه کرده، و در طرف دیگر ضعف جهان اسلام در توسعه اقتصادی و نظامی، انسجام جهان اسلام و قدرت آن را با چالش مواجه کرده است.