تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ ساعت ۰۶:۵۹
 باوجوداینکه بخش قابل‌توجهی از وسعت سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی است؛ اما کشت محصولات کشاورزی و دارویی به‌صورت تلفیقی یک ظرفیت ویژه اقتصادی است که کمک شایانی به گسترش توسعه و توانمندی سازی استان از نظر محصولات دارویی می‌کند.
 مزرعه تلفیقی ثروتی سودآور در شهر کویری زاهدان
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «عصرهامون» سیستان و بلوچستان با وسعت ۱۸.۷ میلیون هکتار دارای اقلیم بیابانی و نیمه‌بیابانی است که میانگین بارش سالیانه آن حدود ۱۰۰ میلیمتر بوده و باوجوداینکه بخش قابل‌توجهی از وسعت استان درگیر خشکسالی است؛ اما همچنان کشاورزی در این استان ظرفیت ویژه محسوب و استفاده از کشاورزی تلفیقی و یا گسترش مزرعه‌های تلفیقی کمک بسیار زیادی به درآمدزایی و توانمندی سازی استان از نظر کشاورزی می‌کند.
 
 یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های استان اقلیم منحصربه‌فرد و آب‌وهوای خاص و مطلوب آن است به‌گونه‌ای که در هر فصلی از سال که به این استان سفر کنید می‌توانید هر چهارفصل را تجربه کنید و به واسطه آن با انواع محصولات کشاورزی روبه‌رو شوید.
 
 مدیریت تلفیقی مزارع در واقع یک نوع فرایند مدیریتی مزرعه است که سبب پایداری و افزایش بهره‌برداری در کشاورزی می‌شود؛ و در هر گوشه از مزرعه به‌جای تک‌محصولی به چندگونه از محصولات کشاورزی و یا حتی دامپروری و شیلاتی پرداخته می‌شود.
 
 امروزه کشاورزی تلفیقی در جهان در حال گسترش و اهمیت زیادی یافته است، به همین جهت شناخت این شاخه از کشاورزی و پرداختن دقیق به آن، امری ضروری در بین کشاورزان استان به نظر می‌رسد.
 
 اشباع بازار به دلیل تولید مازاد اولین مشکلی بود که در کشاورزی تک‌محصولی آشکار می‌شود؛ در این مدل کشاورزی، اگر بازار محصول تولید شده دچار رکود شود، کشاورز متضرر می‌گردد؛ بنابراین یکی از بهترین انواع کشت‌ها، کشت اقتصادی است که در مزرعه در شهرستان زاهدان با کشت گیاهان دارویی این هدف محقق شده است.
 
 مزرعه‌دار زاهدانی که مزرعه تلفیقی در این شهرستان ایجاد کرده، بیان کرد: در این مزرعه انواع و اقسام درختان و گیاهان دارویی کشت می‌شود؛ یکی از گیاهان دارویی که در این مکان کشت می‌شود زعفران است که به لطف خداوند کشت این گیاه در این مزرعه بسیار خوب جواب داده، همچنین کشت چای ترش، زیره، پسته و درختان کم آب مانند زیتون نیز در این مزرعه کشت می‌شود.
 
 وی افزود: در یکی از بخش‌های این مزرعه پرورش ماهی وجود دارد که علاوه بر ترویج مصرف ماهی در سبد غذای خانوارها استفاده بهینه از آب در کشاورزی و کمک به اقتصاد خانوار را به همراه دارد.
 
 بختیاری رئیس شیلات استان بیان کرد: باهدف ترویج پرورش ماهی در زاهدان در امسال بالغ بر ۱۶۴ قطعه بچه‌ماهی بین ۱۰۰ باب استخر در شهرستان زاهدان توزیع شده که پیش‌بینی می‌شود در پایان صید برداشت تعداد ۲۵۰ تن‌ماهی صید و روانه بازار مصرف گردد.
 
 مهدی شهرکی مدیرکل جهاد کشاورزی زاهدان نیز درباره گیاهان دارویی این مزرعه بیان کرد: این مزرعه به جهت استفاده بهینه از منابع آب‌وخاک در زاهدان به توصیه جهاد کشاورزی کشت اقتصادی که از انواع بهترین کشت‌ها هست استفاده شده که از کشت گیاهان دارویی می‌توان به کشت زعفران، چای ترش و زیره مثال زد.
 
 وی افزود: چای ترش در این مزرعه حدود یک ماه و نیم دیگر برداشت می‌شود و یک محصول اقتصادی و باقیمت مناسب است و به کشاورزان زاهدانی نیز توصیه می‌شود که به کشت این گیاه که هم گیاه دارویی و صنعتی است رو بیاورند.
 
 مدیر جهاد کشاورزی زاهدان تصریح کرد: در کنار کشت گیاه چای ترش در این مزرعه کشت گیاهان دیگر مانند زیره هم داریم که اخیراً برداشت این گیاه دارویی انجام شده است.
 
 کارشناسان حوزه کشاورزی معتقد هستند که هدف از کشت این محصولات در این مزرعه بحث توانمندسازی شهرستان زاهدان در قسمت گیاهان دارویی است که توانسته‌اند در این مزرعه طرح‌های تحقیقی و ترویجی بحث گیاهان دارویی را داشته باشند و سعی بر آن است که با گسترش این نوع کشت‌ها یعنی کشت گیاهان دارویی در سطح شهرستان گسترش یابد که باعث درآمدزایی و مصرف بهینه آب شود.
 
 استان پهناور سیستان و بلوچستان یکی از پرظرفیت‌ترین مناطق کشور است که با مدیریت درست و حمایت مسئولین استانی می‌توان از این ظرفیت‌های کشاورزی و شیلاتی، بهره‌برداری مناسب را برای توسعه و درآمدزایی شهروندان انجام داد.
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdciwzazrt1ayw2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما