تاریخ انتشار :جمعه ۹ آبان ۱۴۰۴ ساعت ۱۳:۵۱
امام‌جمعه سراوان عنوان کرد: 

فاطمه زهرا (س) معیار ایمان و عصمت

 امام‌جمعه سراوان گفت: وجود نورانی حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، مظهر خیر کثیر الهی و سرچشمه‌ای از برکت، ایمان و هدایت برای امت اسلامی است.
فاطمه زهرا (س) معیار ایمان و عصمت
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی عصرهامون به نقل از شستون، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی بامری امام‌جمعه سراوان در خطبه‌های نمازجمعه این هفته با اشاره به ایام سوگواری حضرت صدیقه طاهره سلام‌الله‌علیها، بیان کرد: ایام پیش رو یادآور مصیبت بزرگ فقدان بانویی است که همه آنچه در عالم اسلام از ایمان، فضیلت و ولایت باقی‌مانده، از برکت وجود اوست.
 
 وی افزود: خدای متعال در قرآن کریم در آیه شریفه «إِنَّا أَعْطَیْنَاکَ الْکَوْثَرَ» وجود مقدس حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها را به‌عنوان نعمتی عظیم و خیر کثیر به پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و امت اسلام عطا کرد. این وجود مقدس، نوری الهی بود که در تاریکی جهل و ظلمت جاهلیت درخشید و جامعه عرب را از فرهنگ تبعیض و خشونت به‌سوی نور ایمان و انسانیت هدایت کرد.
 
 امام‌جمعه سراوان مطرح کرد: ولادت حضرت زهرا (س) در زمانی رخ داد که زنان در جامعه عرب از جایگاه انسانی و اجتماعی محروم بودند. اما خداوند با ولادت این بانوی الهی، کرامت زن را در جهان اسلام احیا کرد و نشان داد زن می‌تواند سرچشمه خیر و مایه برکت باشد.
 
 بامری گفت: در هنگامه ولادت آن بانوی مطهر، بانوی بزرگوار اسلام، حضرت خدیجه کبری سلام‌الله‌علیها تنها بود و هیچ‌یک از زنان مکه به یاری او نیامدند؛ اما خداوند متعال چهار بانوی برجسته بهشتی - آسیه، مریم، صفورا و کلثوم - را برای همراهی و تبریک این میلاد مبارک فرستاد. این واقعه خود نشانگر جایگاه والا و مقام بی‌نظیر حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نزد پروردگار است.
 
وی ادامه داد: زندگی حضرت زهرا (س) سراسر نور، برکت و الگوی کامل برای تمام انسان‌هاست. پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله در وصف ایشان فرموده‌اند: فاطمه پاره تن من است، فاطمه نور چشم من است و فاطمه میوه دل من است. این تعبیر نشان از عمق محبت و احترام پیامبر نسبت به دختر گرامی‌اش دارد.
 
امام جمعه سراوان اظهار کرد: در منابع اسلامی آمده است که هیچ مردی نزد پیامبر محبوب‌تر از امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و هیچ زنی محبوب‌تر از فاطمه سلام‌الله‌علیها نبوده است. پیامبر گرامی اسلام نیز فرمودند: «هر کس فاطمه را بیازارد، مرا آزرده و هر کس او را شاد کند، مرا شاد کرده است.» این سخنان گویای پیوند عمیق روحی میان پیامبر و دختر گرامی اوست.
 
بامری تصریح کرد: حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی تمام‌عیار از عفاف، پاکی و رعایت کرامت زن مسلمان بود. در روایتی آمده است که روزی مردی نابینا به خانه حضرت آمد و آن بانوی بزرگوار از او روی برگرداند. وقتی علت را جویا شدند، فرمودند: «او مرا نمی‌بیند، اما من او را می‌بینم.» این رفتار، جلوه‌ای از نهایت حیا و تعلیم عملی عفاف در مکتب اسلام است.
 
 وی با اشاره به جایگاه ویژه حضرت زهرا (س) نزد پیامبر اکرم (ص) گفت: در روایات معتبر آمده است که هرگاه حضرت زهرا وارد مجلس می‌شد، پیامبر از جای برمی‌خاست، دست او را می‌بوسید و در کنار خود می‌نشاند؛ احترامی که برای هیچ‌کس دیگر قائل نبود. این رفتار، بیانگر جایگاه بلند فاطمه زهرا در نزد رسول خداست.
 
 امام‌جمعه سراوان عنوان کرد: بانوی دو عالم در طول هجده سال زندگی خود، نمونه‌ای بی‌بدیل از عبادت، بندگی، همسرداری، تربیت فرزند و دفاع از ولایت بود. او در سخت‌ترین شرایط، یارویاور امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام بود و پس از رحلت پیامبر نیز در دفاع از حق ولایت، خانه مهاجران و انصار را می‌کوبید و حقیقت امامت را یادآور می‌شد.
 
بامری بیان کرد: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها مظهر ایمان، اخلاص و استقامت بود و امروز نیز زنان و مردان مسلمان باید از سیره و رفتار او در همه عرصه‌های زندگی الگو بگیرند؛ از بندگی خالصانه‌اش در برابر پروردگار گرفته تا دفاع جانانه‌اش از حق و عدالت.
 
وی گفت: آن بانوی بزرگوار نه‌تنها الگوی زنان مسلمان بلکه الگویی جهانی برای بشریت است؛ زیرا با رفتار و سیره‌اش نشان داد انسان مؤمن چگونه باید در مسیر حق گام بردارد.

امام جمعه سراوان اظهار کرد: جامعه اسلامی باید با تمسک به سیره نورانی آن حضرت، روح ایمان، صبر، ولایت‌مداری و خدمت به خلق را در خود تقویت کند تا بتوانیم در پرتو آموزه‌های او به رضایت الهی و شفاعت اهل‌بیت علیهم‌السلام دست یابیم.

رژیم پهلوی میراث‌دار فساد و وابستگی بود
بامری گفت: هفته پیش‌رو یادآور روزی است که حکومت قاجار به پایان رسید و با حمایت مستقیم استعمارگران، رضاشاه پهلوی بر سرکار آمد. این تغییر ظاهراً سیاسی، در حقیقت آغاز دورانی از وابستگی، خودباختگی و ترویج فساد در کشور بود.
 
وی با بیان اینکه پژوهش‌های تاریخی به‌روشنی نشان می‌دهد که نقش انگلیسی‌ها در به‌قدرت‌رسیدن رضاشاه کاملاً آشکار است، افزود: در آن دوران، برنامه‌ریزی دقیقی از سوی بیگانگان انجام شد تا فردی مطیع و وابسته جایگزین نظام پادشاهی پیشین شود؛ فردی که بتواند مسیر دین‌زدایی و وابستگی کامل کشور به غرب را هموار کند.
 
امام‌جمعه سراوان تصریح کرد: متأسفانه امروز برخی جریان‌های رسانه‌ای، به‌ویژه در فضای مجازی و شبکه‌های برون‌مرزی، با استفاده از ابزارهای نوین تبلیغاتی از جمله هوش مصنوعی، در تلاش‌اند تا چهره واقعی رژیم پهلوی را تحریف و تطهیر کنند، درحالی‌که ملت بزرگ ایران، دوران تاریک آن رژیم را با گوشت و پوست خود لمس کرده است.
 
بامری با اشاره به ویژگی‌های فساد گسترده در خاندان پهلوی اظهار کرد: از رضاشاه گرفته تا محمدرضا و اطرافیانشان، همه مروّج بی‌دینی، فساد اخلاقی، تبعیض طبقاتی و ظلم به مردم بودند. در آن دوران، ارزش‌های اسلامی به حاشیه رانده شد، فرهنگ اصیل ایرانی تحقیر گردید، و استقلال سیاسی و اقتصادی کشور کاملاً از بین رفت.
 
وی ادامه داد: یکی از جنایت‌های بزرگ رژیم پهلوی، اجرای سیاست اجباری کشف حجاب و مبارزه با مظاهر دین بود؛ اقدامی که به دستور رضاشاه و با حمایت مستشاران غربی انجام شد تا جامعه ایران از ایمان و هویت دینی خود فاصله بگیرد. همچنین، وابستگی شدید اقتصادی به غرب و نادیده‌گرفتن منافع ملی، چهره‌ای خفت‌بار از ایران در سطح بین‌المللی به نمایش گذاشت.
 
امام جمعه سراوان با بیان اینکه رژیم پهلوی فاقد هرگونه پایگاه مردمی بود، خاطرنشان کرد: تنها حکومتی که در تاریخ معاصر ایران بدون هیچ پشتوانه اجتماعی و تنها با حمایت خارجیان روی کارآمد، همین رژیم پهلوی بود. رضاشاه به‌وسیله انگلیسی‌ها بر مسند قدرت نشست و زمانی که دیگر منافع آنان را تأمین نمی‌کرد، همان حامیانش او را از کشور تبعید کردند.
 
 وی افزود: بخش‌های مهمی از خاک ایران در زمان حکومت پهلوی از کشور جدا شد. از جمله جدایی بحرین در دوران محمدرضا شاه که نمونه‌ای آشکار از بی‌کفایتی و خیانت آن رژیم به تمامیت ارضی ایران است. متأسفانه این بخش از تاریخ کمتر به مردم آموزش‌داده‌شده و امروز برخی افراد ناآگاه، بدون شناخت، از آن دوران دفاع می‌کنند.
 
 امام‌جمعه سراوان با مقایسه وضعیت کشور در دوران پهلوی و پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: مردم باید بدانند که در زمان پهلوی، ایران کشوری فقیر، وابسته و بی‌هویت بود، درحالی‌که امروز باوجود مشکلات اقتصادی، به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدا، کشوری مستقل، مقاوم و پیشرو در عرصه‌های علمی، فرهنگی و دفاعی شده‌ایم.
 
 وی تأکید کرد: نباید بگذاریم ابزارهای تبلیغاتی دشمن، ما را از واقعیت‌ها و دستاوردهای انقلاب غافل کند. استقلال، عزت و پیشرفت امروز ایران نتیجه مجاهدت ملت مؤمن و خون شهداست و هرگونه بی‌توجهی به این واقعیت، ظلم به تاریخ و آینده کشور است.
 
 حجت‌الاسلام بامری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع فرهنگ عمومی پرداخت و بیان کرد: فرهنگ، زیربنای تمام ارزش‌ها و پیشرفت‌هاست. هر جامعه‌ای که فرهنگ کار، تلاش و ایمان را در خود نهادینه کند، آباد می‌شود و هر جامعه‌ای که به سمت تنبلی، بی‌نظمی و بی‌تفاوتی برود، گرفتار فقر و انحطاط خواهد شد.
 
 وی افزود: امروز در شهرستان سراوان و سایر نقاط کشور، باید برای ارتقای فرهنگ عمومی تلاش مضاعفی صورت گیرد. از ترویج عادات ناپسند مانند تیراندازی در مراسم عروسی گرفته تا جلوگیری از ناامنی‌های اجتماعی، همه نیازمند همکاری مردم، مسئولان و معتمدان است.
 
 امام‌جمعه سراوان در پایان خاطرنشان کرد: همه اقشار جامعه باید در مسیر اصلاح فرهنگی و اجتماعی هم‌افزایی کنند تا چهره حقیقی جامعه اسلامی که بر پایه ایمان، نظم، احترام و امنیت استوار است، بیش‌ازپیش نمایان شود.

انتهای خبر/
https://asrehamoon.ir/vdccx1qsm2bq4e8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

با توجه به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، به‌نظر شما اولویت‌دارترین حوزه سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان کدام است؟
۱.فناوری‌های نوین کشاورزی و فرآوری محصولات بومی (مانند خرما، پسته، گیاهان دارویی و ماهی)
۲.صنایع غذایی دانش‌بنیان با محوریت سلامت (مثل تولید نان‌های درمانی، مکمل‌های گیاهی و نوشیدنی‌های غنی‌شده)
۳.توسعه صنایع کوچک و متوسط با مزیت صادراتی (مثل صنایع دستی، پوشاک محلی، محصولات دریایی و معدنی)
۴.زیرساخت‌های فناورانه و نوآورانه (مثل شهرک‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد، خانه‌های خلاق و آزمایشگاه‌های صنعتی)