تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴ ساعت ۰۷:۴۸
شاعر و دبیر انجمن «نگور لبزانکی گل» مطرح کرد:

انجمن شعر دشتیاری پلی میان نسل‌ها

شاعر و دبیر انجمن «نگور لبزانکی گل» گفت: انجمن شعر و ادب دشتیاری محفل عاشقان واژه و فرهنگ بلوچی است که هر ماه میزبان چهره‌های ادبی از داخل و خارج کشور می‌شود.
انجمن شعر دشتیاری پلی میان نسل‌ها
شهیم ادیب در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصرهامون»، بیان کرد: انجمن شعر و ادب شهرستان دشتیاری با عنوان «نگور لبزانکی گل» هر ماه در آخرین پنج‌شنبه برگزار می‌شود. این محفل ادبی با استقبال گسترده شاعران و علاقه‌مندان روبه‌رو است و هدف آن ترویج شعر و زبان بلوچی در منطقه است.
 
 زنده نگه‌داشتن زبان و شعر بلوچی
 وی افزود: این انجمن با حضور شاعران جوان و پیشکسوت برگزار می‌شود تا پیوند نسل‌ها در عرصه شعر و ادبیات بلوچی حفظ شود. در این جلسات، شعرهایی با موضوعات فرهنگی، اجتماعی و عاشقانه قرائت می‌شود و فضای ادبی پویایی را به وجود می‌آورد.
 
 شاعر و دبیر انجمن «نگور لبزانکی گل» تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های خاص این انجمن، نام‌گذاری هر ماه به نام یکی از شاعران برجسته بلوچی است. ماه گذشته به نام ملا کمالان هوت و ماه قبل‌تر به نام استاد تاج محمدطاهر برگزار شد. این اقدام برای گرامیداشت بزرگان شعر بلوچی و آشنایی نسل جدید با آثار آن‌ها انجام می‌شود.
 
 شهیم ادیب اظهار کرد: این نام‌گذاری‌ها انگیزه‌ای برای شاعران جوان است تا آثار بزرگان را مطالعه و از تجربه‌های آن‌ها الهام بگیرند. ما معتقدیم احترام به گذشته ادبی، مسیر آینده شعر بلوچی را روشن‌تر می‌کند.
 
 استقبال گسترده شاعران داخلی و خارجی
 وی افزود: این نشست‌ها فقط محدود به شاعران داخلی نیست، بلکه هر ماه شاعران برجسته‌ای از کشورهای دیگر نیز حضور پیدا می‌کنند. اشتراک فرهنگی و زبانی باعث شده این جلسات حال‌وهوای بین‌المللی پیدا کند.
 
 شاعر و دبیر انجمن «نگور لبزانکی گل» تصریح کرد: شاعران با خوانش اشعار خود در وصف دوستی و وحدت، شور خاصی به برنامه می‌بخشند. در مقابل، شاعران ایرانی نیز با استقبال گرم از آنان، فرهنگ مهمان‌نوازی بلوچ را به نمایش می‌گذارند.
 
 شهیم ادیب گفت: حضور مردم عادی و خانواده‌ها در کنار شاعران، فضای دل‌نشینی ایجاد کرده است. بسیاری از جوانان با دیدن این محافل به شعر و ادبیات علاقه‌مند شده‌اند و استعداد خود را شکوفا می‌کنند.
 
 نقش فرهنگی و اجتماعی انجمن
 شاعر و دبیر انجمن «نگور لبزانکی گل» اظهار کرد: انجمن «نگور لبزانکی گل» فقط محفل شعرخوانی نیست، بلکه فرصتی برای گفتگو، دوستی و هم‌فکری میان اهالی فرهنگ است. موضوعات اشعار معمولاً حول محور عشق به سرزمین، عدالت و ارزش‌های بومی می‌چرخد.
 
 شهیم ادیب گفت: این انجمن باعث شده شعر بلوچی از شکل سنتی فاصله بگیرد و با مسائل روز جامعه پیوند بخورد. شاعران جوان با نگاهی تازه، مفاهیم اجتماعی را در قالب شعر بیان می‌کنند.
 
 وی در پایان خاطرنشان کرد: ادامه این برنامه‌ها نیازمند حمایت مردم و نهادهای فرهنگی است. حضور پرشور شاعران و علاقه‌مندان باعث دلگرمی ماست و امیدواریم این مسیر فرهنگی باقدرت ادامه یابد تا شعر و زبان بلوچی همیشه زنده بماند.
 
 انتهای خبر/ https://asrehamoon.ir/vdcdoo0fsyt0j96.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

با توجه به شعار سال «سرمایه‌گذاری برای تولید»، به‌نظر شما اولویت‌دارترین حوزه سرمایه‌گذاری در استان سیستان و بلوچستان کدام است؟
۱.فناوری‌های نوین کشاورزی و فرآوری محصولات بومی (مانند خرما، پسته، گیاهان دارویی و ماهی)
۲.صنایع غذایی دانش‌بنیان با محوریت سلامت (مثل تولید نان‌های درمانی، مکمل‌های گیاهی و نوشیدنی‌های غنی‌شده)
۳.توسعه صنایع کوچک و متوسط با مزیت صادراتی (مثل صنایع دستی، پوشاک محلی، محصولات دریایی و معدنی)
۴.زیرساخت‌های فناورانه و نوآورانه (مثل شهرک‌های دانش‌بنیان، مراکز رشد، خانه‌های خلاق و آزمایشگاه‌های صنعتی)